Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anne! Shirley

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akadt már egy pár viharos au pair történet itt a blogon, ezért is örültem meg Klaudia írásának, aki személyes tapasztalatból kiindulva próbálta meg (szerintem sikerrel) felvázolni ennek a nagyon különleges és sok potenciális feszültségforrást magában foglaló munkának a…..
Anne! Shirley 2012.12.11 14:20:26
Klassz írás! Szerintem nem válik a poszt hátrányára, hogy válaszol a különböző kommentekre, hiszen pont ebből a célból írta a szerző; helyére tenni, úgy megvilágítani a dolgokat, hogy mégse az jöjjön le, hogy "te ezt nem értheted, mert nem au-pair vagy."
Amúgy én is au-pairként dolgozom Hollandiában és az au-paires sztorikat olvasva mindig rá kell jönnöm, hogy borzasztóan kiváltságos helyzetben vagyok: csak a gyerekekkel kell foglalkoznom, nem kell mosnom senkire, takarító jár heti egyszer és családtagként kezelnek. Én a családdal élek és 300 eurót keresek, de egy ideig keveseltem. (tudom-tudom, fogd be a szád, nem kell semmire költened, nincs rezsi, kaja stb.) Nem azért kevés, mert ebből akarok meggazdagodni vagy félre tenni öreg napjaimra, hanem azért, mert ha azt nézzük, hogy mekkora felelősség, akkor többet is fizethetnének. Majdnem azt mondtam, hogy nyilván az megy au-pairnek, aki szereti a gyerekeket, de eszembe jutott egy poszt, amiben a csaj kerek-perec kijelentette, hogy utálja a gyerekeket - így ez megdől, és ennek tudatában szerintem méginkább megbecsülendő lenne egy jó au-pair. Ahol én vagyok immár másfél éve, ott az előző 4 au-pairrel eléggé ráfaragtak, az utolsóval különösen, mégis tudom, hogy ő több pénzt keresett mint én.
Szumma-szummárum, én boldog vagyok és hálás, hogy ott vagyok ahol. Ha nagyon akarom, akkor tudok félretenni, mivel ezen a nyáron például 3 hetet az USA-ban nyaraltam úgy, hogy félre tettem 8 havi fizumat teljes egészében. Akkoriban volt egy takarítói állásom is heti egyszer, ami fedezte a hobbimat. És hogy ez hogy lehet? Nyilván úgy, hogy nem kell rezsit és kaját fizetnem ami több mint nagy segítség. Mellesleg tuti sokan megköveznek majd ezért, de vallom azt, hogy az embernek arra van pénze amire akarja (középosztályról beszélek, nem a szegényekről).
Anne! Shirley 2012.12.11 14:27:21
@hogyne,persze,igazad van!:
betegbiztosítást a család fizet; ha vízum kell, azt is a család fizeti (az én esetemben nem kellett, de az előzőek esetében, akik Dél-afrikaiak voltak, igen), szerződés van, ha írtok, vagy ha közvetítő irodán keresztül vagy, (nekem nincs); a lakcímre elméletileg bejelentkezhetsz (én igen, de hallottam olyanról, aki nem); elméletileg teljesen legális az egész.
Anne! Shirley 2012.12.11 14:29:40
@hogyne,persze,igazad van!:
mivel elég idős vagyok már hozzá, így csak addig, amíg meg nem tanulok rendesen hollandul, mivel itt akarok letelepedni :) Tudtommal lehet főállásban is, de az elég macerás és nem szeretik a családok általában (gondolom csomó járulék, papírmunka stb.). Ezzel a családdal én még 1-2 évet tervezek maradni.
Nem igaz, hogy Magyarországról nem lehet sok mindent elintézni, az sem, hogy ne lehetne rendesen angolul megtanulni – írja mai posztunk szerzője, Kriszti, aki Dublinban végzett el egy főiskolát és találta meg a helyét. Ami még ennél is fontosabb: levetkőzte az otthonról magával…..
Anne! Shirley 2012.12.10 09:39:09
Három hete csúnyán összevesztem a férjemmel egy kis apróságon, és nem nagyon beszélgettünk azóta (hozzáteszem 7 éve vagyunk házasok)3napja mikor már ő aludt keresték telefonon és sms-ben is. Azt hittem hogy a munkahelyéről ezért megnéztem az SMS-t amit Antaltól kapott.…..
Anne! Shirley 2009.06.14 21:40:25
@Kytia: Egyetértek veled!
Örök dilemma, megtartsuk hűtlenségünk titkát, vagy mindent mondjuk el őszintén.Sziasztok!Segítsetek!Már több mint fél éve van barátom,de mellette 3 hónapig volt vkim,mikor nem voltunk olyan jól meg,tudom erre nem lehet kifogás,csak keresgélem én is,de hiába kérdeznétek meg nem…..