Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.A.F.

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Két napba telt Bécsről Pestre eljutni.- A belügy riadót rendelt el Magyarországon.- Kicsit lassan, de a magyar hadsereg is beszállt a küzdelembe..- Aztán bejöttek az osztrákok és megtisztítottak mindent.Iszonyat jó megemlékezés volt ez a nap, csak a Habsburgok trónfosztása maradt…..
K.A.F. 2013.03.16 06:35:24
@Monster Lewis: Jaaaaa, ha az egész pénzügyi világ OV távozására vár, akkor valóban azonnal távoznia kell, ez csak természetes... éljen soká Az Egész Pénzügyi Világ... mert az Egész Pénzügyi Világ kizárólag a hozzánk hasonló népecskék érdekeit tartja szem előtt, önzetlenül és jótékonyan. Az Egész Pénzügyi Világ nem lop, nem csal, nem hazudik és nem tesz tönkre válogatás nélkül mindenkit, aki az útjába áll...
Tippeljétek meg, mennyi bort ivott naponta egy középkori dolgos parasztember, nos? Hát bizony annál is többet. Megkockáztatom, hogy ha mi ebben a cudar egészségtelen modern világban annyit tolnánk, tuti nem élnénk tovább, mint egy középkori…..
K.A.F. 2010.07.14 16:21:07
@21méter: Valóban hemina, és az űrtartalom, amit jelöl, erősen vitatott - a fél liter és az öt liter közé teszik...
...de rosszat. Az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Pál a spanyol zászlós dobozba bújt bele először. Sajnos ez azt jelenti, hogy Spanyolország, le fogja győzni Németországot.Persze, ahogy a német válogatott is botlott egyszer a szerbek ellen, úgy Polip Pál is benézhette ezt.…..
Az izlandi vulkán kitörésről tudósítóknak nemcsak a helyszín viszontagságaival kell megküzdeniük, hanem az Eyjafjallajökull szó kimondásával is. A helyiek jót vidulnak a külföldi újságírók tudósításain, amiben elhangzik a vulkán feletti gleccser neve. Itt egy videó a…..
K.A.F. 2010.04.19 17:58:54
@leonsio: Én is Zsolt vagyok, és angol ismerőseim bemutatkozáskor tízből tízszer George-nak értik. Utána rugózunk egy kicsit a dark /ł/ témán. Vagyis hogy az angolban létezik az /l/ fonéma olyasféle allofónja, amihez hasonló a nevünkben is előfordul. Némi gyakorlással és rávezetéssel képesek megtanulni a megközelítően helyes kiejtést. Egy lehetséges magyarázat: olyan /ł/ hangot ejtsen, mint a a help szóban. A szóeleji /ʒ/ hangot meg ejtse úgy, mint a genre szóban.
K.A.F. 2010.04.19 18:27:31
@fénycsepp: nem teljesen dark /ł/, de hogy máshogyan ejtjük, mint egy magánhangzó előtti /l/-t, az biztos... A szóban forgó hang "darkságáról" meg kéne kérdeznünk fonológus nagyágyúkat.
Nem tudunk egyelőre többet, mint amit a Tumbleren, a Mefikrolog blogon talált kép mutat, de az sem kevés. Eszerint a Westendben nyílhat meg a Budapestről világváros létére eddig hiányzó amerikai kávézólánc első szeme. Tavaly ősszel még arról cikkezett több lap, hogy a Váci…..
K.A.F. 2010.02.07 10:08:46
@rupertwinston: Próbáltad már? Én igen (egy üzletükben, több alkalommal.) A California-val össze sem lehet hasonlítani, igen jó kávékat, cappuccinokat árulnak, és a sütijeik is finomak. Az árakat meg majd meglátjuk, ha megnyitottak...
K.A.F. 2010.02.07 10:13:05
@kutyacica: Már volt Bp-n Dunkin', de kivonult. Ugyanúgy - és kb. ugyanakkor, a 90-es évek közepén - mint a Wendy's.
Kora tavasszal, amikor elkezdődött a jó idő, rengeteget kirándultunk a lányokkal; apró kis falvakon autóztunk keresztül, minden faluban volt temető, templom, amiket meg is néztünk. Így a kettő kapcsán sikerült néhány kínos kérdéssel szembesülnöm. "Mama, mi az a halál? Te…..
K.A.F. 2009.11.01 11:50:41
Két kis magzat beszélget egy anya méhében:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
Szálka Tour de Halászlé 2009 2009.07.25 01:57:00
Nyár végén a Szálka három szerzője, Shi Manó, a szenvedélyes vízijárműgyűjtő, Szily László, a rasztafariánus horgászmódszerek professzora és Hintamester, aki multiblogger és Gerendás Péter-rajongó kiegészülve Bede Mártonnal, aki nem horgászik, csak szeret enni, szóval ez…..