Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Márti

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szállodákról fellelhető bélyegképek alaposan megnehezítik a választást. Igyekszem minden hotelről a lehető legtöbb, jobb minőségű videót, fotót, lehetőségeimhez mérten frisseket belinkelni. A szállodákkal kapcsolatos tapasztalataitokat a kommentekbe várom ;) Első alanyunk a…..
Nagy Márti 2009.06.14 11:14:57
Szia, köszi és vannak újabb kérdések.
Honnan tudhatom azt, hogy nem jó a szobánk? Nincs összehasonlítási alapunk, bár nem tartozom a hót igényesek kategóriájába.

Milyen valutát érdemes vinni? Néhány utazási iroda fakultatív programajánlata euróban adja meg az árakat, de tudom, hogy dollárt is elfogadnak. Az euró áringadozása miatt fogalmam sincs, hogy mit vigyünk.

Mubarakkal tudunk angolul kommunikálni. Gondolom igen, ha már kétszer is említetted az ő nevét. Ezek szerint nem csak italt kever, hanem másra is megkérhető. Neki pl mennyi baksist adjunk, hogy "értsen" is belőle?

És most egy rövid tájékoztatás a gluténérzékenységről, amit csak azért tartok fontosnak, mert bár a magyarok 10%-nál már diagnosztizálták, de még valószínű, hogy további 10 % él ezzel a betegséggel nem tudván róla. Az eredmény az ő esetükben 2-3 év múlva a biztos!!!!!!!!!!!!! gyomor vagy vékonybél rák. Nagyon szigorú diétát kell tartani, ami annyit jelent, hogy még csak nem is szennyeződhet az ételünk búza, árpa, rozs vagy zab származékokkal. Így pl. kizárva minden féle pékáru, sütik, konzervek, felvágottak, virsli, mirelit sültkrumpli (!?!?!), neszkávék, neszkakaók (szinte mindenben van glutén), csokoládék nagy része, chips-ek, a sör, wiskhy (már akinek ez fontos). Jó, mi? Sokan teszik fel joggal a kérdést, hogy akkor mit ehetünk? Hát azért szerencsére sok mindent és nem is halunk éhen, de kb. fél év, mire megtanulható a diéta és rohadt drága. Mint már említettem 1 kg liszt az OLCSÓBBIK fajtából 1000 Ft. Egy zsemle 300 Ft. De nem is folytatom, akit érdekel, az úgy is utána néz a neten. És még az a szemét ebben a betegségben, hogy olyan idióta tünetekkel jelentkezik, amiről nem is álmodná az ember fia, hogy glutén érzékenységről van szó, és így szép lassan népbetegséggé válik, ugyanis örökölhető, de egy sima náthától is kialakulhat. De együtt lehet vele élni, ha nehezen is.
Ezért bízom benne, hogy én is találok majd magamnak ehető kaját, bár nem hiszem, hogy az én kedvemért sütnének külön kenyeret. Bár, miért is ne ...

Még egy utolsó megjegyzés. Az ár nem tartalmazta a reptéri illetéket, azt még pluszba fizettük. És dettó ugyanazt az utat néztem meg, de ezen mostmár nem rágom a kefét. Két hét múlva ilyenkor már reményeim szerint landoláshoz készül a gépünk. Ezt várom már nagyon.
Nagy Márti 2009.06.14 23:31:05
@Egyip Tomi: Nagyon köszönöm a türelmedet és a válaszaidat. Még mielőtt indulunk (júni 28.) szívesen megnézném a fotóidat a Le Pacháról. Ha visszajöttünk, feltétlenül beszámolok az élményeimről: Márti
Nagy Márti 2009.07.10 21:55:37
Kedves Egyip Tomi!
Nem szívesen bár, de hazaérkeztünk Hurghadáról. Nem fogok most részletes élménybeszámolót tartani - néhány dologról azért írnom kell. Először is: rengeteget segítettek a tanácsaid. Már a második napon megismerkedtünk Mubarakkal, akivel barátságot is kötöttünk. Nem voltunk szűkmarkúak, öt dollárral indítottunk, mire ő a szívéhez kapott. Még aznap este elvitt bennünket az óvárosba és megmutatta Hurghadának olyan részeit, ahová - állítása szerint - európai turistának egyedül nem tanácsos ellátogatni. Megszemlélhettük a hírhedt zöldségpiacot, amit itthoni léptékekkel lehetetlen minősíteni. Elképesztő, ámbár hatalmas élmény volt. Azt is neki köszönhetjük, hogy az ő javaslatára gyönyörű ajándékkal lephettük meg gyerekeinket. Csináltattunk nekik személyre szóló ezüst kartusokat.
A szálloda valóban gyönyörű volt. Ott aztán tényleg megtalálható minden, ami szem-szájnak ingere. A szobák egyszerűek, de tiszták és kényelmesek. Az étkezések svédasztala fenomenális volt. Talán még túl nagy is volt a választék. Sőt, még az én diétás étrendem is megoldódott. Az utazási iroda ugyan nem értesítette őket, de már az első napon sikerült nekünk magunknak tisztázni a dolgot, így aztán királynői kiszolgálásban volt részem. Ahogy beléptünk az étterembe, az egyik pincér máris ott termett és elmondta, hogy mit ehetek, ha pedig nem volt lisztmentes menü - nekem külön készítettek.
Sajnos csak a harmadik napon jöttünk rá arra, hogy érdemes mindenkiben tudatosítani, hogy magyarok vagyunk, pontosabban NEM OROSZOK, mert ők aztán katasztrofális módon viselkedtek. Utálták is őket rendesen. Mértéktelenül vedeltek, a tányérjaikat aberrált módon megpúpozták, és persze a felét ott hagyták.
A fakultatív programok is mesések voltak. Mi végül is Giftunt és Luxort választottuk. A szafari már sajnos nem fért bele sem időben, sem anyagilag. De nem baj. Én eldöntöttem, hogy még biztosan visszamegyek egyszer.Leilával már nem találkozhattunk, mert az egész Kartaghos csapatot menesztették. Állítólag volt valami zűr körülöttük. Az Anubisos csajok viszont szuperek voltak. Az áraik korrektek és jóval olcsóbbak, mintha itthon fizettünk volna be.
Mindent összevetve gyönyörű és felejthetetlen utunk volt.
Még utoljára lenne egy kérésem. Szeretnénk Mubaraknak egy csomagot valahogyan eljuttatni. Ha tudomást szereznél arról, hogy valaki megy a közeljövőben a Le Pacha-ba, kérlek értesíts e-mailban. Címem:
tanti17@freemail.hu
Köszönünk még egyszer minden segítséget és tippet: Nagy Márti