Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levi71

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ronald Reagan néhány nap múlva szobrot kap Budapesten. A szobor az egykori elnököt séta közben ábrázolja, amint az Amerikai Nagykövetség épületétől tart a Parlament felé. Reagan tisztelőinek egy csoportja, Molnár Attila Károlytól Nyitrai Zsoltig, Rétvári…..
Levi71 2011.06.24 23:21:13
@Sztyepan: Kedves Sztyepan, azért érdemli meg a szobrot, mert vallotta, jobb szabadságban élni mint rabságban. És nem csak a saját országában, hanem bárhol a világon. És ezért tett is valamit, a nyolcvanas években felpörgetett fegyverkezéssel szabályszerűen megfélemlítette a szovjet stratégiákat, akik belátták, képtelenség tartani az iramot az amerikaikkal. Ezért élünk ma szabad országban és nem egy bornírt diktatúrában. Én jól emlékszem micsoda undort éreztem a rendszer és a nagy testvérrel kapcsolatban.
Ma sem rózsás a helyzet, de a külömbséget zongorázni lehetne.
  Döbbenetes volt olvasni a Falanszter blog minapi bejegyzését: több mint 200 eklektikus és magyar szecessziós stílusjegyet magán hordozó épület lebontásával modernizálnák Szabadka belvárosát. A blog szerint, bár a tavaly nyáron elkezdett munkálatokat a mostani…..
Az alábbiakban egy kolléga kérésének teszünk eleget:   Ki volt Horthy Miklós? Nemzetmentő államférfi? Véreskezű diktátor? Erre a kérdésre már számos válasz született, és bizonyára a Kedves Olvasókan is számos válasz fogalmazódott meg. Turbucz Dávid, aki…..
  El vagyunk kényeztetve rendesen, mi tagadás. Van egy túlhatalommal erős felhatalmazással bíró kormányszövetségünk, amely azt tehetne, amit csak akar, de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit…..
Gyurcsány évet értékel és beszél saját politikai szándékairól. De kit érdekel ez még? Alakja egyre inkább csak reménytelen vagy nevetséges, már nem nagyon mozgatja meg senkinek a fantáziáját. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc február 18-án évértékelőt tart, ahol…..
Megújul az Állatkerti körút és Városligeti tó környéke, valamint Gördeszkás játszótér épül a Hősök teréhez közel. A tervekről és kivitelezésükről a lakosok további információkat kaphatnak augusztus 25-én 16:30-kor az Olof Palme házban megrendezendő lakossági…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
Levi71 2010.07.16 23:45:58
@Stock: kicsit szabálytalanabbak az átlagnál, kicsit egészségesebbek az átlagnál
vedd be a gyógyszered és menj aludni
Kerékagy Zsákban gyerek 2010.06.30 15:34:00
Vagyis hogyan jut el az óvodába egy hajtipajtigyerek. ..
Levi71 2010.06.30 22:53:58
@OkoskaTo:rp: Éppen az a dolog lényege, hogy ne az autósokhoz igazodjon a gyalogos, kerékpáros, vagy az utcán játszó gyerek, hanem fordítva. Néhány főutat kivéve, legyenek az utcák ismét közösségi terek. Borzasztó, hogy a mai kölköknek mennyivel kevesebb szabadságuk van az eltúlzott szülői félelmek miatt, mint ami nekünk volt gyerekkorunkban.
A főtémához visszatérve, gondolom ez egy egyszeri alkalom volt arra, hogy a gyerek kipróbáljon valamit, ami nem hétköznapos, remélem felnőttkorában is hajlamos lesz arra, hogy kicsit kilépjen a mindennapokból.
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
Levi71 2010.05.05 11:56:37
@Shopping: ne menj autóval a Belvárosba, lassú, mérgezi a többi embert is.
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
Levi71 2010.04.30 17:10:29
@tizenot: ha felváltva előzik egymást (és itt ez a helyzet), akkor az átlagos sebességük hasonló, senki nem mondhatja, hogy a másik ne előzzön. A taxisok különben is külön állatfajta,
nem csodálom, hogy valakit el is meszeltek közülük. Másrészt a dugóban araszolás a legrohadtabb dolgok közé tartozik, a héten kipróbáltam milyen lehet autósnak lenni a csúcsforgalomban a Nagykörúton, hát nem sokáig bírtam.
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
Levi71 2010.04.24 21:56:37
@thebigben: Pedig remek Budapesten kerékpározni, a közvélekedéssel ellentétben nem veszélyes. Vidéki országutakon sokkal gázosabb. Túl kell esni a védtelenség érzésén, és onnantól király.
Az autósok évről-évre udvariasabbak, az új szabályt is meg fogják szokni, remélem egyre több helyen kint lesz az egyirányú utcákban a tábla is. Azért mert az autók nem férnek el egymástól ne szívjon már az aki elfér.
A Critical Mass a szombat délutáni felvonuláson kívül egy másik akciót is szervez, ennek lényege, hogy minél több embert szeretnének meggyőzni, hétfőn (április 26.) biciklivel közlekedjen. Olyan városképre számítanak, amiért évek óta küzdenek. A holland nagykövet nyílt…..
Levi71 2010.04.23 15:45:09
@joskafiser: rosszfelől közelítitek meg a kérdést. A lényeg az, hogy a Körúton lakók is éppúgy szeretnének tiszta levegőt, mint azok, aki a kertvárosokban laknak. A szükségtelen autózás kiváltásával sokkal jobb életminőséggel élhetnének.A kiváltás a sportosabbak számára lehet kerékpár, a többiek számára pedig a közösségi közlekedés, persze nem a jelenlegi botrányos színvonalú BKV-n. Az autóhasználat korlátozása a belvárosban elkerülhetetlen lépés ahhoz, hogy élvezhetőbb legyen az élet.
Március 30-án tettem fel az előző videót Félpályás útlezárás címmel, nézzük azóta mi történt a rakparton! (Néhány perces videó, ezúttal zene nélkül, csikorgó fékekkel, aluljáróban helyüket kereső angol turistákkal). Az ég világon semmi. Beszéltem pár…..
Levi71 2010.03.22 16:09:25
@Funkerman: Vasárnap a bringaúton mentem, és a kerékpárosok veszélyesebbnek tűntek mint az autósok, szinte fellélegeztem amikor a Bartókon folytathattam a tekerést. A bringagyászon olyanokat rázkódtam, hogy leesett a táskámra csíptetett villogó.Jobb inkább kerülni azt a szart, hazafelé más útvonalat választottam.
  Kiosztották a Pulitzer-emlékdíjakat, Bodoky Tamás, Varró Szilvia és az OSA Archívum az idei díjazottak, ez eddig rendben is van, gratulálunk nekik. Életműdíjat viszont nem osztottak ki, helyette saját magát ismerte el a kuratórium:A kuratórium elnökének tavalyi…..
Levi71 2010.03.21 21:53:32
Nem épül meg a kerékpárút a Külső-Szilágyi úton, határozott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A döntés a Kerékpáros Klub hároméves küzdelmének volt az eredménye.   Az ügyet nem ismerők számára meglepő lehet, hogy a civilszervezet egy bicikliút ellen foglalt…..
Levi71 2010.03.12 13:04:22
@Koponyányi Monyó: Városon belül, a legtöbb esetben a kerékpárossáv biztonságosabb, a kanyarodó autók miatt.Azonban a Külső Szilágyin ha lehetőség lett volna a sínek mentén vezetni a kerékpárutat ezt a veszélyt ki lehetett volna küszöbölni.Bár én is használom azt az utat, nem emlékszem mekkora hely van az úttest és a sínek között, mert inkább az útra és az autókra figyelek, rohadt gyorsan mennek azon a szakaszon. Szóval lehet hogy igazad van.
Levi71 2010.03.12 17:40:13
@KurtiGabor: Kedves Gábor! A neten megtalálható fejvédős történetek számomra azt bizonyítják, hogy inkább a sisak törjön, ne az ember koponyája. Hátrányai mellett, amelyek közül nem felejted el a legritkábban előfordulókat is megemlíteni, egy előnye van: életet menthet.
Lassan barátkoztam meg vele én is, de már úgy megszoktam, hogy viselése nem okoz kényelmetlenséget, és akkor is felveszem, ha néhány saroknyira ugrok le. Kötelezővé nem tenném, de mindenkinek ajánlani tudom.
Az UTV kamerája előtt vágott át az M1-M7-es beveztő szakaszán egy kerékpáros szombat reggel. Boylepke, az autostat blog szerzője éppen a szakadó hó miatt várható közlekedési akadályokat kereste, amikor a képeken feltűnt a kétszer négy sávos úton kerekező ismeretlen. Az ön-…..
Levi71 2010.01.30 17:29:45
@egyittlakó: Béke a fenét! Az autósok egymást ugyanúgy gyalázzák mint a kerékpárosokat. Nem lehet fél órát eltölteni autóban ülve(kivéve talán az éjszaka)hogy ne szidná a másik anyját, vagy hogy rá ne dudáljanak amikor nem vezet elég agresszíven.Megy a szőke nőzés, köcsögözés ezerrel. Amint valaki autóba ül, mintha a világ császárának képzelné magát, akit a többiek csak akadályoznak. Tisztelet a kivételnek.
Levi71 2010.01.30 20:55:23
@Stock: Én jelenleg Újpestről járok Albertfalvára dolgozni, és télen tényleg csak a BKV sztrájk alatt vállaltam be a napi 40 km fagyasztást. De amíg csak Újpalotára tekertem át dolgozni 3 évig, addig nem zavart a hideg mert csak 8,8 km volt. A bicikli téli használhatósága nagyban függ az egyéni tűrőképességtől, aki bírja, annak bizony egész évben használható közlekedési eszköz.
Levi71 2010.01.30 22:49:54
@vidifan: Ezt te sem gondolod komolyan. Ki az az őrült aki meg merné reszkírozni azt, hogy valakit "kicsit elcsapjon"? Ép ésszel senki sem akar kockáztatni. Engem egy hülye óvodásra emlékeztetsz.
Konzervatórium Magyarország, 2010 2010.01.01 00:01:00
Komolytalan évet zárunk, komoly évet kezdünk. 2010. áprilisában összegyűlnek a Magyar Köztársaság választói, és a szakmai programokat, jövőképeket komolyan mérlegelve, felelősségteljes döntést hoznak arról, milyen irányba sodorják a habok az ország hajóját a következő…..