Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuncike13

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje) (2014)   Szuperhős? Emma Stone? 9 Oscar jelölés? Na ez az én filmem lesz! - Gondoltam, amíg el nem kezdtem nézni. Félre ne értsetek, egyáltalán nem rossz, csak olyat robban az agyam már kb. a 10. perc után, amit régen éreztem. Erőteljes,…..
A cigányok felelőtlenek. Született tolvajok. Nem akarnak dolgozni. Szeretnek mocsokban élni.  A segélyek miatt van annyi gyerek. Ha van pénzük, dáridóznak, amikor elfogy, éheznek. Sokáig lehetne még sorolni. Mindenki tudná folytatni. Nekem eszembe jutott két történet. Még az…..
tuncike13 2014.12.01 07:14:29
Az a szomorú, hogy ma Magyarországon bármit is tesz egy cigány attól még cigány marad. Azok akik tenni akarnak sem tudnak, hisz a bőrszín egy stigma. Ma már nem számít, hogy egy romának milyen végzettsége van (szerencsére egyre többen gondolják, hogy tanulni kell), mert az első adandó alkalommal amikor megtehetik megszabadulnak tőlük. Sajnos a sztereotípiák ellen nem lehet felvenni a harcot, hisz mint tudjuk elenyésző azon emberek százaléka akik tennének valamit, akik megbecsült tagjai szeretnének lenni a társadalomnak. Ez mindannyiunk veszte, ennek isszuk a levét mi "normális" cigányok! A cég ahol dolgoztam sok-sok éven keresztül és ahol közép és felső vezetői szinten érettségivel üldögélnek megszabadult tőlem ahogy volt rá lehetősége. Nem számított, hogy felsőfokú végzettségeim vannak, nem számított a szakmai tudás, nem számított az sem, hogy egy üzemi baleset következtében ott váltam csökkent munkaképességűvé. A társadalmilag elvárt szinten kellett volna maradnom, és nem tanulnom, szaporodnom kellett volna, olyan életet élni amit az emberek gondolnak a romákról, és maradni fizikai munkásként vagy háztartásbeliként a segélyosztásoknál sorba állva. Nehéz eset ez és nem látom a kimenekülő utat. Nem látom, hogy hol a vége ennek a borzalomnak ami nem csak a cigányokat, hanem az ország lakosainak egyre nagyobb százalékát is érinti. Remélem talán egyszer meg fog ez változni, mert én még hiszek egy szebb jövőben!!!!!!!