Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drbubo2

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deniroblog Birkanyáj-immunitás 2021.12.22 23:09:54
Számos fontos írás és hír jelenik meg a hazai sajtóban, amelyek valamilyen okból kifolyólag mégsem képesek a jobboldali média figyelmét kivívni. Holott árgus szemekkel vizslatják a külföldi médiumok legeldugottabb bugyrait is, csakhogy beszámolhassanak a feltételezett migráns- vagy LMBTQ hátterű…..
Nem valószínű, hogy véletlenül szól mostanában minden második poszt a BKK Facebook-oldalán az elsőajtózás népszerűsítéséről. Ez nyilván annak a jele, hogy radikálisan növelnék az ilyen vonalak számát, s e növelési szándék pedig alighanem egy lázas bevételmorzsa-keresős játék darabkája. A nem…..
Egy évvel ezelőtt azt hittük, gyorsan túl leszünk rajta. Egy év elteltével már talán már látszik a fény az alagút végén – hiszen jönnek a vakcinák - , de még mindig nem tudjuk pontosan , mikor lesz vége. „Maradj otthon” – mondják, úgyhogy toljuk a home office-t és párhuzamosan zajlik az otthon…..
  Ha valakit megkérdeznek, mármint Trek-rajongót (avagy Trekkie-t), hogy ki a kedvenc Star Trek-kapitánya, Jean-Luc Picard, a The Next Generation alcímű második tévésorozat főhőse nagy valószínűséggel az első vagy a második helyen kerül említésre. Több ilyen felmérés is született egyébként, az…..
comment:com Szevasz, Carl! 2018.02.27 07:07:15
A The Walking Dead az én személyes Stockholm-szindrómám, a sorozat, amit az "istenbizony soha többé" kategóriába legalább négyszer soroltam be, és komolyan tartottam is magamat ehhez legalább (és legfeljebb) két epizódon át. Aztán csak néztem tovább, nem tudom miért, komolyan, sokszor kerestem már…..
A győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke reagált a közbeszédben kialakult vitára. Szerinte tudatlanság áll a lombikbébiprogram hátterében, és a tudatlanság mértékétől függ, hogy az mekkora bűn...
A református lelkészből lett miniszter szerint igenis ki kell terjeszteni a mesterséges megtermékenyítés programját...
Mindenki tudja, hogy 65 millió évvel ezelőtt kihaltak a dinoszauruszok, nagyjából tízezer éve pedig a gyapjas mamut. Azonban nem sokan ismerik a foraminiferákat, a brachiopodákat, a trilobitákat vagy éppen az ammoniteszeket. Ezek a taxonok jóval gyakoribbak voltak a dinoszauruszoknál, és tekintettel…..
drbubo2 2017.02.11 17:26:48
„Az egyén részéről bármely rászoruló megsegítése nemes cselekedet. Az államnak azonban a nemzeti közösség érdekét kell a legelső helyre sorolni. Ezt értik félre sokan. Alapvetően téves minden olyan politika, amely arra törekszik, hogy a nemzeti identitást felszámolja, vagy annak fenntartását…..
Érdekes újabb verzió jelent meg a zsaroló programok eddig sem kifejezetten szegényes kínálatában. Amellett, hogy Mikrobis géphangon beszél is hozzánk, talán az egyik legérdekesebb tulajdonság benne az, hogy ellenőrzi, hogy a számítógép nem az alábbi országokhoz tartozik: Örményország, Azerbajdzsán,…..
drbubo2 2016.03.11 16:36:25
@gigabursch: Linuxot nem tud megfertőzni
Movie Tank The Expanse - 1. évad 2016.02.14 10:26:14
A science fiction műfajnak nem csak a mozitörténetben és a regényirodalomban, hanem a televíziózás világában is komoly múltja van, hiszen számos kultikus széria született már ebben a kategóriában, elég ha csak a Star Trek-re, a Doctor Who-ra, vagy a Battlestar Galacticára gondolunk. Az utóbbi…..
Hogy teljesen megértsük a minket körülvevő univerzumot, fárasztó feladatnak tűnik. Bár sok kérdésre választ találtunk már – miért esik le az alma a fáról? hogyan keringenek a bolygók a Nap körül? miért látjuk kéknek az eget? – mégis ahhoz, hogy megismerjük a világegyetem összes titkát, garantáltan…..
Üzenőfüzet A BKK Orwellesít 2014.05.08 11:24:51
Jövő keddtől csak arcképes igazolvánnyal lehet BKK-bérletet venni, ennek célja, hogy a pénztáros már rögtön az igazolványszám rányomtatásával adja ki a bérletet, bezárva ezzel a bliccelés egyik kiskapuját. Felmerül azonban egy kis gond... Már eleve nevetséges az, hogy…..
Az elmúlt években idehaza történt bestiális gyilkosságok után időről időre fölmerült a halálbüntetés visszaállításának kérdése. Ez jórészt politikai vitákban csúcsosodik ki, pedig alapvetően erkölcsi kérdés. Mit mond az Egyház a halálbüntetésről? Legelőször…..
drbubo2 2013.10.14 10:55:36
@SemBoga:
az ne zavarjon hogy a legnagyobb tömeggyilkos a bibliai isten.

a 10parancsolat meg csak arra volt hogy az embereket kontrol alatt tartsa a mindenkori authoritás.
drbubo2 2013.10.14 14:08:59
@SemBoga:
Ezt a megjegyzésed kommentelni sem érdemes.
drbubo2 2013.10.14 14:11:36
@gigabursch:
aha. szóval van isten verzió 1 és verzió 2?

ami az ujsz. illeti,:
skepticsannotatedbible.com/cruelty/nt_list.html
A XX. századi gondolkodásmód számára ellentmondásnak tűnik a szentet és az inkvizíciót egy napon említeni. Nincs még egy ilyen téma, amiről ennyit írtak volna, vagy amit ennyiszer próbáltak volna tisztára mosni, mint a szent inkvizíciót. A modern mentalitás nehezen tud…..
drbubo2 2010.09.09 16:39:12
drbubo2 2010.09.09 17:24:45
: Ez egy elég nyakatert okfejtés. Akik a Mohamed karikatúrák ellen tiltakoztak, azok az identitásukat végték.

Ja ne már. Nem hiszem el , hogy ezt te komolyan gondolod. Ez már tényleg nagyon erőltetett. Az nem egy identitás, hogy a Korán tiltja mohamed ábrázolását. Szóval te amikor azt mondod istenhivő vagy akkor tulajdonképpen mit jelent? Hiszed istent és kész vagy konkrétan bizonyos dolgokat tulajdonítasz neki és az alapján éled az életed? Akkor ez most hit vagy identitás? Te a szavakkal játszol. Talán el is hiszed amit írsz de ne csodálkozz ha megmosolygom.

Lehet, hogy vallásosak, az is lehet, hogy nem, de sértve érezték magukat, mert egy szimbólumukat megsértették.

Ha azt állitja hogy vallásos és Allahot sértették meg személyében akkor ezt vagy elhiszed vagy nem. Ahogy én is vagy elhiszem hogy istenhivő vagy, vagy nem.

(Mellesleg amikor az ateista bolsevikok templomokat robbantottak föl meg alakítottak át mozivá, akkor éppenséggel az ateisták rombolták a vallási szimbólumokat. Vagy mondjuk Magyarországon a Regnum Marianum templom lebontásával).

Az 1. világháború utáni oroszországban a cár volt a fő bűnbak, aki az orosz egyház feje is volt egyben. Az egyház valóban ellenség volt, de nem azért mert a bolsevikok nem voltak hivők (nem voltak) hanem azért amilyen állapotban a cár (az egyház) miatt az ország jutott. A vallás és az egyház veszélyt jelentett a bolsevizmusra, de nem azért mert a bolsevisták nem hittek istenben ezért bosza irtsuk ki a hitet.
Most teljesen alaptalanul általánosítasz. Nem azt állítottam, hogy "az emberek" cselekedeteit nem vezérli a világnézetük, hanem az adott konkrét problémakörről azt állítom, hogy itt a motiváció nem vallási, hanem hazafias jellegű.

De nem mutattad meg hitelesen hogy ez a helyzet. Én sem állitom hogy mindig ez a helyzet de aki Allahért, meg Allah jövök felkiáltással robbantja fel magát annál el kell fogadnom hogy ténylegesen elhitte hogy a túlvilágra jut és tetsző istenének amit tesz, ahogy rólad is el kell hinnem hogy istenhivő vagy ha ezt állitod.

Ahogyan az 56-ban a szovjet tankokra rontó fiúknál. Lehet, hogy ők nem akartak meghalni, de elfogadták azt, hogy csaknem 100%-os bizonyossággal ez fog történni.

De ha megkérdezted volna miért harcolnak, akkor azt válaszolják hogy az ország függetlenségéért, meg ilyeneket. Nem azt mondták volna hogy isten akaratát teljesítik.
Vagy kit mondjak még? Mondjuk a sok-sok ateista Viet Congot, akik öngyilkos küldetések tömegét hajtották végre az amerikaiak ellen? Az jó lesz példának?

Nem kell vallásos hívőnek lenni ahhoz hogy egy eszmért meghalj, ezt sose állitottam. De a nem hitből nem vezet logikai út a fanatizmushoz, a hitből igen.

Azt, hogy kit mi motivál, nem lehet "en bloc" megmondani,

En bloc nem. De ha egy amerikában PhDző jómódú arab Allah jövök felkiáltással nekimegy a WTCnek azt valószinűleg nem a szegénység és a halálvágy vezérli.
krüger 2010.09.09. 16:58:08
@drbubo2: Jaj, ne már!! Egy politikus nyilvános szereplése mióta forrás arra, hogy mit is gondol???? De tényleg! Ne süllyedjünk már le ennyire!

Nem Bush a lényeg, a jelenség, ami létezik.

Hitler nem járt templomba, nem volt papja, nem volt gyóntatója, semmilyen vallást nem gyakorolt.

Ebbe a vitába nem akarok belemenni. Martin Rees királyi csillagász is jár templomba de nem hívő. Mint mondta kúltúrális megszokásból teszi.
Hogy Hitler miben hitt azt nem tudhatod se te se én csak azt tudjuk mit írt. Innentől találgatás tehát ha azzal érvelsz hogy Hitler nem volt hivő, hiteltelen vagy.

A toronydöntögetést inkább hagyjuk, mert annyi körülötte az ellentmondás meg a porhintés, hogy jó eséllyel a hivatalos változat nagy része kamu.
Bizonyára te tudod jól. Ez az az arrogancia amivel nem szeretek vitázni pedig hidd el nyitott vagyok. A fekete doboz viszont objektiv.

Mondok egy analógiát, hogy világosabb legyen a dolog: a török ellen harcba induló magyar végvári vitézek Jézus! Jézus! kiáltásokkal rontottak rá a kontyosra, akik a maguk részéről Allah akbar! kiáltásokkal válaszoltak. Akkor ez most azt jelenti, hogy a török-magyar harcok vallási harcok voltak?

Természetesen, az iszlám terjesztése volt a törökök fő motiváló tényezője. Az iszlám kialakulása előttről nincs példa ilyen terjeszkedésre. 732-ben Martell Károly verte meg előszőr a mórokat Poitiernél.
Jó volt veled vitázni de mostmár mennem kell ha folytatni akarod erre vannak fórumok az index fórumon.
Magyaridióta Isten barmai 2009.06.12 14:33:00
A kép innenRákerestem a humor, humorérzék szavakra a Bibliában, de nem találtam benne. Rákerestem a jókedv szóra, az benne van többször is, de tiltó vonatkozásban nincs. Fellélegeztem. Tehát a Szentírás nem tiltja a jókedvet, a humorizálást. Helyes. Akkor vajon mi okozza, hogy a…..