Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olajos1

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kötöttségek nélkül Kakukk 2009.06.12 08:42:00
A 20 éves évfordulók közül pár nap múlva következik az egyik legfelemelőbb 89-es esemény, a Nagy Imre újratemetés évfordulója. Az 56-os intézet ezt egy olyan új ügynöklista nyilvánosságra hozatalával ünnepli meg, amely azokat a III/III-asokat leplezi le, akik alakítói voltak…..
olajos1 2009.06.12 17:44:14
@xstranger: 1. nem a dokumentumok mennyisége, hanem fontossága az érdekes. A kis papírfecnis feljegyzések megvannak, csak az kevés. Pont az a gond, szerintem, hogy részigazságokat tálalnak kész komplett tényként. Ebből ítélni és ítéltetni.
A külföldieknek való magyarázást ismerem. Tragikomikus, de az jó hogy mi már legalább tudunk mosolyogni is rajta...:)
Még egy utsó: böngészgetem az igazságtevők honlapját (már amikor megy...) tegnap éjfél óta. Pl. rokonom szerepéről (aláírása sehol semmin, általa irt valami, vallomás, kihallgatsái jegyzőkönyv, feljegyzés nuku) az egyszem 6-os karton, ami a nálam lévő adatok alapján mint írtam 2 hónappal a kihallgatsa után keletkezett, egy belügyi dokumentum van amin a biztonsági előkészületek alkalmával, a kartonon szereplő fedőnévvel jelölve annyi van hogy megbízták azzal, hogy az MDF választmányában a békés megemlékezés irányába igyekezzen elmozdítani az esetleges radikálisabbakat. Ennyi. 1985-től 1989-ig. Valaki akit beszerveztek! Szorítkozzunk arra, hogy ez a mostani csak az újratemetésről szól! OCS egy 2500 fős (!) rendezői gárda főnöke volt! Az összes felelős MDF-es vezető barátja, régi ismerőse. Gond nélkül hallgattak rá. És a hatalom beszervezett(!) ügynökétől ennyit kértek? Hogy egy kb. 100 fős testületben igyekezzen csillapítani a kedélyeket?? De ne legyen csak rokon! Droppa György szintén befolyásos vezéralakja volt az ellenzék más csoportjainak. És tőle is ennyi kérés? Ugyan jelentsen már róla kik is lesznek ott. Ennyi?
De hogy legyen tényszerű: minden, hangsúlyozom minden a történeti hivatalban fellelhető anyagot kikértünk OCS-ről, igaz 4 éve, amik között volt még akkor titkosított is. De 85 és 89 között egyetlen más a beszervezettségére utaló dokumentum nem volt fellelhető. A most nyilvánosságra hozott 6-os karton sem. Végére: több szereplőt ismerve ráadásul nem csak róla van ez a fura ellentmondás...
Offtopic: meg se lepődöm, hogy a gárda-cikket itthon nem erőltették... Illetve valami NYT cikk rémlik ami a szörnyű cigányellenes, szélsőséges jobbikról szólt az itthoni híradásokban. Meg se lepődünk már, az a szörnyű...
olajos1 2009.06.12 20:56:00
@xstranger: Alapvetően egyetértek azzal amit írtál, korrekt megfogalmazás. Én pedig még a hétvégén megerősítem magam abban, hogy bíróság előtt legalább számomra, számunkra benutassák a bizonyítékokat. Ha megtettem azért majd szólok nektek a végeredményről, ha évek múlva még meglesz ez a blog. Ha mégsem úgyis sajtónyilvánossá teszem,illetve kérem majd hogy kötelezzék a nyilvánosságra hozást. Ígérem megteszem bármi is legyen a végeredmény!