Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lexicon

14 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérte: Bruse „ Amikor az ember másokat lát szenvedni, akkor örvendezik. Mindez fordítva sokkal kellemetlenebb. ” Egyházi és politikai személyek egy csapat fiatalt kínoznak a vidéki villában, mindezt mintegy átlagos előkelő kiruccanásként kezelve. Pier Paolo Pasolini nagy port…..
 Hűű, de rég volt blogolás.....Nincs miről írjak. Na, jó, semmi ötletem sem volt. Meg aztán kicsit túladtam a filozófikus oldalamon, bár vannak témák kidolgozva, csak közzé kéne tenni. De ez egy másik történet. Olyan indíttatásból pedig, hogy "kéne" , olyat biztos nem…..
Mától a mozikban az új Carrie, amit mi már régóta várok. A történetet ugyan mindenkinek illik ismernie, de azért a tisztesség kedvéért íme a hivatalos leírás: Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják,…..
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Lexicon 2014.01.07 23:42:46
Véget ért a poszterekért folytatott küzdelem. Lássuk a helyes válaszokat! 1. Név szerint felsorolva, eddig hány színésznő formálhatta meg Carrie-t? Én elsősorban az eddigi három filmszereplőre gondoltam, név szerint Sissy Spacek-re (1976), Angela Bettis-re (2002) és Chloe Grace…..
Úgy tűnik, akaratlanul is csináltam egy sajátos rovatot az idei 2013-as horror termésnek. Akkor lássunk is neki! 1. Z világháború - World War Z Rendezte: Marc Forster Tudom, már épp itt volt az ideje, hogy írjak róla. Komolyabb mentségem nincs, csak talán annyi, hogy valahogy…..
Lexicon 2013.10.23 20:13:03
A Z világháború, echte akár a legenda vagyok c. film.

Mármint felépítés szempontjából.
Tipikusan, olyan film, amikből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, ha nem teszik mindenféle szűrő és kritérium alá, és ne egy adott karakter köré épüljön a film. Illetve engem ez nem is zavarna, ha feltétlen le kéne mondani bizonyos dolgokról cserébe; teszem azt vér, és erőszak. Mert egy ilyen felépítésű filmből számomra érthetetlen, hogy pont azt hagyják ki, ami egy apokalipszis során szinte megkerülhetetlen. Abszolút nem az ilyen sémákra van ez kitalálva. Értem én, hogy a nagyközönséget, és a lehető összes korosztály igényeit próbáltak ki elégíteni, illetve mindenki számára fogyaszthatóvá tenni, de meg kéne húzni azt az öntörvényű határt, és végre felfogni, hogy a horror sosem lesz eladható, minden ember számára. Vagy akkor ne próbálják annak beállítani, mert pl: drámaként sokkal jobban megállja a helyét, de továbbra is hiányzik valami.

És mi az, hogy egy csepp vér sem durran el? De még szánalmas CGI formában sem… Egy globális méretű káoszra sosem volt példa, ezért nehéz is eljátszani a gondolattal, ahol a város pillanatok alatt szétmarcangolja magát erőszak nélkül. Tetszik, viszont valahol egyhangú is, hogy a világ fejleményeket, egy átlag polgár személy szemszögéből láthatunk, és a nézőnek sem csurog le több információ, mint amennyit Brad Putty kap!

De összegezve, esküszöm, maradok a Walking Dead-nél , ami a látvány ellenére még inkább az emberi mivolt –ra fekteti a hangsúlyt, és ahol egy kicsit reálisabb képet kapunk, azzal kapcsolatban, hogy mikét fejlődnek és cselekednek egy olyan világban, ahol új élet már nem igen fog születni. Ez a film persze, hogy olyan kritikákat vonhat maga után, hogy „Nem vagyok Horror\Zombi párti de….” …..na mivel egyikről sem beszélhetünk jelen esetben, ilyen kijelentéseket, persze, hogy könnyű tenni.
Már több, mint egy éve annak, hogy megírtam a horror színészekkel foglalkozó TOP 10-es listámat és azóta gondolkozok ennek a női megfelelőjén. Most eljött az idő. Noha a megszerkesztése ennek sokkal nehezebb volt. Mert most komolyan, fejből tudnátok mondani tíz olyan…..
Lextasys Az elmúlás 2013.06.17 22:28:35
!Eszmefuttatás! Ez a téma közkedvelt, és sok helyen találni róla írást, de az a szép az emberekében, hogy mindenki másképp kezeli a dolgokat, másképp könyveli el magában, és eddig egy egészen új vetületét mutathatja be.  Kivel ne fordult volna elő, az-az érzés, hogy…..
A Halloween remake csalódást keltő folytatása után Rob Zombie kijelentette, hogy ő szeretne másféle horrort készíteni. Nem folytatást, könyvadaptációt vagy ilyesmit, hanem valami eredetit. Majd olyan felkérést kapott, amit nem tudott visszautasítani: teljesen kreatív szabadságot…..
!Eszmefuttatás! Lassan közeleg az év vége, viszont kezd megint porosodni a posztok helye, és témák meg dögivel vannak, csak sajnos az alkotáshoz nincs mindig külön erre készenlétben 24 órám. Épp ezért , még Karácsony előtt, gondoltam vések egy témát amit jól megrágok azt…..
Lextasys Így éltem meg a Bajákit 2012.08.09 22:18:58
!Eszmefuttatás! Ha ennek a szövegnek a sorait olvasod, akkor az azt jelenti, hogy sikeres érettségit tettem a Csepel Sziget Műszaki Szakközépiskolában. A nagy betűs életbe való belépéshez szükséges utolsó megmérettetés, az érettségi volt. Ezzel az írással szeretném…..
Sorozatomban olyan filmeket mutatok be, amelyeket a rajongók nagyon vártak, ám a megjelenésük csalódásokat okoztak. Sikerült egy másik porosodó rovatot is feltámasztani. Most mondjam azt, hogy sajnos? A kritikát csak akkor tessék elolvasni, ha már láttátok az első két…..
Lexicon 2012.07.26 13:54:43
Maga a film iszúnyú rövid, és a történet tényleg sablonos ahogy írtad. De ez tényleg csak egy olyan sablon amire felakarták varratni, a mondanivalót, mert már sokak a 2. résznél beadták a kulcsot, hogy "Démon , meg sátán biblia"....nem kérem, ez a 4 rész egyet alkot a vallásal a közepén. Ez már szinte biztos. Az egy dolog, hogy az első részben erről semmi nem derült ki, de emiatt nem filmet kell megkövezni. Még nem követelte meg a mefelelő tartalmat, megaztán holmi TV-s riporter honnan tudta volna, hogy mi is ez az egész. Aki figyelmes volt a 3. rész elején, az láthatta, hogy már ott is bemutatták, hogy gáz állarcos emberek tevékenykednek a kertben, akik feltehetőleg tudtak valamit, amit a nézők nem, de még a karakterek sem. Ez okból , kár olyanon fenn akadni, hogy "Honnan került 4-5 \zombi\ a helyszínre?" Ezeket kár megkérőjelezni , mert már önmagában is sok kérdést von maga után ígyis ez a sorozat. De erre azt mondom , hogy várjuk meg az apokalipszis filmet. Ami igazán rossz volt ebben , hogy előzményként tudományos válaszokat nem kaptunk, és a régi trailerek is nagy becsapások voltak, hogy valaki kikukkant egy lőszeres hordóból. :)

Ami erőssége a filmnek, pontosabban a Genezisnek, ahogy a Biblia lebilincseli ezeket a sátán fattyakat, és a templom , de legyen inkább kápolna, egy fajta isteni menedéket nyújtott a szereplőknek.

Az is szemet szúrt, hogy a tükörképük, az igazi énüket mutatta be, és az emberi külső csak egy látszat volt.

Feltételezem, ezekre a Bibilia is bőven tudna példákat írni, de sokkal inkább magyarázatot adni, mint a hogy 2. részben is megmondta, a Pap, miután a gonoszt a sötétségbe száműzték, ezért csak azon keresztül lehetett elérni.

Nem vagyok vallásos, se Spanyol , épp ezért nem tudok a rendezők és az írok fejében olvasni, hogy , hogyan akarták, és hogyan képzelik el a 4. részben a jó és a rosszt szembe álíltását demonstrálni. Feltehetőleg, az már mindenkinek lejött a 3 rész által, hogy itt többről van szó, mint valami olcsó Kaptáros fertőzésről, mert a Bibilia már a 2. részben is komoly szerepet kapott. És a további két cím is mint a szent írásból idézett, Genezis= Teremtés , Apokalipszis=Feltárul, Megvilágosul.

Bízom, hogy a 4. részben végleg mindenre fény derül. :)

Kommentekhez ömlesztve:

*A filmnek a kézikamera széria lejárata olyannyira nem tudott érdekelni ezek mellet, nem beszélve arról, hogy 2009-ben egy interjú során , akkor tudtunkra lett adva, hogy itt fog megszakadni a vonal, és ahogy írtad, szakít elődjével. Ezt már akkor lehetett tudni, nem tudom ez mondjuk miért kéne felróni negatívként vagy, hogy ez sokaknak miért okoz meglepetést.

*Kit érdekel, hogy ki hall meg a filmben? Nem hiszem, hogy elődeiben több túl élő lett volna. :)*

És egy búnusz megjegyzés. Sokkal bizarabb ha ezek a valamik a közeljövőben is sétálnak, és nem sprinterek, mert számomra ésszerűtlen, hogy minden sérült emberből , ez a fajta "megszállás" kihozza a futóbajnokot. Ostobaság.

Spoiler:

Tetszett , hogy a halláskárosult nagyapa immunis volt, a szent idézetekre.
Lexicon 2012.07.26 15:19:23
@purga: A 2. részben valóban több ellen állást is mutat mint hogy egy helyben állna. És gyakorlatilag szóra is bírja a pap és létrejön a kommunikáció, majd goromba megjegyzéseket is tesz. Ilyenkor arra gondoltam, hogy közvetlen kapcsolat jött létre az igazi bestiával, vagy hívjuk aminek akarjuk. És akkor nem kizárt, hogy Angela testét a "főrohadék" szállta meg. De ezt csak saját feltevés.

Na, egy szó mint száz, a 4. részbe fektettem bizalmamat, és reménykedjünk, hogy tényleg mindenre kapunk választ. A film hivatalos oldala megnyugtat minket arról és garantálja, hogy a negyedik rész "átkozottul durva lesz" és ott folytatódik ahol a 2. rész befejeződött. :))
Eden Lake  - Gyilkos kilátások (2008)   Rendezte: James Watkins Előre is elnézést a B-oldal blogtól, amiért kölcsön vettem tőlük az "evörözést", de ebben az esetben jogos, ha azt mondom, hogy ez minden idők egyik leglesújtóbb hangulatú filmje. Tegnap este néztem meg,…..
Lexicon 2012.07.15 12:29:43
A film szerintem abszolút rendben van. A szükséges rossz.

Olvasgatva a kommenteket, sokak saját maguk generálják a rossz száj ízt, mikor úgy állnak a filmhez, hogy horrorról meg , "nem azt amit vártam" "gyenge". Elbeszélgetnék azokkal akik azt mondják, hogy ezek csak tinik, hülye BMX-s banditák semmi más, és a film értékelhetetlen. Szeretném tudni, azért volt már személyes tapasztalat tizenéves söpredékekkel szemben (?)

Mondják ezt olyan magyarok akik fülüket, farkukat behúzzák ha atrocitás éri őket buszon, villamoson, gyalogosként a városban... Nem ismerős? :) Hadd ne mondjam , hogy napjainkba kik terrorizálnak minket...
Tehát az alapkoncepció bőven elképzelhető. Olyan párról van szó akik ki kapcsolódni akarnak, és tekintve a helyzet mi voltát inkább legtöbbször úgy tesznek mintha észre se vennék. Ez se lenne ismerős?

Semmi kivetni valót nem találok a filmben. Nyomasztó ez tény, és mert kivételesen nem győzedelmeskedik a jó, továbbá csak fokozódik mind ez, és amolyan fejét fogja az ember jelenetek követik egymást, ami még inkább lesokkolja az embert. A filmben több mentő út is adódik amivel nem élnek a karakterek. Ez úgy szint lehet már annyira bosszantó, hogy már rossz. De ez rossz hozzá állás. Nem feltétlenül kell , hogy Happy End legyen... És az a baj, sokak ezt várnák el mindentől aztán jön a pofára esés. Lehet reklamálni azoknál ,akik mind azért felelősek, hogy szivárvány felhőt alkottak az elmében. Ezt kő' tudomásul venni, nem verni az asztalt

Arcoskodás megy minden felől, de kíváncsi lennék ki hogyan kezelné a filmben látottakat. Napjainkban is történhetnek ilyenek, sőt még durvábban változatban is. Ne feledkezzünk meg, hogy a filmben Angol konzervatívokról van szó, akik közül az egyik még pedagógus is. Reális minden esetben, nincs eltúlozva semmi, ilyen tinik meg mindenhol vannak, jó film. Mint tiniként nagyjából képben vagyok, hogy manapság , hogy próbálnak kiharcolni mindenféle figyelmet a mai srácok.

*Ami külön tetszett, nem volt felesleges szexuális együttlét, és egyéb semmit mondó részletre hál'isten nem voltak tekintettel.*

*Amiért megöltek benne egy kutyát , ez meg egy borzasztó rossz ok, lehúzni egy filmet. Na bumm. De inkább arra érdemes gondolni, hogy inkább a filmvásznon mint a valóságban*
Horror-Mirror Mozi: Prometheus 2012.06.11 12:27:00
Ezer éve nem írtam mozis beszámolót, ennek oka egyszerűen az anyagiakban keresendőek, de most egy olyan műről van szó, amire muszáj volt rááldoznom. Nem is tudnám megmondani, hogy legutóbb melyik lehetett az a film, amit ekkora várakozás, hype és marketing vett  körül. Főleg…..
Lexicon 2012.06.11 13:02:38
Jó kritika , sok dologgal egyetértek, viszont a technika ördögét nem hiszem, hogy a film negatívumára kéne fordítani nemde? :)

Most annak idején az Alien egy olyan világot akart képviselni, ami futurisztikus. Lássuk be, akkor ennyire tellett, próbálták kihozni a maximumot , minden egyes látványból. Akkor még csak a DOS-ra tellett és nem After Effects Cs4-re. Továbbá a Star Wars is hasonló hibába esett ezáltal, mert az első 3 rész technikai fejlettsége csupán a kor haladásának köszönheti mi voltát. A 4. részben a halál csillag gyenge pontjának ábrázolásának kivitelezése, lássuk be, enyhén szólva gyenge és gagyi. Illúzió romboló esetleg, de ez szerintem ne a film hibája legyen, hogy utólag jut eszükbe, hogy akkor létrehozunk egy filmet. Tudatosan lebutítani egy filmet, annak meg mi értelme lenne? :) - de lehet csak én gondolom így.

Tehát ezért nem érzem, hogy a film nevetség tárgyává tenné ez a kis dolog. VISZONT!!!

A 2. kérdésedre a válasz:

A film közepe felé újra látható, hogy viseli és egy hibernáló előtt áll, Weyland hibernálója előtt, vele beszélget a sisak segítségével. Ezután Vickers a folyosón elkapja Davidet, és megkérdezi tőle, hogy: "What did he(Weyland) said?", amire David nem akar válaszolni, ám végül megteszi: "He said: Try harder". Vagyis utasította, hogy próbálja keményebben megtalálni az idegen lényeket, és ezért fertőzi meg Holloway-t, annak reményében, hogy valami új élétformát hoz létre. Szintén ezért akarta Shawból megszerezni a lényt, android, Weyland programozta, pont erre, hogy ha igaza van a két régésznek, akkor neki mindenképp találkoznia kell a teremtőkkel, és miért, erre is választ ad a film, azért, hogy még tovább életben maradhasson, hogy megszerezze a teremtés titkát.
Lexicon 2012.06.11 15:25:39
Nem kihívás? Hidd el, mai napig van benne kihívás, és munka bőven. Ha van rá mód, nem érik be olcsó trükkökkel, mert minek? Értem én mire akartok célozni, csak van ennek egy másik oldala is, ami elő segíti és realisztikusabbá tesz bizonyos látvány világot.

Mindenáron a földön kéne maradnunk, csak mert bizonyos elképzeléseket nem tudtak megvalósítani annak idején? Pl: Hulkot a LEGELSŐ filmben nem úgy ismertük meg aki több tonnával dobálózik, ehhez képest már a 2003-as filmben a Challanger 2-vel (asszem ezek voltak) mégis diszkoszvetőként játszadozik velük.

Nyilván ez nem azért történt meg, mert nem volt képes erre a karakter, egyszerűen nem volt rá megoldás technikailag, hogy megvalósítsák.

A Star Wars-nál hát fogják a saját fejüket. Sajnos arról nekem nincs infóm, hogy miért az utolsó 3 résszel kezdték a történetet. Erre egyetlen gyógymód lenne, ha azokat újra forgatnák. De ez már eleve egy halva született ötlet. Meg részben ez már jó ideje pénzről is szól. Az új részek konkurenciája a Gyűrűk Ura volt annak idején. Csúnyán alul maradt volna azokkal a részekkel szemben, ha minden áron azzal a technikával készítették volna el. Sok kritikus szembe is röhögte volna Lucast, más részt meg lennének rajongók, akik azt várnák el, hogy a 21. században azért a megvalósítás legyen már realisztikusabb.

Sajnos az ilyen filmek, ezek csapdájába esik. Engem is bánt, ettől függetlenül főleg, hogy elvileg egy folytatást néz az ember, és akkor hirtelen 20 évet vissza ugrik az időben. De szerintem ezeket filmeket annak idején önmagukért szerettük. A régi Alien és a régi Star Wars is épp elég új dolgot mutatott az akkori embereknek. Egy idő után a mai technika is elavult lesz...:)
Lextasys A (Gonosz) Bohócokról... 2012.05.29 00:46:00
 !Eszmefuttatás! Kedd van, elmúlt éjfél, és közbe gondolkodom, illetve keresgélek egy videó klip után , amiben egy zöld színben domináló fény effektusokkal teli dizsi ment , egy bazi nagy kapacitású zuhanyzóban. A kulcspont viszont ott van, hogy ebben a klipben szerepelt egy…..
Nem nekem szerencsére, én már letudtam mindkettőt, ennyi elég is volt egy életre:) Egy kedves ismerősöm megkért rá, hogy tegyem közzé a kérdőívét, mivel témájának azt adta meg, hogy a horrornak van-e kultúraközvetítő hatása. Ennek eldöntésében kellene egy kis segítség…..
Lexicon 2012.03.23 14:17:21
 !Eszmefuttatás!Aki most ezt a cikket olvassa az úgy őszintén , mindenek előtt nézzen magába. Volt már valaha tényleg szerelmes? Tudja egyáltalán mivel jár ez? Most akkor megpróbálok magamból ki indulni... Egy olyan extázis, ami felülbírál minden dolgot a fejünkben.…..
 !Eszmefuttatás! Ez egy igen érdekes téma. Először ezen Februárban kezdtem el gondolkodni mikor épp a Lordi őrületemben nézegettem az ő videó klipjüket. Őket alig ha kell bemutatnom, hisz hírnevük megelőzi a zenéjüket. Horribilis kosztümök zöme, dióhéjban. A baj ott…..
 ..
Lexicon 2011.08.17 21:12:45
@Magzatvíz: Fake Bizony! :)
Lextasys Csak én unom az MSN-t? 2011.08.16 15:24:00
 !Eszmefuttatás! A Facebook közösségi oldal egyik bejegyzésem alatt miképp választ készültem írni, egy gyors gondolat menet perget le bennem, miszerint: Csak én unom az MSN-t? De akkor az elejétől. Gyakorlatilag 2005 óta vagyok szerves része az internetnek, és a további…..
Lextasys ...A Nép Szava... 2011.08.07 19:05:00
 !Közlemény!  Olyas valamibe vágtam bele a fejszémet amibe eddig még soha. Színvonalasabb közvélemény kutatás. Miért , illetve miért is jó ez?  Célja csak, az , hogy összegyűjtsem ezekből a nép szavát. Ez is egy fajta hobbi! Na jó nem. Igazából csak…..
A North Bank Entertainment bejelentette, hogy el fogják készíteni a Night of the Living Dead: Resurrection horrort, amely az 1968-as Az élőhalottak éjszakája remake-je lesz. A rendezői teendőket az újonc James Plumbra bízták, aki a forgatókönyvet társíróként jegyzi.2012-ben…..
  !Eszmefuttatás!E cikk megírását az inspirálta , miszerint mi magyarok szeretjük valamiféle ellenőrzési ponton átfuttatni a másikat. Legyen az , hogy öltözködik, milyen zenét hallgat, mi a kedvenc focicsapata, de főképp netán, hogy kikkel barátkozik az illető. Az…..
Lexicon 2011.06.12 19:49:03
@Celeronikus: Hűhh, nem hittem volna, hogy erre téved egy témácal kapcsolatis szakértő. :) Persze benne vagyok a kapcsolat felvételben, kevés olyan emberrel szimpatizálok aki híve az ilyen zenének. :)