Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. genya

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most minden csatornán a közösségi média folyik, illetve ha pontos akarok lenni, akkor a Facebook és a Twitter. Az már jól látszik, hogy ennek a hype-nak a nagy vesztese az iwiw: miközben messze a legnagyobb hazai közösségi oldal, alig hallunk róla, a hírekben sehol nincs.De a…..
Adott egy ország Európa szívében, melynek testét hajszálér-hálózatként át meg átszövik az autópályák… Ha-ha, de jó is lenne, gondolkodom el ezen mindig, amikor nyáron a dugóban szívok az M7-esen és állandóan ugyanazt mormolom magamnak : "Tuti, hogy valami…..
Maverick ajánlotta nekünk a saját blogján már megjelent, nyelvtanulással kapcsolatos írását. Köszönjük. A blog hasábjain több teljesen értelmetlenül tudatunkba rögzülő sztereotípia ellen kikeltem már, úgy mint a „minden amerikai hülye”, „fogalmuk nincs…..
dr. genya 2010.01.20 09:49:00
@A nick már létezik: nem lehet, hogy @jancsibá nem a flat, hanem a "have got" jelentésének brit és amerikai eltérésére gondolt? :) jó lenne, ha @jancsibá nyilatkozna :) én pl. az "I have got a flat"-et csak akkor használnám, ha a haveroknak bejelenteném, hogy szereztem egy lakást (pl. az esti bulihoz) ;) hozzáteszem, én inkább a general american-t forszírozom. egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel :)
dr. genya 2010.01.21 08:44:22
@atlagjancsiba: számomra nem ugyanazt jelenti :) de tény, hogy hasonló.
Imádjuk a blogkommenteket, íme egy újabb ok, hogy miért. Szombaton jelent meg egy príma poszt (benne kisbuzizás és tajparasztozás!) a Kandírozott szinglilét blogon, amiben a blogger azzal vádolja a budai Oscar szórakozóhelyet, hogy filigrán nő, sőt réztáblával igazolt alapító…..
dr. genya 2009.03.16 11:26:51
@peterf: A portás a leírás szerint ezeket mondta, miközben láthatóan tettleg bántalmazta a hölgyet: "terohadtfasszopó!" és "Kurvaanyádatteribanc!" (idéztem a blogból).

Jól értem, azzal magyarázod a saját szavaidat, hogy mivel a hölgy pornózott, nem állított valótlant a portás? Ezért kikerülhetetlen az állításod? Tehát - követve a gondolatmenetedet - abból, hogy valaki pornózott, szerinted az következik, hogy az édesanyja kurva, ő pedig ribanc?

Éles elmére vall... A könnyű testi sértést pedig még ez sem igazolja.
Wagner úrnak is voltak előítéletei, aztán amikor hazafelé tartott a Balatonról, rájött, hogy nem csak az idős, vagy éppen fiatal és rutintalan nő tötymöröghet az autópálya belső sávjában, hanem bizony bárki kortól, nemtől, szem- és hajszíntől függetlenül. No és ha…..
Mikor elolvastam GiXXXer levelét, nem az volt az első benyomásom, hogy ő ebben a történetben ártatlan angyal, annak ellenére, hogy nem csak ő volt a hibás a lent vázolt szituációban. Mindenesetre bátor dolog ilyet leírni és elküldeni nekünk. Egy erőteljes dorgálás neki is…..
Balázs talán nem volt elég erőszakos a taxissal történt incidense során, de talán jobb is így, mert azokból a szituációkból szoktak a legnagyobb balhék kialakulni, ahol mindkét fél tele szájjal ordítja a maga igazát. Mindenesetre ő azt kéri tőletek, hogy okos tanácsokkal…..
dr. genya 2008.07.12 20:08:06
kilincs 2008.07.12. 14:28:47
"Tehat a kieso munkaidom szokasos bevetelet bizony a karokozo fogja allni!

Jelen esetben ugy 10-12 orat saccolnek osszesen, ami 4-6000 oradijjal 40-70 eFt.
Ha a festes gyorsan megvan :-))

De lehet elmegy vele akár 3-4 nap is..."

kilincs 2008.07.12. 16:32:19
"Sokan maskent dontenek , perelnek es nyernek.
En is nyernek..."

Nyernek? Kérlek, magyarázd már el nekünk, laikusoknak, hogy miért megy el "akár 3-4 nap" is, vagy akár csak egy perc is a munkaidődből egy fél perc alatt lekapható és felrakható tükör hátlap miatt?

Segítek. Természetesen meg kell térítenie a károkozónak valamennyi károdat. De bizonyítani is tudni kell a károd! Adódnak a kérdések:

1) Miért kell kieső munkaidőt téríteni? Vidd el munkaidőn kívül. Kurvára nem érdekes, hogy ügyvéd vagy rendőr a hivatásod. Érted? Bizonyítanod KELL, hogy nem tudod elvinni (illetve senki más sem tudja elvinni helyetted) munkaidőn kívül. Mint ahogy azt is, hogy a legközelebbi autófényező műhely nem megfelelő, ezért neked a város másik felébe kell vinned a tükröd borítását. Menne? A helyzet az, hogy kétszer 30 percért 0 Ft kártérítést kapnál.

2) Miért kellene szervizbe vinni az autót, és felszámolni 1 óra rezsiköltséget? Fél perc le-, fél perc felszerelés...

3) Miért számítanád fel a tükör új árát? Megsérült a mechanika? Biztosan nem, mert akkor nem ennyit kért volna a taxis. Írtam délelőtt, nekem mennyiért fényezték a tükrömet. 6K/db. Pedig nem fehérre fújták, kellett bele anyag rendesen.

4) Amortizációról hallottál már? Ha még esetleg meg is sérült volna a mechanika, akkor is el KELL fogadnod, hogy egy utángyártott tükröt kapsz a régi helyett. Egy valószínűleg sokat futott taxira a büdös életben nem perled vissza az új tükröd árát. De itt nem is erről van szó.
autózz! Gyászos a helyzet 2008.04.26 08:26:00
Gábor a közlekedés egyik sarkalatos problémájára hívta fel a figyelmünket. Ki mit gondol, hogyan lehetne változtatni a jelenlegi helyzeten? Levélírónk úgy véli, ő hiába tartja be a szabályokat, ha mások nem teszik, az még veszélyesebb is lehet. Az a heppem, hogy átengedem a…..
dr. genya 2008.04.28 21:31:30
Susu1 2008.04.28. 19:48:59

1) Leírtam, hogy lépek le. Ha nagyon problémás a helyzet, szinte sosincs szünet a kocsisorban, akkor szvsz el kell érni az önkormányzatnál, hogy telepítsenek egy lámpát (ha nincs nagy gyalogos forgalom, akkor nyomógombbal ellátva).

Babakocsit én sosem toltam le az úttestre, ha folyamatos volt a kocsisor. Lehet, hogy macerásnak tűnik, de ilyenkor szvsz nem a babakocsi az első, nem tolni kell a kocsit, hanem húzni. Annak idején én léptem le elsőnek, utánam jött a babakocsi. Mielőtt megkérdezed, két gyemrekem van, mindkettő babakocsival kezdte, volt benne részem bőven.

Ez persze nem a KRESZ előírása. Akármi is történik, ne a babakocsi csattanjon.

2. Ezzel egyetértek, sajnos sok ilyen bunkó van.

Még valami. Nagyon friss az élmény. Ma délután mentem edzésre, Óbuda, lakótelep az Árpád hídnál, tele jobbkezes kereszteződésnél. Az egyikben jobbról semmi, balról egy biciklis lány, fülén fülhallgató. Szokás szerint benéztem balra is, ez volt a szerencséje. Miközben elgurult előttem, rádudáltam egy picit, látszott, hogy akkor eszmél fel a zenehallgatásból... Fogalma sem volt róla, hogy most nekem köszönheti, hogy nem csaptam el, még dumált is valamit. Legalább annyit elértem, hogy magához tért.

Na most, ha elütöm, hiába volt elsőbbségem, szerintem ugyanúgy megszívtam volna, mert értelmezésem szerint elvárható volt tőlem, hogy balra is benézzek, észrevegyem, hogy nem lát és nem fog megállni. Le kellett mondanom az elsőbbségemről, ennyi.

Még egyszer, aki esetleg ezen rugózna: a duda azért volt, hogy magához térjen, mert nagyon elmélázott. Így talán odafigyelt a többi kereszteződésben.
dr. genya 2008.04.29 10:16:42
vuk_ 2008.04.29. 09:00:31

1. Nem egészen ezt írtam. A KRESZ-t autósnak és gyalogosnak egyaránt be kell tartania. Nem írom le még egyszer a vonatkozó szabályokat, eleget csámcsogtunk rajta.

Lámpát nem az összes zebrához írtam, de ezt sem írom le még egyszer, mert felesleges, ha úgysem olvasod el.

A piros lámpára inkább nem is reagálok, biztos nem gondoltad komolyan.

2. Te tegnap valószínűleg elcsaptad volna a bringást, ha a helyemen ülsz. Leszögezve, hogy sohase történjen veled ilyen, azt kell mondanom, megismerkedhedtél volna a megosztott felelősség fogalmával.

Már abban sem vagyok biztos, hogy ezt a kiérkező rendőr is egyértelműen caak a bringás számlájára írta volna (valószínűleg személyi sérülés történt volna, ahol mindenképpen kell rendőr). Abban viszont közel 100%-ig biztos vagyok, hogy a (polgári) kártérítési perben, ahol a károdat igyekszed megtéríttetni, a saját felelősséged is felmerül.

Egy kicsit pontosítva a történet: ez egy T alakú kereszteződés, ahová én a T száráról érkeztem, tehát mindenképpen meg kellett állnom. Mivel nem látható be rendesen jobbra az út, ezért be kellett csorognom egy kicsit a kereszteződésbe. Na én ezt mindig úgy teszem, hogy balra nézek először, nehogy egy jobbkezet meg nem adó elé guruljak be. Na ezért nem ütöttem el tegnap a bringást. A bíróságon igen nehéz lett volna kimagyarázni, hogy miért nem néztem be balra, ha betolom az autóm orrát a sávba. A KRESZ-ben valóban az van, hogy elsőbbségem van, az viszont nincs benne, hogy nem kell meggyőződnöm róla, hogy meg is kaptam.
A Zugügyvédnek az egyik fórumról küldték be ezt a hozzászólást a parkolási díjfizetési anomáliákkal kapcsolatban, Az ismeretlen kolléga bizonyára nem sértődik meg, ha ezen a blogon is közétesszük az összefoglalóját.  Kedves Fórumozók!Sajnos, ahogy olvasgattam a…..
dr. genya 2007.04.23 16:19:15
Sziasztok!

A cégemtől az Intrum 6-7 esemény miatt követel többtízezer forintot. Az a szép bennük, hogy mindössze egyetlen egy rendszám stimmel, de arra már évekkel ezelőtt kifizettük a pótdíjat (ez szerepel is az elszámoló oldalon) - hogy miért kérnek rá további x ezer forintot, arra nem kaptunk választ.
A többi rendszámmal kapcsolatban többször telefonáltunk, írtunk, de nem hittek nekünk. Azt állították, hogy a BM közlekedési nyilvántartásából (vagy miből) szerezték az adatokat, úgyhogy jobban tesszük, ha mi is onnan kérünk igazolást az állításunkról (miszerint sosem voltak a cégünk tulajdonában az adott rendszámú járművek). Ezzel kapcsolatosan azonnal adódik a kérdés: miért kell nekünk a BM-től igazolást kérni, ha az Intrum is onnan szerezte az adatokat. Nyilván mi sem juthatnánk más eredményre...
Azért első alkalommal (2 ismeretlen rendszámra) még kikértük az igazolást, 2.500,- Ft-ba került (+ a rengeteg levél, idő, idegeskedés). Ebből kiderült, hogy a BM-től NEM KAPHATTÁK meg a cégünk adatait, mivel a nyilvántartás szerint sem voltak a cégünk tulajdonában az említett járművek.
A többi rendszámra ezek után már nem is vagyunk hajlandóak eljátszani ugyanezt, mivel lassan elérik a költségeink a pótíjak összegét.
A kikért igazolást sem vagyunk hajlandóak elküldeni nekik - pereljenek be minket, mi - velük ellentétben - be tudjuk bizonyítani, hogy téves adatok alapján követelnek pénzt.

Szerintetek igazunk van?