Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tivornya

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
tivornya 2010.03.05 21:32:45
Kedves Jaffar és még sokan mások!
Kicsit nyűgös lettem, nem rátok, csak a szitura. Gondolom az itt kommentelők nagy része foglalkozik gazdasággal, meg minden, én egyáltalán nem értek ilyesmihez, de igyekszem tájékozódni, hogy legalább magamhoz képest felelősségteljes döntést hozhassak a választások kapcsán, ami persze amúgy is rohadtul mindegy. Ami kissé felbosszantott az az, hogy úgy érzem alapvatően kicsit túlbecsülitek az emberek anyagi körülményeit, talán mert ti némileg jobban kerestek, ami tudom, hogy szintén nem elegendő, de a körülöttem élő humán értelmiségiek, művészek ill. pl. a kereskedelmi alkalmazottként dolgozó anyám még csak arról sem álmodhatnak, hogy ki tudnának fizetni egy 60e ft.-os törlesztőrészletet, vagy egy ugyanennyibe kerülő albérletet, márpedig egy ennél olcsóbb albérletbe gyereket szülni enyhén szólva is kínos. Belátom, hogy ami összeget Jaffar felvázolt bérlakás díjnak az ő fizetésének csaknem fele. (ha jól értettem 2700at keresnek ketten és 650körül a bérleti díj) csakhogy ez az összeg ha arányosan Mo.ra vonatkoztatjuk, nagyon sok, 100-150% akár egy magasan kvalifikált, tisztességesen dolgozó ember fizetésének. Örülök, hogy itt egy viszonylag intelligens vita zajlik, ami számomra nagyon tanulságos, biztos vagyok benne, hogy ti sokkal többet tudtok ezekről a dolgokról, de még a sejtettnél is szarabbul élnek a pénzzel közvetlenül kapcsolatban nem álló szakmákban. Mindazonáltal persze mi nem is veszünk fel lakáshitelt, de még egy tisztességes albiról se álmodozhatunk, vagy lakunk anyunál 30 fölött, vagy zsömlézünk, vagy eladhatjuk a becsületünk. Ennyi.
Kék Kacsa művészettörténetileg hiteles története      Réges-régen a XV. Században élt egy híres-hírhedt kacsafestő-fejedelem: Háp. Gondolom sokaknak ismerősen cseng a név, bár szeretett volna magának valami művészibb álnevet, de a hatóságok nem…..