Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bishujo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentem, tegnap még megcsináltam a zöldborsófőzeléket, és be is nyomtuk mindet, naaagyon fincsi lett! Szuper jó ötlet szerintem kihagyni a lisztet, és inkább a borsó egy részét különszedve leturmixolni, kis keményítővel elkeverni, majd visszarakni a többihez, és sűrűre főzni egy kis tejjel. Így…..
bishujo 2018.04.09 18:01:01
Néha tényleg nehéz, de bele lehet rázódni, én pl a reggeleket már nagyon várom az édességek miatt, amik inkább csak akkor férnek bele :D

A zabpalacsinta receptje (2 adag)
6 evőkanál zabpehely
Kicsi víz
1 egész tojás
2 fehérje
Fahéj (kb 1 evőkanál, de amennyit szeretnél)
Vanília (én aromát használok most, ebből egy kupaknyit, de jó lenne rendeset venni)
Blansírozott mandula ízlés szerint
Kókuszreszelék ízlés szerint

Opcionálisan:
banán, reszelt alma, kesudió, cukrozatlan aszalt gyümölcs, áfonya

A zabpehelyre kicsi vizet engedek, átkeverem, aztán belekeverem a tojásokat, amíg homogén nem lesz az állaga, aztán mehet bele minden földi jó :D
Egy szedőkanállal kiszedem a serpenyőbe, kicsi olíva vagy kókuszolajra, amerikai palacsinta méretűre és vastagságúra, kis-közepes lángon megsütöm mind a két oldalát barnulásig (kb 5 perc, de csekkold gyakran, mert szeret leégni). A végén még lehet rá rakni túrókrémet (natur joghurt + túró + eper pl), vagy banánt, ha valaki szereti.

A szirupuk nekem is felmerültek kérdésként, de még nem volt alkalmam megkérdezni, mert most jól megfáztam, de ha legközelebb megyek, megkérdezem :)

Krisz már 3 hónapja csinálja lassan, én még csak 3 hete, úgyhogy én még eléggé az elején vagyok, de lassan meglesz az első mérés, kíváncsi vagyok :) De már mondták többen, hogy látszik a változás, szóval reménykedem :D

ui: a receptvideó nagyon menő lett!
bishujo 2018.04.05 12:17:12
Szuper Eszti, hogy belevágtál, most Krisszel mi is eléggé benne vagyunk a témában, szerintem arra figyelj különösen, hogy a nap melyik részében mit eszel. A szénhidrátokat (legyen akár gyümölcs) minél inkább reggelre, délelőttre tartogasd, és egyél sok rostot is (pl: zab), a cukrokat (és az édesítőket) kerüld, sajnos az aszalt gyümölcsökben is rengeteg van, abból maximum cukrozatlant egyél csak. Az én személyi edzőm azt javasolta, hogy cukrok, édesítők helyett használjak kókuszreszeléket, vaníliát, gyümölcsöt vagy adott esetben fehérjeport az édesítésre pl a reggeli zabkásánál. Ebéd után már figyelj, hogy ne vigyél be szénhidrátokban gazdag kajákat, vacsira pedig csak színhús és zöldség maradjon. Amit délután-este viszel be, azt már eléggé elraktározza a szervezet, ezért itt már a szénhidrát nagyon kerülendő, még a gyümölcs is sajnos. Úgy láttam az öt étkezés megvan, ezt tartsd mindenképpen. Délutáni nasira tök jó egy maroknyi mag, vagy kisebb adag zab fehérjével, vagy valamilyen cukormentes keksz adott esetben. (Mondjuk én a fehérjét csak edzés után iszom, amúgy nem vagyok nagy rajongója, de akkor segít megállítani a rámtörő zabakényszert.) Ha ezt kombinálod rendszeres mozgással, tuti lesz a siker. :) A változást meg inkább centiben mérd, mint kilóban, főleg, ha az edzésed izmot is épít. Hajrá, remélem látunk rövidesen, puszi, Lili :)

ui: Egy másik posztban kérdezed, mit használj pékáru helyettesítésére, nekem erre azt mondta az edzőm, hogy a teljes kiőrlésű toast kenyér reggelire maradhat időnként, csak ne vajazzam meg. De a zabkására is vannak isteni receptjeim, meg zabpalacsintára, én ezeket beiktatva nem hiányolom a péksütiket egyáltalán. Ha gondolod elküldöm ezeket szívesen. :) Tojásból meg legalább 4-et egyél reggelire, de ebből 2 legyen csak egész, a másik kettő csak fehérje. :) Nekem ezeket a tanácsokat adta az edzőm, meg a sok utánaolvasgatás a témában, remélem neked is segített valamennyit és csak így tovább!