Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simple human

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 25 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
simple human 2017.03.17 11:38:26
Szia és sziasztok!
Már egy ideje olvasom a blogot, nagyon tetszik, bár csak érdeklődő vagyok. Igazából pontosan ezen posztban szereplő téma érdekelt már egy ideje - azaz hogy nem iszom-e túl sokat -, amikor ide kattintottam az Index szíves invitálására.
Magamról annyit, hogy viszonylag hosszú házasság után egyszer csak egyedül találtam magam (férfi vagyok), és bár inni addig is szerettem, azóta kicsit jobban belehúztam. És ezt a környezetemből többen is szóvá tették/teszik, azzal a felkiáltással, hogy figyeljek oda magamra.
Ami az érdekesség - nem tudom, esett-e már szó erről, mert az összes hozzászólást nem olvastam el -, hogy szerintem létezik a függő-, illetve a nem-függő típus. Én eddig úgy találtam, hogy utóbbiak táborát erősítem. Mikor észre veszem, hogy valamit túl régóta csinálok, akkor néha szoktam magam tesztelni is ez ügyben. Például egész felnőtt életemben kávéval ébredtem, de 3 évvel ezelőtt azt mondtam, hogy mostantól nem iszom. És nem ittam. Bármikor újból ihatok, nem törvény. Semmi következmény, nem hiányzott már másnap sem. Egész életemben brutális mennyiségű cukorral ittam a teát, egy éve gondoltam egyet, mostantól cukor nélkül iszom. Úgy lett. Ilyesmikre gondolok, és külön felhívom a figyelmet, hogy itt szó sincs a néha hangoztatott akaraterőről, inkább arról van szó, hogy jé, eddig hogy nem jutott eszembe, hogy ne igyak kávét?? A cukor nélküli teázásra meg apám hívta fel a figyelmem, addig eszembe sem jutott volna...
VISZONT!
Ha valaki azt mondaná nekem, hogy ad egymillió dollárt, ha nem iszom alkoholt egy hónapig, akkor igen csak elgondolkodnék, hogy ennek van-e értelme. Igen, ÉRTELME! Mert én az ivásban nem csupán társas kommunikáció eszközét látom, hanem otthon a magányomban jóval többet iszom, mondhatom, hogy minden nap, mert jól esik. Mert szeretem a sör ízét, a bor ízét, a pálinka ízét, a viszkiről már nem is beszélve. Ha belegondolok - bele szoktam -, akkor nem a becsípés, berugás, másállapot, ami tetszik, hanem az íz! Ezzel nem mentegetem magam, hisz nem állítottam semmit magamról, amit meg kéne védenem, csupán eszembe jutott a poszt alapján, hogy ha én egy hónapig félre tenném a pénzt, amit alkoholra költenék, majd egyszer csak ott lenne a kezemben, akkor mit vennék??? Piáááááát!! Mert a pia engem szórakoztat, úgy, mint a szivar vagy a pipa, holott nem cigizek, soha nem is cigiztem. Valahogy hozzá tartozik az ÉLEThez mindez, az élet élvezetéhez.
Nálam például társkeresés során szóba sem jöhetne olyan nő, aki nem iszik, hisz ez az egyik legfőbb szórakozásom, amit közösen művelni még nagyobb élvezet. Miközben az alkoholizmus más téma.
Érdekes dolgok ezek.
Szerintem Ronin2010 sem függő típus. Attól még lehet italozni évtizedeken keresztül vagy bármi mást folyamatosan művelni, élvezni, de talán mégsem alakul ki kötelezően a függőség.

Bocsánat, nagyon szeretek hosszan írni:)
simple human 2017.03.20 11:01:46
@she_wolf:
Köszi szépen a kimerítő választ és a tanácsot! :)
Hello,egyszer már kitattétek a néma teniszezős (noszáj) viccem, ezen a vonalon van még egy:Néma képregényhős?HulkRemélem imádkoztok Kurt Russel feleségéért (gyk: Megér' egy misét)Ha már itt tartunk:Mit rajzoljak, anyu, kockát?Nem, Kurt Russel!Atte voltam..
Nehéz bármit is írni Ancsa két beküldése elé:Legutóbbi mozis élményem a Remember Me volt, aminek bár a címét véletlen pontosan fordították "Emlékezz rám"-ra, a szövegben azért voltak furcsaságok. Elhangzik a mondat: Tyler: Your children will hang themselves on…..
2009. 06. 06. Szombat: Ismét úton... most megint zuhog itt nálunk a csodaszarvas csodálatos módon túlélte az esőt :). Korai kelés harc a reggeliért a fenyőfás üzletláncban elfogadták az étkezés i utalványt (pedig tekintélyes mennyiségű sörösüveget váltottunk vissza) gyors…..