Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szumóné

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vizit Kanossza 26. – Áldozat 2010.10.19 08:29:00
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24. - 25.     Lehet, kritikusaimat nem nyugtatja meg, de a felgyülemlett élményanyag feldolgozását a megszokott stílusban folytatom. Egy…..
Skizotéria Az elvesztett élet 2010.12.07 04:28:58
Sziasztok!   Sajnos nem mindig tudok jót írni. Volt itt egy anyuka aki olvasott és csodát remélt a blogtól. Leveleztünk sőt találkoztunk is, de nem tudtam segíteni rajtuk. Szóljon ez a bejegyzés egy fiúért, akit legyőzött a rém, és legyen ez példa azoknak akik küzdenek:…..
Skizotéria A kitartás jutalma 2010.11.02 12:53:01
Fél év levelezés, leszidások, javaslatok, és Tünde kitartása meghozta jutalmát. Olvassátok és örüljünk vele együtt. Azok kevesek közé tartozik akiknek talán sikerült sikeresen szembeszállni ezzel a betegséggel. Emberi gyarlóság, de büszke vagyok arra, hogy a blog és én…..
vizit Táguló horizont 2010.05.23 15:11:00
A profilváltás apropóján.A vizit, eredetileg egészségügyi rémtörténetekkel indult, melyeket egy szörnyű élményekben bővelkedő több esztendős vesszőfutás indukált. Akkoriban még abban az állapotban voltam, amikor látogatókat fogadtam. Orvosokat, szakápolókat, rokonokat,…..
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. - 24.   Történetemben még mindig az előző epizódban felbukkant titokzatos pöttyök eredetét keressük. Túl a sikertelen tüdőbiopszián,…..
Skizotéria A jövőbe nézve 2010.08.02 16:32:00
Újabban visszatérő téma a gyógyszer szedés kérdése. Már nem a betegségből adódó makacs megtagadás a jellemző, hanem a kételyek, a bizonytalanság, ami egy gyakorlatilag gyógyult emberben merül föl.  Nem zárkózom el a kérdés elől, és már félelem sincs bennem mikor…..
Skizotéria Hétköznapok 2010.05.20 16:05:09
Rég nem írtam, ennek az az oka, hogy igazából éljük az életünket, tesszük a dolgunkat nem történt semmi különleges, legalábbis olyan, amit más annak lát. Megismerkedtem valakivel, az első lépéseket átvészeltük és úgy tűnik hosszabb időtartamban gondolkodunk. Attilával…..
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. - 23. Fejembe vettem, hogy megmentőim számára közös emlékeinkre utaló ajándékkosarat állítok össze, melyhez egy köszönetnyilvánító üzenetet…..
Skizotéria A munka frontján 2010.02.15 08:00:00
Attilám már jó pár napja dolgozik nálunk és mondhatom: telitalálat. Csak pozitív dolgokat tudok leírni. Minden várakozásomat felülmúlta a kollegáim és Attila helyzethez való hozzáállása.  Beosztották a fiúk maguk között, az egyik a gépekre a másik az anyagokra,…..
Varánusz Fanyar Gárda 2010.02.11 08:00:00
A poszt címe egyben új szlogenje is a régi-új Mikroszkóp színpadnak, ahol bemutatkozott a friss igazgató, Verebes István.Ő próbálja gatyába rázni Sas József örökét, ami olyan mementója maradt az egykori pesti kabarénak, mint a domborművek az Ózdi kohászat falán. Vagyis vicces,…..
Szumóné 2010.02.11 10:44:41
@Mago comico: " Ami nekem hiányérzetet ad, hogy nincsenek ma Nóti Károly féle sziporkázó kabaré szerzők. Ez az egész mai kabarénak a rákfenéje!"

Pontosan!
Adalék:
mek.niif.hu/02000/02065/html/2kotet/122.html

A tévéből is hiányoznak ezek a kabaréjelenetek, pedig vagy 20 éve elég sokat feldolgoztak a királyi televízióban Antal Imrével, Kern Andrással, Mikó Istvánnal, Haumann Péterrel, Benedek Miklóssal, satöbbi... Én nagyon kedveltem azokat, pedig nem vagyok nyugdíjas.
Skizotéria Előre nézve 2010.01.29 08:00:00
Eredetileg a feljegyzéseimet szerettem volna megosztani hasonló helyzetben lévő családokkal. De úgy érzem túl nőtt rajtunk ez a blog. Túl sok családot érint a skizofrénia, vagy valami egyéb pszichés betegség, túl sok kérdés maradt válasz nélkül. A jegyzeteket nagyjából…..
Skizotéria Hétköznapi tanácsok 2010.01.25 08:00:00
 Amri51 kommentjén elgondolkodva úgy éreztem, talán hasznos lenne pár gondolattal segíteni a hasonló cipőben járók tisztánlátását.Legfontosabb kérdés az orvos és a gyógyszerezés. Attilát 4 éve kéthavonta egyszer látja az orvos, akkor is maximum öt percre, amíg a…..
Szumóné 2010.01.25 22:22:45
@fényeske: " A szívem szakad meg ezekért a családokért, mert tudom min mennek keresztűl, és én annyira kevés vagyok, hogy segítsek, ami rajtam múlik azt megpróbálom, de túl komoly ez a betegség ahhoz, hogy ez elég legyen."

Az első lépés megvan, hiszen itt a blog! A többi dolog is jön majd szépen. :)

Kérdésem is van: mi lett a melóval? Dolgozhat nálatok Attila vagy mégsem? Elvesztettem a fonalat.
A riportban elhangzott, Attila álma a 2020-as nyári olimpiára való kijutás.Beszélgettem erről egy szakmabelivel azóta. Szerinte Attilának ez a riportban utolsónak elhangzó mondata jelezte: a betegség még jelen van. Vitába keveredtünk, mert szerintem meg pont az ellenkezője igaz.…..
Szumóné 2010.01.22 15:28:21
Nem azért a huszasért, de vannak ún. "egészséges" emberek, akiknek sokkal elérhetetlenebb álmaik vannak, melyeket nem is szégyellnek előadni, pedig a megvalósulás esélye erősen közelít a nullához.

Attila és az olimpia pedig szerintem nem másabb, mint egy normális sportolói motiváció. Mindenkinek kell egy cél, cél nélkül mi végre a sport? Anélkül csak hobbi. De még hobbiszinten is lehet, sőt célokat kitűzni, ha eredményt szeretne valaki elérni.

Az meg megdöbbentő, hogy a "nagy" egyesületekből egyik sem mer kiállni egy ilyen sportoló mellett! Elég szégyen, hogy nem merik felvállalni, pedig nyilván nekik is hozná a vágyott elismerést. Mégis mitől félnek?* :-( Olyan szánalmasak ezek a diszkriminációk.

*juteszembe, mitől félnek: ez a betegség (is) ismeretlen terület számukra, félelmetes lehet. A skizofréniát legtöbbször max. a rissz-rossz filmekből ismerik, ahol a habzó szájú kéjgyilkos ijesztgeti a pógárokat éccaka, váááááá... Vagy valakinek volt közelebbi kapcsolata (rokon, stb.) ilyen beteggel, akit a nem helyes kezelés és segítőkész család, környezet hiányában khm, szóval nem lehetett részben sem kézben tartható állapotúnak tekinteni. Azért ez érthető is lenne.
Nyilván félelmetes dolog, de az is félelmetes, hogy mennyivel egyszerűbb a kiközösítés, meg a struccpolitika, legalábbis Attila esetében.

Lám, erre is milyen jó a blog, hogy talán ebben is tud segíteni. Ha nem is Attilának, de talán a jövő nemzedékének. Talán...
Skizotéria Élőszóban 2010.01.19 13:05:21
Tudom sokan követtétek, vártátok, meg kommentben beszélünk is róla. Mégis kiteszem a közvetlen linket, hogy a később jövőknek ne kelljen nagyon keresgélni a mai riport videóját.Tehát Fényeske és Attila IRL:http://rtlklub.hu/video/80891..
Sokan olvassátok a blogot naponta. De van itt egy új olvasó, aki szeretnék ezúton üdvözölni.Az ő személye különös jelentőséggel bír, hisz a történetéről szól a blog. Igen, ez pont azt jelenti. Attila itt van köztünk -Szevasz, Cimbora! ;-) - Fényeskének és Sanyának…..
Szumóné 2010.01.19 22:38:00
Skizotéria Kutyaterápia 2010.01.14 08:00:00
Mikor nagyhirtelen sokat voltam egymagam, (a férjem elköltözött, Attila éjszakára járt dolgozni) bizony fölmerült bennem, hogy akár félhetnék is otthon egyedül. Gondolkodni kezdtem egy állaton. Volt már kutyánk, a fiam gyakorlatilag vele nőttek fel 12 évig, de mikor elpusztult…..
Szumóné 2010.01.15 11:42:40
Elnézést, megint hosszú lett a hsz-om, de ...

A kutya remek ötlet volt! És bájos jószág, kell ez a csibészség is hozzá!

Nekem makkám van, mert nem tudnék egy lakásban eleget foglalkozni kutyussal, amúgy imádom a kutyákat is. A mi cicánk egy igazi szeretetbomba, nagy igénye van az ember társaságára, de amellett ő is egy önálló csibészrosszcsont, aki tudatosan is szeret olyan dolgokat csinálni, amiről pontosan tudja, hogy nem szabad. :-) Imádjuk! :) Anykám egyedül él - persze látogatom, de ugye az nem együttélés - neki is van makka és gyakran mondja, milyen jó, mert nincs egyedül, nem érzi úgy magát. Persze fontos az emberi társaság is, de jól elvan a cicával.

Amit inkább szerettem volna írni: nekem van két lovam, gyerekkorom óta imádom a lovakat, mert valóban nagyon érzékeny állatok. És miért azok? Érdekes a lópszichológia, tanulmányozgatom a kérdést a magam szintjén, érdekes dolgokat tudtam meg és realizáltam. Szóval azért érzékeny a ló, mert ő menekülő avagy zsákmányállat. Ahhoz, hogy a természetben túléljen és ne egye meg az oroszlán vagy medve, ahhoz érzékenynek kell lenni a környezet változásaira, a rezdülésekre. Nekik alapból az ember is csak egy ragadozó lény, ezért fontos a bizalomépítés lehetőleg már csikókortól a lovaknál. Manapság kezd ez az újfajta irányvonal talán teret kapni a lóval foglalkozóknál. Pl a ló megérzi, ha feszült a lovasa. Megfeszülnek az izmai, másképp lovagol, másképp nyúl eleve a lóhoz, satöbbi. Megérzi, ha nagyon elhatározza magát az ember, hogy ma JÓL fogunk dolgozni, ha törik, ha szakad. Meglepetésként a ló az előző nap kevésbé sikeres munkát, amivel küzdeni kellett, simán végrehajtja. És még millió mindent megérez, ez nagyon nagy téma és nem is illik ide. (Pl. anno volt egy "számoló ló". A ló nem tudott számolni, azért jelzett a kívánt végeredménynél,mert a gazdája, ahogy közeledtek a kívánt számhoz egyre feszültebb lett. Ezt figyelte a ló és koppintott a patájával a számnál. Állítólag.) De amihez szeretném kapcsolni, az Attila lovaglási lehetősége.

Szerintem Attilának nem "simán" lovagolni kellene tanulni, hanem - bár meg kellene kérdezni őket - lovasterápiára kellene járnia, legalábbis első körben. A lovasterapeuták nagyon jól képzett szakemberek (gyógypedagógusok, gyógytornászok, pszichológusok, akik plusz 2 éves képzésen tanulhatnak a hippoterápia elsajátításáról), akik segítenek pl a Down-szindrómás, autista, mozgáskorlátozott, látás- hallássérült, hiperaktív, embereknek abban, hogy oldódjanak, könnyebben teremtsenek kapcsolatot, jobb lehessen ezáltal az életminőségük. Ma Mo-n elég sok helyen van ilyen fajta lovagoltatás, maximálisan nyugodt, megbízható lovakon, amik azért egy lovasiskoláról nem mindig mondhatóak el, tehát ahol a lovasterápiás lovas nyugodtan tud a feladatra koncentrálni. A fogyatékosoknak (tudom, nem PC a szó, de így van a honlapon is) versenyeket is rendeznek, a lovasok így sikerélményt is kapnak pluszban, a szokásos edzésen kívül. Szerintem egy kérdést megér egy ilyen szakembertől, hogy vajon Attilának kell-e, lehetne-e speciális alapképzés, hisz mivel ugye hozzá speciális türelem kell, azt egy sima lovasiskolában nem biztos, hogy megkapja és csak esetleg elveszik a kedvét a dologtól.

Link:
www.lovasterapia.hu
Érdemes böngészni.

Most látom, van "ló mediált pszichoterápia", na ez kellene, leírást itt láttam, de infót a szövetség tud adni, hogy hol van ilyesmi:
"A ló mediált pszichoterápia a ló – páciens - terapeuta háromszögében zajlik, melyben a ló, mint koterapeuta, facilitálja a terápiás folyamatot A ló asszisztált pszichoterápia alkalmas a legtöbb pszichiátriai betegség kezelésére, így affektív, depresszív kórképek, szorongásos zavarok, személyiség- és viselkedészavarok, szenvedélybetegek terápiájában is eredményesen használható."

Árakat és helyet nem tudok mondani, meg kell kérdezni.

(Én nagyon szerettem volna lovasterápiával foglalkozni, talán még nem is tettem le róla, de az kb 6 év tanulás, mire elvégzem az összes sulit és nyilván ki kell alakítani a szakmai gyakorlatot is. Szóval pénzkérdés is, sajna, mert nappalis a 4+2 év - ki tart el addig?)
Skizotéria Sikersztori 2010.01.12 08:00:00
Most, hogy a lényeg mögöttünk van már, elárulhatom, felfigyelt esetünkre az országos média. Konkrétan az RTL-től kerestek meg, olvasták a blogot, és riportot akartak készíteni Attilával. Be kellett volna menni a tévébe, de erre nem volt hajlandó. Nem értette a dolgot: -semmi…..
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. Mindenek előtt  szeretném megköszönni önzetlen felajánlásaikat, melyek hozzászólások és drótposták formájában érkeztek hozzám. Jelentem, élnék a…..
Szumóné 2010.01.12 16:34:40
@theresa: illetve arra gondoltam, a nem tudom a sorrendet kapcsán, hogy van-e még köztes lépcső...

Egy közeli ismerősöm (33 éves nő) végbélrákból gyógyult, egy másikat agytumorral műtöttek, az ő blogjaikból jöttek át ezek az infók.

1. meggyogyulok.blogspot.com/
2. agydaganat.blogspot.com/

Elgondolkodtató, hogy mennyi olyan blogot olvasok, amelyet beteg vagy gyógyult emberek írnak. Hogy miért? Azt nem tudom, de érdekes kérdés. Talán mert pont emberiek, nagyon emberiek. Mert azokat a belső érzéseket, gondolatokat, szituációkat olvashatom, amely lelki finomságok, érzések, érzelmek, fájdalmak a mai durva és erőszakos világban háttérbe szorulnak? Nem tudom...
Skizotéria Munkaterápia 2010.01.08 08:00:00
Mivel Attila takarítói "karrierje" olyan véget ért, amilyet, elkezdtem én keresni számára ismét munkalehetőséget mindenfelé. Kis idő múlva sikerrel jártam, kiböktem egy hirdetést, a Posta adatrögzítőket keres. Kivágtam az írást, és reménykedtem, Attilának lesz…..
Skizotéria Helyzetek hálójában 2010.01.04 08:00:00
Attila és a döntések, a helyzetfelismerés meg a logika nem voltak "barátok". Illetve sajátos viszonyban volt ezekkel a számunkra egyszerű fogalmakkal. Elmentünk egyszer cipőt venni, mert szükség volt rá. Tudtam mennyire nem lesz egyszerű, de ami ott várt rám, az még az én…..
Szumóné 2010.01.05 11:10:00
Hát igen. Sajnos Barát Csaba (ha létező személy) a tipikus példája a magyar társadalom hozzáállásának, informáltságának, toleranciaszintjének. Sajnos! Tipikus példája annak, akik a különféle betegségeket és állapotokat (pl. homoszexualiás) egyfajta hóbortnak vélik és nem tudják, sőt nem is akarják felfogni (mert felületesek? vagy éppen látensek?), hogy ezek nagyon komoly dolgok.

A pszichés betegségek általában NEM gyógyíthatóak szép szóval, nem egy "sima" depresszióról beszélünk, ahol a verbális pszichoterápia segít az _együttműködő_ betegnek. Itt nincs együttműködés, mert nincs betegségtudat, belátás.
A pszichés betegek agyműködése olyasmi, mint egy számítógépes program, ami meghibásodott. Hibás utasítások születnek és hibás értékelések keletkeznek a kapott adatokból. Ezért nem a beteg vagy a környezete a felelős, hanem egyszerűen ez egy állapot, akár genetikailag örökölte, akár pl egy hormonváltozás okozza. A gyógyszerek pedig nagyon sokat segítenek a betegnek, a családtagoknak, az orvosoknak. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha egy pszichés beteg (súlyos esetekre gondolok) sem jutna gyógyszerhez? Magukból kifordult beteg elmék randalíroznának és gyilkolnának az utcákon, mert nem cselekvőképesek... Sajnos!

Az emberi faj - a túlszaporodás miatt - egyszerűen elkorcsosult, a beteg gének öröklődnek, mivel a természetes szelekció nem működik (gyógyszeripar, gyógyászat, stb. roppant mértékű fejlődése miatt), így a társadalom egésze egyre hibásabb, betegebb, összetettebb problémakkal küzd és fog is küzdeni.

A beteg embereket pedig - akit lehet, mert vannak durva betegségek, amikkel egyszerűen a család nem képes felvenni a harcot - meg kell érteni, segíteni, nem pedig leírni vagy elszigetelni. Szóval toleránsnak kellene lenni.

Én nem vagyok rá kíváncsi, hogy B.Cs. miért nem akarna Attilával találkozni, nem érdekel semmilyen ezzel kapcsolatos fröcsögés. Aki ennyire intoleráns, az jobb is, ha távol marad minden hasonló problémától, foglalkozzon a sajátjával. Persze előbb kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egyébiránt az igaz, hogy kisebb vonásokban mindenkinél van/lehet vmi "zűr". Amit ő említ, az simán lehet pl egy kényszerbeteg: kényszeresen csak ő mosogat jól, kényszeresen csak ő tud rendet tartani, satöbbi. Szerintem.
Szumóné 2010.01.05 11:24:49
@ragamust:
Lenne egy kérdésem: apukád balesetben ütötte be a fejét a járdaszegélybe és az után lett ilyen? Előtte "normális" volt?
Ha igen, akkor a vérömleny is lehet a felelős, illetve az ütés! A vérömleny nyomhat, ezáltal ingerelhet olyan agyi központokat, amik eddig normálisan működtek. Nem lehet, hogy azért kérdez meg minden hússzor - mert elfelejti? Pl akik beütik a fejüket és agyrázkódást kapnak, több esetben egyáltalán nem működik rövid ideig a rövidtávú memóriájuk és százhuszonötször kérdezgetik, hogy mi történt? (Sport kapcsán többször volt sérült sporttárs, akinál mondjuk másnapra állt helyre a rend.)

Mindenesetre, ha a nálatok rendelő pszichológust nem tartod jó szakembernek, akkor keressetek másikat. Ne államit, ha van mód menjetek privát dokihoz, aki valóban foglakozik is a beteggel, nem csak elnyomja a tüneteit. Hátha segít apukádnak is, vagy neked, hogy hogyan tudsz hozzáállni. Nyilván számít, hogy van-e elég türelmed apukádat megérteni, átsegíteni és pl nem összeveszni vele, mert hússzor kérdez, mert csak ő rakhat rendet, satöbbi... Gondold át! Kis segítséggel mindőtök élete rendezettebb lehet. Jó, sokat kell nyelni, alkalmazkodni, de megéri.
No igen, József Attila óta tudjuk, tanulni miként kellene. De mondd ezt egy skizofrénnek, próbáld rávenni, hogy összeszedje minden bátorságát, és iskola padba üljön. Meg fogsz lepődni mennyire nem lesz egyszerű. Én folyamatosan duruzsoltam Attilának, hogy fejezze be a negyedik…..
Szumóné 2009.12.28 12:42:25
@bore_out: bár nem ismerem - hála istennek - a betegséget közelebbről, de úgy tűnik, hogy ezek szerint több szintje van a dolognak. Elhiszem, hogy nyomaszt, engem is nyomasztanak ilyen régi dolgok, de túl kell lépni rajta. Remélem azóta megtaláltad a boldogságod máshol és ez már csak egy rossz emlék.

Meg persze az ember naiv és jóhiszemű, hogy a szeretett kedvest mindig felmenti a hibái alól, főleg amíg fent van a rózsaszín naphemügev(sic!).
Amúgy az ex eltűnt az életedből vagy voltak utórezgések? Pl a szakításkor hogyan reagált? Elfogadta vagy "üldözött" a szerelmével? Már ha nem nagyon zaklat fel a dolog, akkor érdekelne.

Én úgy vagyok az ilyen vacak dolgokkal (mert volt pár az életemben), hogy tanultam belőle és az is formálta az egyéniségemet, én úgy érzem, hogy jobb irányba. Érzékenyebb lettem másokra, a problémákra, jobban meg tudom oldani, átlátni a dolgokat, segíteni másoknak vagy épp örülni, hogy bizony az én életem jó, mert másoknak más, nagyobb problémái is vannak az enyéménél, fontossági sorrendet teremteni és nem egy torz, irányított és elvárásokkal teli értékvilágban kell élni. Legalábbis így gondolom.
Szumóné 2009.12.28 12:46:08
@fényeske: Persze, ez teljesen így van, meg is értem, hogy nem erőlteted, és szerintem ezt a témát - mivel majdnem kizárólag érzelmi alapokon nyugszik - nem is szabad erőltetni. Hátha úgy alakul, hogy ő maga fog kezdeményezni egy lánynál. Olyan sok mindenhez volt türelmetek és erőtök, ez még belefér. :)

(A könyvkiadás/film témában kutakodom ám, nincs elfelejtve!)
Szumóné 2009.12.28 15:05:21
Elnézést kérek az OFF-olásért, de kikívánkozik belőlem:

@bore_out: Pedig még fiatal vagy! Valahogy le kellene zárni a múltat és továbblépni. Mondjuk mondom én, aki szintén nem könnyen pergeti le magáról a sérelmeket. Nekem volt egy nagyon csúnya szakításom (nem én szakítottam), azok után kb 3 év múlva kezdtem érezni úgy magam, hogy na, most már talán rá tudok nézni egy férfire, mint férfi. Haverként működött a dolog, de hárítottam minden közeledést. Öt évvel a szakítás után ismertem meg a mostani férjem, aki pont olyan, mint amilyet annak idején elképzeltem, hogy fúdejó lenne egy olyan pasas, more or less. :-) Először el sem tudtam hinni, hogy pont neki pont én kellek, bizalmatlan voltam, de 1,5 év után tökéletesen meg tudtam bízni benne és ez tart azóta is.
A csúnyaszakítós exről pedig érdekesmód az után kezdtem álmodni, főleg a rendszerint a meg-nem-beszélt-szakításról, amint lelkileg megnyugodtam és már pár éve kapcsolatban voltam a mostani férjemmel. Mondtam is a családomnak, hogy annyira próbáltam kizárni őt akkor magamból, hogy ennyi év után kezdi az agyam feldolgozni, feloldani az akkoriban ért sérelmeket. Én láttam őt párszor, de mindig lebénultam tőle és menekülőre fogtam a dolgot, szerencsére aránylag messze lakunk egymástól.

A Te esetedben az ex szülei valószínűleg annyira ebben a világban forognak a fiuk körül, talán kicsit struccpolitikát gyakorolva, hogy bennük fel sem merül, hogy a fiuk tetteiért bocsánatot kérjenek. Hiszen az ő gyermekük beteg! Ami rendben van és sajnálatos tény, de... De ott van, hogy bakker másnak micsoda törést okoztak ezzel a védelemmel másoknak és nem kevés kellemetlenséget. Bár szerintem nem is sejtik vagy képtelenek szembenézni vele. :( Jó, nem lehet könnyű nekik, sőt! És sokan talán el is dobják maguktól a gyereküket még kevésbé komoly problémák esetében is.

Igen, a szépen előadott, érthető magyarázat nyilván megnyugtatott volna, vagy legalább kaptál volna arra esélyt, hogy megértsd az ő helyzetüket, az ő szemszögükből. Most meg már nyilván kár ezt feszegetni. Egy a lényeg, Te nem vagy hibás semmiben, ha netán magad okoltad volna bármiért is.

Azt kívánom, hogy tudd túllépni ezt a régi dolgot, nézz előre és remélem megtalálod az életben a boldogságot!