Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anzix11

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékagy Óvatosan a hekkevéssel! 2009.06.13 00:13:00
Múlt héten adták át hatalmas késéssel az Újpesti vasúti hídon a bicikliutat, elmentünk letesztelni. A következtetés egyszerű: a célnak megfelel, végre újra van összeköttetés Újpest és Római között, de az építőiparnak ez a burkolat se lesz nagy büszkesége, szétrázza a…..
Nem csak a szén-dioxid-kibocsátást, hanem a fosszilis energiahordozók felhasználását is korlátozná a magyar klímatörvény koncepciója...
anzix11 2009.06.13 08:11:20
Az egész kvótarendszer egy baromság.
Elsőnek is tudomásul kéne venni azt, hogy a rendszerváltást követően a magyar ipar több 80%-át leépítették, tönkretették, „ellopták”. Magyarország akár 50 évig nem kell, hogy vállaljon semmi csökkentést akkor is a nemzetközi kvóta határon belül maradunk.
Egy kvótatörvénnyel Magyarországra jellemző módon mi dugjuk előre a fejünket a hurokba, később semmi esélyünk sem lesz nagy ipari fejlesztésre, ipar nélkül az ország elsorvad.
Nem Magyarország hanem a nagy ipari államoknak kellene sürgősen csökkenteniük a kibocsátást, de mi történik Kína például felmentést kap a kibocsátások kapcsán.
Kvóta kereskedelem Magyarországon? Emberek gondolkozzatok! Nem történik semmi, de mi már kereskedünk vele! Kinek jó ez? A megélhetési zöldeknek.
Foszilis energiahordozó csökkentés. Nagyon jól hangzik, de vegye már észre mindenki, hogy az állam és a gázlobi, mesterségesen elfolyt és visszatart minden megújuló energiával kapcsolatos beruházást.
Az EU támogatások (KIOP, KEOP) úgy lettek kiírva, hogy véletlenül se tudjon pályázni senki. A EU támogatási rendszerben eddig magyarországon egy darab, jól mondom egy darab szélturbinára adtak támogatást! A KEOP rendszerben a 2008. évben kb. 150 darab pályázatból 10 darab nyert 100 milliárd forintnyi keretből eddig 4 milliárd támogatást ítéltek oda a nyertesek kivétel nélkül most kormányzó politikusok érdekköréhez kapcsolhatók.
A tavalyi kvóta pénz eltűnt. Hol a megígért zöldberuházás rendszer? A panel pályázatok kapcsán fél éve nincs döntés és még sorolhatnám akár oldalokon keresztül mit nem tettek meg ebben az országban a foszilis energiahordozó csökkentés kapcsán.
Talán a jelenlegi problémákkal kéne foglalkozni és azokat megoldani.
Kvótarendszer: parasztvakítás. Megjelenik mindenféle szélhámos, zöld gittegylet akik a biciklis hülyegyerekeknek ilyen marhaságokkal etetik.
anzix11 2009.06.13 08:34:48
@Igazi Trébics:
Igazad van! A szélerőművek kapcsán annyit tennék hozzá, hogy a magyar EU pályázatok kapcsán (KIOP, KEOP) 2005-től van lehetőség szélerőmű létesítésére pályázni de az E.ON
vagy hálózati csatlakozási feltételek törvényi szabályozása miatt képtelenség ezeket a erőműveket rácsatlakoztatni a hálózatra, ez a probléma 2005 óta fennáll több szervezet illetve lehetséges beruházó kérte már a törvény módosítását, többek közt az EU-s pályázatokat irányító NFÜ akkori miniszteri szintű vezetőjétől (Bajnai Gordon), de a mai napig nem történt semmi.
A 2009 KEOP pályázati kiírásban is szerepel szélerőmű mint választható fejlesztési mód, de mindenki tudja, hogy fizikailag képtelenség megnyerni a pályázatot, az NFÜ képviselői sajtótájékoztatókon cinikusan a pályázók szakmai felkészületlenségével magyarázzák a pályázatok sikertelenégét. Megvannak az EU-s források de azokkal tulajdonképpen nem támogatják a megújuló technológiákat.