Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wiccamami

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Wiccamami 2009.08.27 12:17:36
@audion: Azért az mindenképpen mintaértékű, hogy 26 éves korától kezdve honnan indult és most hol tart. Van a környezetetekben ilyen ember, aki 16 évesen a maga lábára állt, 26 évesen már vállalkozott, és kiépített egy vállalati kört? (Ne gyertek az olajosokkal, meg más fémgyűjtőkkel...) Szerintem a modora ellenére, nagyon jó fej, és melyikőtök vállalná el, hogy napi 16, vagy 18 órát dolgozzon, közben kockára teszi az egész család egzisztenciáját... (Felvállalva, hogy másoknak munkát, családoknak kenyeret ad...) Van amikor sikerül neki, van hogy nem. De talpra állt, van hitele világszerte. Jó magyar szokás, hogy csak a sikereket irigylik, de a mögötte lévő hihetetlen melót, agyi és idegmunkát azt persze nem. Továbbá, aki nem bírja a fickót, F-fel, az keresse meg a távirányítón a kikapcs gombot, vagy nézzen valami mást...
Wiccamami 2009.08.27 12:07:00
@pollio: Aranyos vagy, de a savanyú vetrecében nincs savanyú káposzta, viszont tényleg nagyon finom! Úgy látom többen ki vannak akadva a külföldi főzős műsoroktól, de nem látom hogy valaki is nézné a TVpaprikát. Ott nagyon jó magyar szakácsok vannak, pl: Bede Róbert, a Zsolt meg a Zoli is. Igazán jók a receptjeik, semmi külföldi baromság, elkészíthetőek, nem is drágák - igaz, hogy a legtöbb műsor 2006., 2007-ben készült. Nekem 1/2 éve van hozzáférésem ehhez a csatornához, meg a Spektrumhoz, hát ezeket nézem. A családom nagy megelégedésére "honosítok" recepteket. Mert ugye az nem vitás, hogy más íze van a borsikával készült sültnek, meg más a feketeborssal, vagy a színes borssal készültnek... Mint írtam már, sokféle töltött káposztát tudok elkészíteni, de a legjobbnak azt tartom, amikor savanyított levélbe tölrtjük a legalább kétféle darálthúsból rizsből és igen, tojásból készült tölteléket, amit fűszerezünk borsikával, piros paprikával (édesnemes), kevés fokhagymával és vöröshagymával; majd savanyítot káposztával rétegezve a nem túl nagy töltelékeket, a tetejére pedig egy füstölt első csülköt téve addig főzzük, amíg puha lesz. Na, akár meg is kövezhettek... Én ezt szeretem az általam ismert 8-9 féle közül a legjobban.