Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noizewash (törölt)

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
noize noize 2009.03.21 11:52:18
noize ..
Kerri Morrone cukorbeteg és blogger, méghozzá az egyik leghíresebb (Sixuntilme blog). Mióta megismertem személyesen, őt tartom a legjobb e-páciens példának. Blogján megbízható információkat tesz közzé, nagy közössége van és mindezt hosszú időn át fent tudja tartani.…..
noizewash (törölt) 2009.01.03 14:25:14
@szilárdan...: Jelenleg Magyarországon csak az 1-es típusúaknak támogatott a szenzoros pumpa (elég sok spec. körülmény figyelembe vételével), de az is kb. 200.000 Ft-ba kerül. Megvehető persze TB támogatás nélkül is, kb 1.200.000 Ft :(
A szenzorok 3, illetve 6 napig működnek (platina elektród eddig megbízható), kb. 9 000 Ft-ba kerülnek. Lehetőség van egyfolytában való viselésére is, persze 3-6 naponként máshová feltéve. De stabil cukorbetegeknél elég időnként. A szenzort lehet a felkaron kívűl a has bőre alatt is viselni. Mivel ez a high tech jelen pillanatban, elég drága sajnos. Több infó erről, anélkül, hogy a céget megnevezném:
www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=real+time+glucose+monitor+insulin+pump&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Az ujjain azért vannak szúrásnyomok, mert időnként kalibrálni kell a szenzort ezekkel az adatokkal.

Tényleg célszerűbb az ujjbegy oldalából, jól mondta az orvosod.

E
MedIQ Bizarr orvosi kísérletek 2007.09.16 11:02:48
Idén novemberben fog megjelenni egy érdekesnek tűnő könyv bizarr tudományos kísérletekről Elephants on Acid címmel (itt lehet megrendelni). A szerző több orvosi kísérletet is górcső alá vesz, ezeket említem meg most és toldom meg máshonnan ismeretes, néhol felháborító orvosi…..
noizewash (törölt) 2007.09.17 21:58:28
MedIQ Pirula edzés helyett? 2007.05.01 08:54:57
Milyen régen vártak már erre sokan... Brit tudósok olyan pirulát alkottak, mely bekapcsolja a zsír égetéséért felelős gént (PPAR-delta). Mindezt úgy bizonyították, hogy egerek kaptak a szerből és így magas zsírtartalmú diéta mellett sem híztak meg. (Kép)Hiszik, hogy emberben…..
noizewash (törölt) 2007.05.06 18:41:06
Hello :)!

A T2DM (az a 2-es típusú cukorbetegség rövidítése (Type 2 Diabetes Mellitus)
a TZD pedig tiazolidindionoké, csak így hamarabb le lehet írni.

1. Az 1-es típusú cukorbetegekben (T1DM :)), akik elhízottak és nagy dózisban igényelnek inzulint javasolt lehet a metformin adása, úgyhogy zaklathatod a háziorvosod, bár ha ő esetleg nem diabetológus, akkor jobb lenne cukorbetegekkel foglalkozó centrumban beállítani ezeket ,esetleg az inzulinokat is módosítani.

2. Igen, valóban lehet fogyni tőle pár kilót.Viszont (!!) ,mivel az elhízás is betegség, ezért azt ki kell vizsgálni, fel kell mérni a táplálkozási szokásokat, az életvitelt, van-e egyéb betegség mögötte stb. A metformint a T2DM terápiás palettájában van benne, önmagában elhízásra orvosilag nem javallt.Létezik két hatóanyag az elhízás kezelésére, az orlistat (a bélben meggátolja a gyomor- és a hasnyálmirigylipázt abban, hogy lebontsák az összetett zsírokat zsírsavakra. Az emésztetlen összetett zsírok nem tudnak felszívódni, és a széklettel távoznak), valamint a sibutramin ( A központi idegrendszerben hat. Jóllakottságérzetet okoz, emellett fokozza a hőtermelést. Mindkét hatása révén a testsúly csökkenéséhez vezet.)

Van egy új készítmény (talán nemsokára már kapható lesz Mo-n is): rimonabant hatóanyagú, gyári nevet nem írok... Az alkalmazási javaslatában ez szerepel :"A diéta és a testmozgás kiegészítéseként elhízott betegek (BMI ≥ 30 kg/m²) vagy olyan túlsúlyos
betegek (BMI > 27 kg/m²) kezelésére, akiknél társult rizikófaktorok vannak jelen, úgymint a 2-es
típusú diabetes vagy a dyslipidaemia"

Sajnos ezen gyógyszerek mentesülnek a támogatás alól, így (meg amúgy is) nagyon drágák, csodát meg tőlük sem kell várni. A legolcsóbb így a diéta és a testmozgás, amelyek számtalan előnnyel bírnak a fentiekhez képest is.
3 eredményt mutatok be, mely (engem mindenképpen) elképesztett és reményt adott, hogy bizonyos betegségeknél mintha egyre közelebb kerülnénk a megoldáshoz. Az első a Huntington-kórról szól. Ez egy olyan idegrendszeri betegség, melyet az abnormális mozgások, a koordináció hiánya…..