Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zaga

64 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani poszt egy kis kedvcsináló a kedd 18:00-kor megrendezésre kerülő Vitafórumunkhoz. A hulladékgazdálkodás néhány alapvető fogalmát és kérdését fogom röviden taglalni. Ez kis segítséget jelenthet azoknak, akik kedden laikusként is aktívan részt szeretnének venni a…..
Bizonyára értesültetek a hírről, hogy elmarad az őszi Critical Mass, és hogy a tavaszi lesz az utolsó hasonló rendezvény. A szervezők ezt elsősorban azzal indokolták, hogy a figyelemfelkeltő demonstrációk helyét a komolyabb, lépésről-lépésre történő, hozzáértő munkának…..
Ebben a félévben is várnak Titeket az Önképzőkör előadásai!Első alkalommal Dummel Dániel, a Bercsényi Zöldkör korábbi elnökbe mesél a zöldtető gondolatáról, ökológiai előnyeiről és a megvalósítás módjáról. Az előadáson hallhattok még a zöldhomlokzatokról és az…..
 Tudom, gyorskaja, de mostanában elég jó minőségűeket lehet kapni ebből gyerekkorom egyik kedvenc csemegéjéből Emlékszem anno legtöbbször darált hal volt bennük, nagyapámnak ennek ellenére sikerült benne mindig szálkát találni. Önmagában persze nem volt nagy szám,…..
  22 éves egyetemista srác, aki néha leírja az agymenéseit az Interneten, itten. Receptek is voltak, de nem arról szólt az egész, viszont ha oda írnám le a konyhai élményeimet akkor egy fura katyvaszt kapnánk 50%-ban kajákról, és fele részben random gondolataimról szólna…..
Zaga a világról Én, a vidéki? 2011.11.17 01:42:00
Még tavasszal anyu leköltözött vidékre, szóval én, aki születésem óta Budapesten lakom hivatalosan vidéki lakosnak számítok. Persze sosem leszek hiteles ebben, mondta is egy ismerősöm, hogy ezt a kifejezést amúgy is csak egy pesti használja, csak innen az ország vízfejéből…..
Zaga a világról Villámcsődület 2011.11.07 17:22:00
A furcsa cím az angol flashmob szó Soldier-féle fordítása, ami, ha valaki nem ismerné egy rövid, de látványos akció, amit beavatott emberek szerveznek, arra, hogy felhívják valami fontos témára az arra járók, vagy a később a médiában arról értesülök figyelmét. Már több…..
Zaga a világról Szakítás 2011.10.18 23:32:38
 Nos, véget ért egy kapcsolat. Napra pontosan 5 hónap után, vasárnap megtörtént az elkerülhetetlenné vált búcsú. Békében váltunk el, bár mindannyiunknak megvoltak a maga sérelmei, ez nem befolyásolja azt, hogy az összképnek bőven sikerült pozitívnak maradnia. Május…..
 van eleje, közepe és vége. Vannak főszereplők, mellékszereplők fontos, és jelentéktelen epizódszereplők. Vannak ugyanígy különböző jelentőségű helyszínek, jelenetek, beszélgetések, események. És van az idő, ami eltelik a történet eleje és vége között és aminek…..
Vagy a kettő mégsem zárja ki egymást? Ha belegondolok nem. Visszaolvasva néhány múltbéli bejegyzésemet, sikerült felidéznem egy csomó emléket. És bár nem "énblogot" vezettem soha, azért a legtöbb írásom éppen aktuális személyes élményeken alapult, amik épp…..
What really grinds my gears Moszkv 2011.05.23 20:09:00
"Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy forgalmi baleset miatt a négyes hatos villamosok helyett a Moszkv... a...Széll Kálmán tér felé..." itt úgy elkezdett röhögni mellettem valaki a villamos megállóban, hogy majdnem kiverte a kezemből a gerilla-kertészkedős virágokat.…..
 Megszokott folyamat sokaknál, hogy amennyire felkapott lesz valami, akkora sebességgel növekszik a nem tetszők tábora. Legyen szó zenéről, filmről vagy ismert emberről, minél többen szeretnek valamit, sokan annál jobban utálják azt. A Facebook-nak köszönhetően számos…..
Fűszál a betonban... 2010 2011.01.02 16:50:00
 Elég régóta gondolkozom azon, hogy egy blogposztban összefoglalom, mi is történt velem 2010-ben. Fogalmam sincs, hogy kezdjek neki: számokat soroljak talán? Elért eredményeket? Elismeréseket? Kudarcokat? Vagy éppenséggel érzelmi életem szánalmas alakulásáról írjak nektek?…..
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
What really grinds my gears Vért 2010.12.02 12:34:00
Dextert nézek, és közben hagymás sült vért falok. Még egy dolog kipipálva az "amit még meg kell tennem" listán...
Zaga 2010.12.03 02:32:27
Az amerikai szövetségi bíróság kedden elrendelte a Monsanto által kifejlesztett, genetikailag módosított cukorrépa betakarítását és megsemmisítését, miután úgy ítélte, az Egyesült Államok agrárminisztériuma törvénytelen módon engedélyezte a biotechnológiai…..
Zaga a világról A tróger faktor 2010.12.02 00:00:00
 Szombat óta a Proud Mary megy a fejemben. A hetvenes években írta a Creedence Clearwater Revival együttes kreatív agya, John Fogerty, és azóta számtalan feldolgozása született, hogy csak a legnagyobbat említsem, maga Elvis tett oda egyik turnéján egy felejthetetlen verziót, de…..
Mi köze van bolti döntéseinknek az afrikai "rabszolgasághoz", a globális éghajlatváltozáshoz és az ajkai vörösiszap katasztrófához?Mit jelent a fenntartható fogyasztás, hogyan írnak róla különböző nemzetközi egyezmények és a szakirodalom?Milyen lehetőségeink…..
  "Kicsit így érzem most magam, mintha a Holdvirág-ároknál mennék fent a szurdok tetejében, a szakadék szélén, egy-két rossz lépés, és lezuhanok... " Andris írta ezt blogjában pénteken, és szombat dél körül már én is közelről érezhettem. A hely…..
Az idei hópelyheket pontosan éjfélig tartotta távol a parázs vita amit az új Viktor féle manőverről folytattunk. A lényeg, hogy szerintem nem feltétlenül ördögtől való ötlet a magánnyugdíj pénztárak pénzeinek állami célú befektetése. Legalábbis sokkal jobb a belső…..
H..
Zaga 2010.11.26 17:55:35
Úgy tűnik csak egy héttel lőttünk mellé, de most először nem hóban gázolva értük el a kulcsosházat, amiben péntektől vasárnapig tanyáztunk a félévi Zöld Kör csapatépítés keretében. Ugyan még titoklatyak sem volt, de azért a kamáslikat felcsatoltuk, és - mivel már…..
4-4 lány és fiú iszogat és társalog alkoholtol bódultan egy lakás nappalijában. Mindenki kezdi megtalálni az este által neki szánt társat, amikor hirtelen nyílik az ajtó és egy srác rohan be rajta.Krisz: - Hé Iván, idejönnél egy kicsit. – a felszólítás mellé egy…..
Zaga 2010.11.23 18:42:31
Mélyen könyvbe merülve már egy órája recept felírásra várakoztam az orvosi rendelőben, amikor ismerős hangra lettem figyelmes légvonalban két méterről. A gimnáziumi kémia-biológia tanárom volt az, nevezzük mondjuk Csaba bának, mert ez a neve. A könyvdarabomnak ugyan éppen a…..
 Hétfőn újra nyilvános önképzőkör!Beszélgetés a Nulla Hulladék hét (European Week for Waste Reduction) alkalmából.Idén a BME Egyetemi Zöld Kör is csatlakozik a Nulla Hulladék Héthez, melynek alkalmából egy rendhagyó önképzőkörön beszélgetünk otthonainkban és az…..