Adatok
bishujo
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Jelentem, tegnap még megcsináltam a zöldborsófőzeléket, és be is nyomtuk mindet, naaagyon fincsi lett! Szuper jó ötlet szerintem kihagyni a lisztet, és inkább a borsó egy részét különszedve leturmixolni, kis keményítővel elkeverni, majd visszarakni a többihez, és sűrűre főzni egy kis tejjel. Így…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A zabpalacsinta receptje (2 adag)
6 evőkanál zabpehely
Kicsi víz
1 egész tojás
2 fehérje
Fahéj (kb 1 evőkanál, de amennyit szeretnél)
Vanília (én aromát használok most, ebből egy kupaknyit, de jó lenne rendeset venni)
Blansírozott mandula ízlés szerint
Kókuszreszelék ízlés szerint
Opcionálisan:
banán, reszelt alma, kesudió, cukrozatlan aszalt gyümölcs, áfonya
A zabpehelyre kicsi vizet engedek, átkeverem, aztán belekeverem a tojásokat, amíg homogén nem lesz az állaga, aztán mehet bele minden földi jó :D
Egy szedőkanállal kiszedem a serpenyőbe, kicsi olíva vagy kókuszolajra, amerikai palacsinta méretűre és vastagságúra, kis-közepes lángon megsütöm mind a két oldalát barnulásig (kb 5 perc, de csekkold gyakran, mert szeret leégni). A végén még lehet rá rakni túrókrémet (natur joghurt + túró + eper pl), vagy banánt, ha valaki szereti.
A szirupuk nekem is felmerültek kérdésként, de még nem volt alkalmam megkérdezni, mert most jól megfáztam, de ha legközelebb megyek, megkérdezem :)
Krisz már 3 hónapja csinálja lassan, én még csak 3 hete, úgyhogy én még eléggé az elején vagyok, de lassan meglesz az első mérés, kíváncsi vagyok :) De már mondták többen, hogy látszik a változás, szóval reménykedem :D
ui: a receptvideó nagyon menő lett!