Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMdani

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
All good things    Élő személyekről viszonylag ritkán kapunk filmet, bár Bob Dylan, Mark Zuckerberg és  II. Erzsébet után már ez sem akkora újdonság. Az érdekesség jelen esetben inkább az, hogy a mozi ezúttal egy olyan személyről húzza le a leplet, akinek nem…..
Véget ért a The Walking Dead első évada, hat részt kaptunk első körben a zombihentelésből és drámából, sőt, inkább drámát kaptunk ebben a cirka öt és fél órában, amihez a csoszogás és hörgés adta az alaphangot. Spoileresen folytatjuk, óvatosan a klikkolással. Ez nem az a…..
KMdani 2010.12.06 23:55:21
@Ghavin: Naja. Egyébként én azon röhögtem, hogy a finálé előtti rész vége és a finálé vége között mi a különbség?
Ponotsítva: mennek. Oké, elhalt egy jelentéktelen szereplő, nagy dolog.
De számomra nem okozott túl nagy drámai hullámvasutat, hogy 20 perc erejéig fedelet tettek a fejük fölé aztán ott vagyunk megint, hogy sehol.

A kutató faszi pedig számomra végképp érthetetlen volt. Ha komolyan gondolta az ígéretét, és tudta előre (már a finálé előtti részben is) hogy másnap megöli magát, nem kellett volna... nem is tudom... emberibben viselkednie. Én speciel öngyilkosságom előtt nem hiszem hogy elmennék edzeni.

Az eddigi koncepcióban fokozatosan csökkent a kraft, és a fináléra szerintem ki is fogyott belőle. Én bízom az új írókban, vagy abban, hogy visszatérnek a képregény által kitaposott ösvényre.
Volt nekem egy tévészerelő haverom, ő mesélte, hogy amikor nyugdíjas mamák telefonáltak neki, hogy baj van, Zsoltikám, nagy baj van, akkor tízből kilencszer a következő volt a probléma:A mama kis horgolt csipketerítővel díszítette a tévét - A kis csipketerítőre rárakott egy…..
Ismét sikerült asztalbontásra érkeznünk valahová... A napokban fogadott el a magyar parlament egy határozatot a bioüzemanyagok térhódításáról, amivel nagyjából egy időben látott napvilágot egy uniós tanulmány, amely kifejti: "a hagyományos üzemanyagok használatánál is…..
KMdani 2010.11.14 23:27:01
@Forest: Napelemes ótótód: A Napból érkező fotonok kb 45 fokos szög (a földfelszín "dőlése") esetében (AM1.5) 844 W/m2 energiát ad le. Ennyi éri a napelemet.
Persze ehhez még hozzájön az, hogy mozog (ami nem tesz neki túl jót, lévén a szórt fény energiája nem túl sok). HA ehhez hozzáveszed, hogy az átlag egyrétegű napelem nem ad le ilyen kis felületen túl nagy teljesítményt (a többrétegű pedig elég drága). Persze ehhez még hozzá kell venni, hogy ugye melegszik, csökken a teljesítmény, stb... Végső soron belátható, hogy pusztán a napelem alapú meghajtás, elég nagy gyökérség.
Persze, majd ha potom pénzér lesz, akkor jó dolog lesz arról tölteni a telcsit a kocsiban, de addig elég kevés villanymotort fognak meghajtani. Az, hogy 10 kilos tesztautók elcsorognak napelemmel, az szép, csak ezt felhasználni nem fogja senki.

Sokkal értelmesebb lenne előbb statikus napelemeket használni, azok termelnek energiát, amivel működtethető tömegközlekedés... (És persze ott lehetőség van megfelelő nagy terület lefedésére, vagy esetleg optikai útján a begyűjtött fényt egy helyre fókuszálni... Ez ugyanis növeli a napelem teljesítményét, ha állandó hőmérsékleten tudják azt tartani.)

A kérdés igazán nem az, mi lenne jó, ami leváltaná az olajat. A lényeg, hogy leváltsák. Több dolog kombinációjával, ugyanis egy dologgal önmagában képtelenség.
Változó intenzitással, de több sorozatot is nézek. Így állunk épp:Sons of Anarchy: necces az ír szál, de ez még csak a harmadik évad, a figurák pedig önmagukban is el-elvisznek egy részt a hátukon (főleg Opie azon a bazi nagy medveháton, ő a kedvencem). Itt is zavar, hogy már…..
KMdani 2010.11.09 06:28:57
Rescue me-t nem nézed??
www.youtube.com/watch?v=9ChoDZuRqdQ

Basszus. Denis Leary IS THE MAN.
www.youtube.com/watch?v=no6-vsHgHJg

Komolyan, amit leművelnek, az valami zseniális.
Ha jót akarsz, ess neki.
Döntő év 2010 Afganisztánban. Az idei az eddigi legvéresebb nyár volt a NATO számára, de most dől el, hogy beválik-e az amerikai stratégia, működik-e Afganisztán katonákkal való elárasztása. Az [origo] munkatársa az ellenállás szívében, Kandahár tartomány egyik…..
KMdani 2010.10.20 16:55:34
Már a T-Mobile előtt is rengeteg tinci-tánci flashmobot szerveztek a táncoslábú feltűnési mániások, de miután a T telenyomta a netet a Liverpool Street station-ön készített reklámjával, ami majdnem minden reklámdíjat megnyert, amit meglehetett, elfáradt a dolog. Ennek ellenére…..
Filmdroid A Diótörő 3D posztere 2010.09.26 22:09:02
Andrej Koncsalovszkij 2007-ben látott hozzá a Diótörő filmváltozatához és 2009-ben mutatták volna be a 3D-s alkotást, ám csak nem került a mozikba, ám most úgy tűnik 2010-ben csak megnézhetjük a művet. Az előzetes erre található, a posztert pedig alább nézheted meg. Robert…..
KMdani 2010.09.26 22:34:42
J. J. Abrams még 2007-ben tartott egy 18 perces előadást a híres TED konferencián, amiben beszél arról, hogy mi inspirálja, miért érdeklik jobban a kérdések, mint a válaszok, bűvész trükkökről és a papírdobozok belső szépségéről. Első ránézésre nehéz elképzelni, hogy…..
Az Eredetről szóló kritikák többnyire egyetértenek abban, hogy Christopher Nolan filmje jóval könnyebben értelmezhető annál, mint amit a témája vagy a cselekménye sugall. Blikkfangosabb megfogalmazásban: az Ocean's Eleven és a Mátrix találkozásáról van szó, némi melodrámával…..
Filmdroid Oblivion vázlatok 2010.08.04 12:50:00
Joseph Kosinski eddig csak klipeket készített, ám sikerült meggyőznie a stúdiót, hogy ő a legalkalmasabb ember arra, hogy a Tron folytatását megrendezze. Természetesen ez egy igen jó ajánlólevél volt számára, ami biztosította helyét Hollywoodban és máris három nagyobb…..
zoli voltam Másik idol 2010.07.18 16:48:00
Jut eszembe, mindig rollinsozok itt nektek, pedig az egyik legfontosabb ősforrás  role model még nem is szerepelt a blogon. Nézd csak:   Ha ismersz, akkor főleg vágod. ..
KMdani 2010.07.18 20:11:51
Tegnap írtam róla, hogy a The Experiment csak DVD-n lát napvilágot, pedig nagy lehetőség rejlett a sztoriban, ebből nagyobb odafigyeléssel egy Oscar-jelölt produkció is válhatott volna. A dráma-thriller a standfordi börtönkísérletről szól, amelyet idő előtt le kellett fújni,…..
Filmdroid Nyerj Avatar posztert 2010.07.11 15:11:00
Egy szép nagy méretű Avatar poszter boldog tulajdonosa vagyok, itt porosodik már néhány hónapja, mivel sajnálatosan nem tudom sehova se kirakni, maximum a plafonra férne el. Úgy gondolom, hogy más is boldogan birtokolná ezt a 2 m x 1,5 m -es posztert, ezért hát azé lesz, aki a 150.…..
Filmdroid Somewhere előzetes 2010.06.15 11:55:00
Sofia Coppola, Francis Ford Coppola  lánya negyedik filmje idén kerül bemutatásra, az Elveszett jelentésért Oscarra jelölt hölgyemény rendezése, a Somewhere decemberben kerül az amerikai mozikba, hozzánk talán hamarabb jut el, mivel Olaszországban szeptemberben mutatják be, így…..
KMdani 2010.06.15 14:05:12
Filmdroid Új külső 2010.06.01 21:06:00
A múltkori próbálkozás nem nyerte el sokatok tetszését, remélhetőleg ezzel már jobban ki lesztek békülve. (A másik fejléc így nézett volna ki.)..
Filmdroid Inferno poszterek 2010.05.28 12:30:53
Hó elején írtam arról, hogy Lindsay Lohan fogja megformálni Linda Lovelace pornósztárt az Inferno filmben. Lovelace 1972-ben játszott a Mély torok mára már klasszikusnak számító hardcore alkotásban, később azonban abbahagyta a "szakmát" és ettől kezdve a pornófilmek…..
KMdani 2010.05.28 17:09:45
Filmdroid Cell 211 2010.05.03 21:34:00
  Börtönös filmekkel túlságosan nem kényeztetnek el minket, de azért senki nem esne kétségbe, ha fel kellene sorolnia néhány olyan produkciót, amelynek története nagy része a sitten játszódik. Akció kategórián belül megemlíthetnénk a Sylvester Stallone nevével…..
Ennyi filmsztárt egy reklámban ritkán lehet látni. A világ minden pénze sem lenne elég, hogy megfizessék őket, ha nem egy társadalmi célú kampányról lenne szó. A delfinek ügye viszont úgy látszik megmozdított bennük valamit, esetleg az ügynökeik javaslatára vettek részt a…..
KMdani 2010.05.03 17:00:32
Peter Steele után egy újabb legenda távozott el közülünk. Április 19-én hétfőn, hosszas küzdelem után elhunyt Guru a legendás Gang Starr duo egyik fele. Íme nyílt levele barátaihoz és rajongóihoz: I, Guru, am writing this letter to my fans, friends and loved ones around the world.…..
B-oldal Bonobo - Black Sands 2010.04.07 08:05:00
Már hónapok óta vágytam valami új zenére, valami frissre. Valamire, amitől libabőrös leszek, és mindenkire rá akarom majd sózni, hogy "ezt meg kell hallgatnod!!!" Már az összes általam elérhető trip-hop, lounge, és hasonló műfajú válogatást beszereztem, és…..
Retna 1979-ben született Los Angeles-ben (California). A kilencvenes évek eleje óta aktív graffitiművész. A helyi Art Work Rebels (AWR) és a Mad Society Kings (MSK) csoportokon kívül a kezdeti időktől tagja a nemzetközileg elismert "the Seventh Letter" művészeti…..
KMdani 2010.03.26 20:32:40
Filmdroid Spike Jonze rövidfilmje 2010.03.20 17:32:00
Spike Jonze, az Ahol a vadak várnak és az Adaptáció rendezője egy 30 perces rövidfilmet készített, az alkotás címe I'm Here. A történet középpontjában két robot áll és az ő szerelmükről szól a produkció, Andrew Garfield és Sienna Guillory játsszák a főszereplőket. Az I'm…..
Adam Shankman és Bill Mechanic az idei Oscar-show producerei miközben azon gondolkodtak, hogy miképp tudnák felrázni, jobbá tenné a díjátadót eszükbe jutott Sacha Baron Cohen neve. Fel is vetették az ötletüket az Akadémiának, ám azon nyomban jött is az elutasító válasz. Ha…..