Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gurcsion

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nőnapi perdita-ciklus befejezése.III. Már eddig is sokat megtudhattunk a perditaságról. Mesét és filmet néztünk, de ezek a vizsgálódások mégiscsak ahhoz hasonlítanak, amikor egy proktológus szakmai érdeklődésből kikockázza a pornófilmek anál-jeleneteit. Ez bizony a…..
A Diétás Énblog a közeledő nőnap tiszteletére igyekszik árnyalt képet adni a kurvaságról mint jelenségről, ezért a következő három nap (ma, holnap és Nőnapon) publikálja Perdita-ciklusának három darabját. A ciklus (de viccesen hangzik ez itt!) darabjai szorosan összefüggnek,…..
Egy "nyereségjelentés" következik egy szcientológustól a DEI skála megértéséről.  A DEI skála Hubbard egyik módszere az eladásra. Szerinte egy eladás során a következő, a tudatalattijában zajló folyamaton megy át, akinek el akarunk adni. Mindig…..
A Londonban uralkodó sajátos viszonyok miatt az embernek hamar megemelkedik az ingerküszöbe, és már nem kapja fel a fejét egy lenyűgöző formájú felhőkarcoló, régi házhoz elegánsan hozzátoldott modern szárny, burjánzó művészeti galériának tűnő bolt vagy a koncertplakátok…..
gurcsion 2009.02.20 14:05:19
w Add ide az ítit! 2009.01.31 23:00:00
Amerikai állampolgárok ezrei, tízezrei ragadnak faxot, levélpapírt vagy számítógépet, hogy Barack Obamának levelet írjanak. Mind ugyanarra kérik. A gyerekek rajzolnak hozzá, a komoly fölnőttek udvariasan érvelnek, a primitívebb hívők nyomtatott nagybetűvel követelik. Azt…..
'Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés'-témában most a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) sikerült nagyot alkotnia. Figyelmeztetésben részesítették ugyanis a Minimax rajzfilmadó román nyelvű változatát, mivel illetlennek minősítették a Magyar népmesék…..
„Talán még vicc, de a cívis város nincs messze attól, hogy 1849 és 1944 után talán harmadjára is az ország fővárosa legyen.”  Ez a mondat a „Debrecen lesz az új főváros?” című háromrészes cikk elején olvasható az ingatlanmagazin.com oldalain. A…..
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
w Titokzokni 2007.08.08 05:30:00
Az mindig tanulságos, amikor reflexek indulnak be. Eltűnt a Nemzeti Nyomozó Irodából egy Államtitok. Talán valaki a budiban államtitkot olvasgatott, és ottfelejtette. Ismeretlen elkövető besomfordált, végigsompolygott a hivatalon, csempének, radiátornak álcázva magát ólálkodott…..
A tegnapi szembesítés után a Zsanett-ügy továbbra is ködös, hiszen az összes ügyvéd fújja ugyanúgy a magáét, mint eddig, és cáfolgatja egymás állítását, mint eddig. Ilyen helyzetben a legszánalmasabb az a riporter, aki eljátssza azt a szerepet, hogy ő már átlátja a…..
gurcsion 2007.06.19 21:51:47
Eugenie Danglars 2007.06.19. 20:02:27

Nem értelek pontosan, de azért mondom, hogy mint minden pernél, itt is nagy jelentősége van a részleteknek, az időpontoknak, amiket nem tudunk. (WTF=Work Time Fun?)

Mikor vették le a mintát - és kik - a rendőrök ruhájáról - vagy az egész (?) ruházatukat? Jó sok nap eltelt....
Hogy kerülhetett (ha jól értem) idegen DNS-hordozó a ruhájukra? A fene se tudja...
Mikor vették le a mintát - és kik - Zsanett ruhájáról - vagy az egész göncöt róla? Jó sok nap eltelt...
Mikor került Zsanett ruhájára a több - nem rendőri - DNS? A fene se tudja...
Mikor vették - és kik - Zanett mikro-sérüléseiről a mintát? Jó sok nap eltelt...
Fürdés, mosás, patyolat, kezelés, kopás stb? Van aminek a mikro se tud ellenálni.
A "kik" kérdésnek is jelentősége lehet.

Szerintem ezekben az ügyekben, ahol ritkán van tanú, az egy állítás - egy (vagy öt) tagadásos helyzet megoldásának rutin módszere ma már a DNS vizsgálat. Megfogni lehet vele tettest, biztonsággal kizárni inkább nem.
Mégis, a média a gyanúsítottakkal együtt jól sejti, hogy "negatív" eredmény ebben a szemtanú nélküli ügyben egy komoly - ha nem döntő - bizonyíték pótolhatatlan hiányát jelenti. Ha egyéb fajsúlyos bizonyíték nincs, a vádemelés igen kockázatos akkor is, ha az egész mintavételi eljárás szabálytalan lett volna. Mintavétel megismétlésre ugyanis nincs mindig valódi esély. Az ügy részleteit nem tudjuk, de a mintavétel a döntő láncszem, ekkor még mindenki bízik - vizsgálat után pedig a már esetleg fabatkát se ér a sértett mintavételi panasza. A gyanúsítotté viszont kiütheti a vádat, aminek elbílását azért általában bíróságra bízzák az ügyészek.
Mindez persze egyáltalán nem menti Bánót.
w Kádár-monológok 2007.06.19 09:00:00
Mindenekelőtt: Schmidt Mária nem vette meg az Indexet, (azt csak az Új Többség morálisan még picit kacska harsonájának, a Magyar Nemzetnek fiktív szerzője képzelte), szóval továbbra is azt írunk róla, amit akarunk. Most épp kellemes meglepetést okozott, ni. Voltam bátor néhány…..
gurcsion 2007.06.19 16:31:30

Van mit elszámolnunk magunkkal az ügyben. Szerintem Kádár igazsága, ha volt is, nem érvényesülhet, mert erkölcsileg, gazdaságilag végül is tönkre ment belé az ország, DE
Kádár idején a szoc. évtizedek óta létezett. Ismertek voltak komoly hibái, voltak jelentős szellemi, szervezési, műszaki sikerei. Kapitalista hibák, sikerek - dettó.
Kádárnak és minden oldali értelmes embernek nyilvánvaló volt, hogy csak fing a kap-nak az a prol.dikt, amelyik nem tudja megvédeni magát. Guanó kell a kap-ra, ami lerakódik rá, keményen, vastagon. AKKOR NEKI kézenfekvő követelmény volt minden fajta erőszak alkalmazása. Mert joggal feltételezte, hogy az oroszok nem engedhetnek Jaltából, a Nyugat nem kockáztat világháborút (különösen nem Szuezzel terhelten). Feltételezését tökéletesen igazolta Csehszlovákia és Lengyelország sima pacifikálása.

Nem tisztelem Kádárt, mert ő is lepocskondiázta – csak a hatalomért - az emberi gondolkodás 70 százalékát, s szédelgőn feldicsérte a 30 százalékot, de megértem. Ez volt a kötelező egyengondolat errefelé Jalta után. Azt elismerem, hogy nagyon igyekezett tágítani az ország, az emberek mozgásterét s ebben is voltak komoly sikerei. El kell ismernem ugyanakkor Kádár és pártja vezető szerepét az ország gazdaságának tönkretételében is. A kölcsönözön közönséges szélhámosság volt a fennmaradásukért. Folytatólagosan elkövetett köztörvényes bűncselekménynek tartom. A kommunista becsület minimuma mellet is át kellett volna adni a hatalmat egy fiatalabb hasonszőrű garnitúrának. Nem érzem magam orgazdának, mert nem tudhattam a valóságot és nem volt elvárható tőlem, hogy rövidlátó maffiát lássak a jókat is cselekvő hatalomban (kulturális forradalom, mezőgazdaság, lakásépítés, közbiztonság, létbiztonság, gyes). A gyermekeink, unokáink velünk együtt sínylik a történelmi csalást.

Kádárnak a saját hatalmi szempontjából igaza volt, mint ahogy igazuk volt a saját szempontjukból a smirglis idealistáknak, akik Jalta hatályvesztésében bíztak, ha egyáltalán gondoltak rá, amikor látták az igen széles közmegegyezést a Ruszki, mars ki! jelszóban.
Még azt is megkockáztatom, hogy kommunista, a fasiszta gondolat gyakorlati próbája a kudarcával ugyanúgy kellett az emberiség és az emberiesség fejlődéséhez, mint a róm. kat. vallás mégis fennmaradása. Mind a helyükre kerültek.

A két igazságot így összevetve, Kádár igazsága, ha volt is, nem érvényesülhet, mert erkölcsileg, gazdaságilag végül is tönkre ment belé az ország. Csak az ország jövője lehet a mérce a hatalmon lévők megítélésénél. A smirglis idealisták erkölcsi igazságát viszont elismerem, mert a rossz hatalom kritikája időtlen alapjog, s a kemény forradalmon kívül egyszerűen nem volt más eszközük.
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..
gurcsion 2007.06.10 00:25:20
Igen, az öt gyanús rendőrt is megilleti az állam nevében eljáró ügyészekkel szemben az ártatlanság vélelme. Ellenkezőjét én se mondtam. A gondolkodás szintjét azonban ennél magasabbra kell emelni, különösen az alapvető emberi jogok megsértésének gyanúja esetén.

Az államot - AMI hogy úgy mondjam megtestesült az öt rendőrben – hogy a fenébe illethetné meg az ártatlanság vélelme, ha jogrendszerben és az már említett történelemben gondolkodunk?

A jogászpalántád, remélem, mégis észreveszi a rutintól eltérő helyzetet, mert már hallott a jogszabályok rendszerbeli és a jogtörténeti értelmezéséről, meg arról, hogy a törvényeket az Alkotmánnyal összhangban kell értelmezni (AB). Legtöbbször éppen az értelmezőképesség jelenti a problémát a jogalkalmazásban. (Ne tudd meg.) A betű- és szövegismeret még istenes.

Se a Btk., se az Alkotmány nem mond olyat, hogy - jogerős bírói döntés kivételével - bármilyen esetben eleve vélelmezni kellene az állam és szervei eljárásnak jogszerűségét, ha az állampolgár kellő konkrétsággal az alapvető emberi jogainak megsértését állítja egy hatósági eljárás kapcsán. Akkor pedig az állam álljon vigyázzban a szőnyeg szélén, míg nem tisztázza magát egy másik szerve, a mégis független bíróság útján.

Még a jogerős bírói döntésről is állíthatja a polgár és bármelyik civil szervezet, hogy rossz, bár emiatti pert csak akkor nyerhető, ha bebizonyosodik, hogy szándékosság vagy súlyos gondatlanság a rossz döntés oka.


gurcsion 2007.06.10 07:35:13
A józan észhez nem kell diploma. A jogi egyszereggyel nincs bajom. Integrál- és differenciálszámítást szeretnék művelni betűjogászok között.

Kérdezed, milyen rendszertani meg történeti értelmezésre gondolok. Nos, megismétlem:

A történeti értelmezés: Jogtörténetileg (és történelmileg) az ártatlanság vélelmének jogintézménye (sok másikkal együtt) csak és kizárólag azért jött létre, maradt fenn, hogy az állampolgárt védje az állami hatalomtól.

Rendszertani értelmezés: Alkotmányunk a XII. fejezetében – tehát nem az állami, hanem az állampolgári jogosítványok körében – mondja ki az ártatlanság vélelmét. Természetesen azért is, mert az államnak nincs szüksége ilyen vélelemre, hiszen nem lehet gyanúsított és elkövető sem (jogi egyszeregy).

Sértettnek elmegy…meg civilisztikai stb. jogalanynak is. Mégsincs.

Integrálás: az állam – elvont fogalom. Még senki se látta, de létezik. A létezését onnan tudjuk, hogy az ő szent nevében – a polgároktól elvett pénzen - hús-vér emberek és szervezeteik gyakorolják a hatalmat.Vagy hatalmaskodnak.

Az elvont államfogalom, amibe nem tartozik bele az ártatlanság vélelme, valóságosan megtestesül a megbízottként nevében eljáró állami emberekben.

A megbízottnak nem lehet több anyagi és eljárási joga és alkotmányos védelme, mint a megbízónak (jogi egyszeregy).

Differenciálás: az államhatalom jól bepanaszolt gyakorlóját tehát nem illetheti meg az ártatlanság vélelme az állampolgárokkal szemben.

Amikor jól gyakorolja hatalmát– ő az állam és él a pénzünkből. Ha hatalmaskodik – akkor nyomja a mantrát a népnek (akié minden hatalom az Alkotmány szerint), hogy ő csak egy szerencsétlen pógár.

Huzakodjék az állam gyanús megbízottja az ártatlanság vélelmén az ügyészekkel, akik az állam nevében eljárnak vele szemben – a helyén való a huzakodásban neki drukkolok.

Szakmai sikereidhez gratulálok. Nagyon becsülöm az ügyvédeket, minél impertinensebbek, annál jobban. Mellettük érezheti kellően biztonságban magát a polgár. Magyar Györgynek se harapnám le a fejét. Ebben a média (Havas és más udvari bolondok) uralta világban a bíróság is akkor lesz könnyebb helyzetben, ha mindkét fél elsüti média-petárdáit. Kolláth úr pedig ne legyen az én álláspontomon. Elbizonytalanodnék.

w A ló elszáll 2007.05.29 04:00:00
Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát…..
gurcsion 2007.05.29 18:42:16
A sajtó - modern udvari bolond egy igen korrupt világban. Nagyon kell, de sokszor hülyeségeket beszél - ráadásul ő is korrupt, de legalább elvbarátja az ilyen-olyan "közszolgáknak".
Elismerem, TWA nagyon törekszik függetlenségének megtartására, vállalva, hogy a racionalizmus ma is hagyományosan balra húz s most ezért is igen óvatos a postja.

Az én origóm: egy közszolga a hatókörébe tartózó állami tevékenység miatti panasz esetén mindaddig sárosnak minősül, míg tisztességgel ki nem mossa magát. Ebben nem illeti meg őt az ártatlanság vélelme. Ez a vélelem csak a polgárt védi a hatalmat gyakorló valamennyi közszolgával szemben.
A hatalmat gyakorló politikusok, rendőrök, orvosok, pedagógusok satöbbiek (és szervezeteik)nehogy már átváltozzanak polgárrá, amikor - szándékosan vagy gondatlanul -elkúrnak valamit.

Az ország mindenoldali helyzete igen rossz. Az ezért való felelősség alól Gyurcsány és társai nem tudják kimosni magukat a négy hatalmi évük miatt. Ez a társaság tehát sáros.

Tény, hogy ebben az országban még senkiről nem bizonyosodott be akkora hazugság, mint Gyucsányékról.

A haza hazugja jelző egy életre szól.
Nekem tehát a Gyurcsány jelenség lényege az, hogy hazug ember azért lódít folytonosan közhelyvíziókat, hogy a következő választások előtti évig a polgárok részletekben fizessék meg az akkori választási kampányának költségeit, beleértve az előzetes hangulatjavító intézkedések árát is.

Én ezt sulykolnám a trükközés és a víziók emlegetése helyett.

Itt és most közömbös, hogy én is viszolygok a mai jobbtól. Racionalizmust akarok, nem nacionalizmust. Az ellenzékiek az én szememben panaszt előterjesztő polgárok - akkor is ha netán majd balosok lesznek ellenzékben.

Szóval közhelyvízióm nekem is van...Nem kunszt.



w Rendőrliszka 2007.05.18 09:00:00
A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van. ..
gurcsion 2007.05.18 18:17:20
Megszívhatjátok mind!
Whave írta, 2007.05.18. 09:18:52-kor, két SzaboZsee hangütés között:
"kivancsi vagyok, mi lenne, ha tortenetesen kiderulne az ot fereg rendor politikai 'hovatartozasa', es tortenetesen olyan iranyba mutatna, amelyet a MN szerkesztoje csak infarktussal kuszkodve tudna megirni - ha megirna egyaltalan.
vagy esetleg van errol valami info? nem tulajdonitok neki jelentoseget, de eleg sokan igen ahhoz, hogy valami szep kis csavar legyen ettol a sztoriban."

---
Hm. Csavar. Nem változtatna a lényegen. Terelés.
Hanem. Szegény ártatlan szavaiktól meglódult a fantáziám:
Hoax 1. Lemondás? Ugyan! Már dolgoznak az ügyön: Két balos rendőrt behálózott három olyan jobbos társa, akik októben 22-én beteget jelentettek.

Hoax 2. A hármak előzetesen megbeszélték a rejtőzködően jobbos zenésszel, hogy áldozatra felkészített társa mikor, hová érkezik a biztonsági öv bekapcsolása nélkül.

Hoax 3. A jobbos zsaruk jó szöveggel beetették a balosokat,akik váratlanul nagyon bekapták a horgot. A jobbosok politikai utasítás hiányában nem merték leállítani őket.

Hoax 3. A váratlan fejleményhez igazodó taktika politikai kidolgozásához és nyomok eltűnéséhez kellett a három nap a feljelentésig.

Hoax 4. Kiderül majd az is, hogy a zenész és társa titokban szerették a klasszikus zenét, utoljára Vivaldi Juditha Triumphans című művét hallgatták együtt Qaliton lemezről, amelynek borítóján a biblaiai Judit látható, kezében az ellenséges vezér, Holofernes levágott fejével, utalva a vezér főnökének (Nabukodonozor) hamari vereségére. Még a Biblia is képbe jött. Hmm...

Bocs mindenkitől! Még nincs jogerős ítélet, csak gyanú...A hétvégén pedig kiszabadul az ember fantáziája az ártatlanság vélemének bilicseiből is s fecsegtet. Még csak sajtóhírek vannak. Tóta W. is csak sajtó, ha jó is.

Egyébként pedig az illetékes miniszternek és a rendőri vezetőknek le kell mondaniuk, hogy nyilvánvalóvá tegyék az állommány előtt az ügy rendkívüli komolyságát, s hogy a lehető legtisztább lehessen a belső vizsgálat.
Ha ezt nem teszik meg a megfelelő időben, cinkosoknak minősülhetnek minden jövőbeli bűnőr balhéban.




w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..