Regisztráció Blogot indítok
Adatok
temese

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
temese 2010.05.18 12:03:54
@kolbászoszsömle: Látszik, hogy nem vagy tanár, és nem is ismersz egyet sem...
Ami a diáknak szünet, az a tanárnak messze nem az, de ezt már mások is mondták.
Az, hogy nem 6-ra jár be a tanár dolgozni, hogy korán hazamehessen, megint nem igaz: hallottál már a nulladik óráról? Vagy arról, hogy bizonyos iskolákban akár fél 8-kor is kezdődik a tanítás? Ahhoz legalább 7-re be kell érnie a tanárnak. A tanórák után pedig jöhet a dolgozatjavítás, úgyhogy még egy jó darabig bent maradnak a tanárok azután, hogy a gyerekek hazamentek (csak te ezt nem látod).
A háromnegyed óránként tíz perc pisiszünet pedig úgy néz ki, hogy a tanár rohan az egyik tanteremből a tanáriba, majd onnan egy másik tanterembe. Ez se nagyon fér bele sokszor az időbe, nemhogy pisilni, azt evést aztán már nem is említem! (És hogy hol van óránként tíz perc szünet? Az összes számítógép előtt végzendő munkánál előírás - csak ott ez meg is oldható.)
Gyakorló tanárként az első napom után este 8-kor zuhantam be az ágyba. Végül aztán nem is vállaltam, hogy tanárként dolgozzak, ilyen körülmények között.

És szerintem igenis tisztelettel indítunk, és azt lehet később elveszíteni. Nem csak a tanárokkal szemben, hanem úgy általában, az életben...
temese 2010.05.18 14:57:36
@zseti: Az a helyzet, hogy dolgoztam monitor előtt, és ott rendesen be volt tartva az óránként tíz perc szünet. Lehet, hogy szerencsém volt, mindenesetre ilyen is van, elhiheted nekem. Egyébként meg akinek gyakran kell pisilnie, vagy netán óránként dohányoznia, megoldja azt bárhol. És igen, ilyet is láttam már.
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..