Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nudebaby

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is tudom, mikor jártam utoljára az akkor még valószínűleg csak moziként működő Szikrában (de kb még a 12 majmot adhatták), így az első este rácsodálkozása a felújított hely miatt volt.  Az „alternatív szórakoztató és kulturális központ” nagyon korrekt kis helyre sikeredett: már…..
nudebaby 2011.03.02 20:54:07
@vferi: ne legyél biztos benne hogy zseni :) mármint Bercsényi.
egyébként tényleg Ő és Barabás az előadás legjobbjai. + Szabó Márti. de ő sajnos kevés lehetőséget kapott.
Szamosi amatőr, itt is.
Ugyan távol áll tőlem a musical, nem az én világom, így egy megszokott feldolgozásra pl. a Madáchba eszembe sem jutott volna jegyet venni, ez az adaptáció viszont ígéretesnek nézett ki, mégpedig két név, Zsótér Sándor és a Hoppart miatt. Meg is néztük, be is jött...
nudebaby 2011.02.15 23:42:59
Miért, mit látnának Írországban? Ólajtót, meg kerítéslécet! Nagyjából ez az így leírva tényleg eget rengető poén, ennek variációi, valamint a mögötte álló karikaturisztikus irónia az, aminek Martin McDonagh drámaírói karrierjét köszönheti. A Radnóti majdnem tíz éve játssza a Kriplit, ami a brit-ír…..
Brutálisan erős csapatot sikerült pályára küldeni a Katona októberi bemutatójában: Fullajtár Andrea, Kocsis Gergő és Hajduk Károly így együtt elég durva trió, és a az „eggyel” fiatalabb Tenki Réka-Mészáros Béla páros is igen jó nyomon jár. Nos, őket rendezte Gothár Péter, egy ötletesen…..
Mondhatjuk, hogy Beatles-rajongó vagyok, és akkor nagyon óvatosan fogalmaztunk. Ezért aztán a meglepetésprogramot szervező színházpartnerem jól tette, hogy az Ódry Színpad felé tartva nem árulta el nekem, hogy egy és háromnegyed órán keresztül Beatles-dalokat előadó színművészetiseket fogunk nézni.…..
Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a Junior Prima Díj létrehozását - hangzott el a harminc évesnél fiatalabbak elismerésére létrehozott, fejenként 7000 euróval járó díj színház- és filmművészeti kategóriája díjainak átadásán. A kategória idei Junior Prima Díjait a zsűri 25 jelölt közül…..
Színház.hu Chicago - Hoppart 2010.06.22 06:51:00
Nyolcvanas évekbeli My fair lady-s rossz tévés emlékek miatt sokáig hidegrázást kaptam a musicalektől, ezért Catherine főszereplése ellenére sem néztem meg a Chicagót anno. Nem volt kérdés azonban a hoppartos+zsótéros verzió hallatán, hogy megyünk, és hétfő este a közönség igen magas celebtartalmát…..
nudebaby 2010.11.12 23:18:49
@Intizar: nem feltétlenül nagy húzás, de itt mindenképp ötletes és nagyszerű.
nudebaby 2010.11.12 23:21:31
@vferi: Mátyássy Bence és Radnay Csilla az őszi előadásoknak is nagy erősségei voltak, na persze a többiek is.
írta: kovacsbalintKevés ismertebb, egyértelműbb dolog mondható el a mai magyar színházról, mint hogy Mácsai Pálnak dolga van Örkény Istvánnal - ennek pusztán szimbolikus eleme színházának névválasztása, az egészből alig valamit eláruló része a csaknem évtizede sikerrel futó monodráma, az Azt meséld…..
Általában kedvelem a kortárs darabokat, de fázom a nagyon aktuális események feldolgozásától; utoljára év elején a nagy kedvenc Pintér Béláék bemutatóján szisszentem fel, hogy miért kell tanulságképpen egy full egyenruhába öltöztetett gárdistát írni a színpadra. Nem kellett volna, oldják meg másképp…..
Néhány éve érdekes Hamlet ment a Bárkában, egy angol arc vendégrendezésében. A nézőket arra kérték, hogy mindenki hozzon magával valami kis tárgyat, amit a színészek felhasználhatnak a darab során. Az előadás elején sorsolással döntötték el a színészek, hogy ki kit játszik aznap (egyedül Hamlet…..
nudebaby 2010.06.08 16:36:35
@efes:
így van, ez való neki.
nemzetis amalfi nagyon gáz volt
A POSZT versenyprogramjában nem tudom, hogy vannak-e kötelezően feltöltendő kvóták a határon túli és a vidéki darabok arányára, mindenesetre néha nagyon erőltetettnek érződik egy-egy színház előadásának bekerülése a programba. Mindez persze nem vonatkozik a debreceniekre, akik már tavaly is nagyon…..
Kincstári alapon be kellene jönnie, hiszen a Poszt felhozatalának egyik komolyabb és súlyosabb darabjáról van szó, de valahogy nem találtunk egymásra az előadással. Ami persze megesik...
nudebaby 2010.06.08 15:57:35
@_yossarian:
és engedtél a napközis néninek?
előttünk is bezárta az ajtót.... majd pár perc múlva bementünk
Színház.hu Miért a Poszt? 2010.06.03 06:29:00
Pécsi Országos Színházi Találkozó. Sokaknak nem mond semmit a név, miért is mondana az amúgy is hagyományosan és nagyrészt elefántcsonttoronyba zárkózott színházi világ első számú éves összejövetele. A falon azonban érdemes rést ütni, mivel a kékhajú néniken,  a dramaturg haverjain és a…..
Az eső elöl menekültem pár hete az Örkény "kirakata" elé, ott szembesültem a finn Aki Kaurismäki (Külvárosi fények, A múlt nélküli ember, Tíz perc: trombita, Gomolygó felhők) filmjének színpadi változatával, a Bohémélettel. Mivel kedvelem Kaurismäki filmjeit, utam rögtön a jegypénztárba…..
nudebaby 2010.06.03 23:26:44
@drumlin:
Arturo Ui nem jött be???
Nem kell messze menni egyetlen nagymamám Haller utcai lakásánál, ha a darab sztoriját össze akarom foglalni: a IX. kerület néhány, még megmaradt ótvarul lerohadt bérházába tavaly költöztettek be a ledózerolt Dzsumbujból pár családot, akik adtak még egy pofont a lassan lemálló vakolat alatti gangon…..
A Duna TV először szerdára, majd péntekre ígérte a nagy bejelentést arról, hogy ki lesz Stohl András utódja a Tűzvonalban című sorozat negyedik évadában. Herczeg Dóra, a csatorna sajtófőnöke kérdésünkre szombat délelőtt azt válaszolta, hogy sajnos még mindig nem tudnak…..
írta: kovacsbalint Az egri Gárdonyi Géza Színház már régen rászolgált arra, hogy nemhogy a „szeriőz” darabjaihoz, de még a könnyed, szórakoztató, horribile dictu zenés előadásaihoz is maximális bizalommal közelítsen az ember – szó sincs a rossz értelemben használt népszínházról…..
nudebaby 2010.04.30 16:37:20
@kovacsbalint:
Mayat a POSZT-on nézem (remélem)
akkor ki a legjobb benne?? :)
tényleg, arról miért nincs post?
nudebaby 2010.05.08 10:13:18
@kovacsbalint: nem igaz hogy nem fér föl a dobogóra :)
megírhatnád, úgyis olyan kevés itt az új poszt.
Kovács Lehel főpróbai balesetét követően eltolódott A kétfejű fenevad bemutatója. Beugró emberként vettem részt a főpróbán/premieren, ahol a kezdés előtt a rendező, Máté Gábor is szót kért, felhívva a figyelmet arra, hogy Kovács Lehel darabbeli fürgesége megakad a mankók miatt, és…..
nudebaby 2010.04.30 16:39:33
Annyi biztos, hogy a Die hard alapvetésnek számít: a szakadt trikós Willis itthon hasonlóan emblematikus figurája a rendszerváltás körüli időszaknak, mint az ablakban bámészkodó Horváth Balázs. Hogy jó ötlet e színpadon és Bruce Willis nélkül feldolgozni McLane sztoriját, több mint kétségesnek tűnt,…..
nudebaby 2010.04.28 18:01:56
@Miss Marple:
azon az estén László Zsolt is ott volt, nameg Hevér Gábor is.
4 hoppartos is nemzetis is egyben, így kollegákat néztek.
Mi is, mások is istenítették már nem keveset a Katonát a világbajnok társulat, a friss rendezések és a találó alapanyagok kiválasztása miatt. Ezek a minősítések nyilván állnak az ősz óta futó bécsi erdőre is, ahol ugyan a  nagy kedvenc Keresztes-Fekete-Jordán trió nincs jelen, de a…..
Azt beszélik, létezik egy titkos szekta, láthatatlan, csendes járású, arctalan tagokkal. Összetartozásuk ideológiák, vallások, anyagi javak felett áll; kötelékük betonmasszív alapja pedig nem más, mint Hámori Gabi bálványként imádása. Péntek este az Örkény Kasimir és Karoline előadásának kb. a…..
Mivel a hírek szerint az Eszenyi-féle új szellem lengi körül az egyébként kortárs amerikai darabot (eltekintek a leírásától) és pár beugró színész (Gyabronka és Láng Annamária) neve csábítóan hat rám, engedek a kísértésnek és rábólintok a darabra. És igyekszem mindvégig észben tartani, hogy a…..
nudebaby 2010.04.28 17:32:35
Peter Jackson 100 milliós filmje még csak limitáltan fut Amerikában nem túl nagy érdeklődés mellett, hamarosan hozzácsapnak még pár ezer mozit, aztán kiderül, mennyire érdekli a jónépet. A történet szerint egy tizenéves lányt megerőszakol és megöl egy férfi. A lány ettől…..
Még nem volt kész Roman Polanski új thrillere, a The Ghost Writer, mikor a rendezőt Svájcban letartóztatták, de a börtönből (aztán pedig a svájci villájából) még adott a direktor néhány instrukciót, miképp hajtsák végre a végső simításokat a filmjén. Így február 19-én…..
nudebaby 2010.01.14 23:46:58
@Dejdő:
polanski filmek azért el szoktak jutni nálunk is a mozikba
Még tavaly az év vége felé derült ki, hogy Duncan Jones, a Moon rendezője következő filmje a Source Code sci-fi thriller lesz, amelynek akkor már meg is volt a főszereplője Jake Gyllenhaal személyében.Gylenhaal egy katonát fog alakítani, aki egy ismeretlen testben ébred fel és arra…..
nudebaby 2010.01.13 21:20:25