Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.I.

58 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bennem lakozó Török Gábor azt mondja, hogy akkor tegnap el is dőlt minden. Bár amúgy is tökmindegy mi lesz tavasszal, mert vagy Dumb vagy Dumber nyer, hát nem hótt mindegy?Titokban azért reménykedtem, hogy sikerül legalább egy picit ünnepelniük is, elvégre valami piros betűs…..
J.I. 2013.10.24 09:50:29
Az oligarchikus kollektivizmus elmélete és gyakorlata
Írta: Emmanuel Goldstein
3. fejezet - A háború: béke

"[...] Ebből a szempontból nem a tömegek lelkiállapota fontos - az ő állásfoglalásuk nem érdekes mindaddig, amíg szorgalmasan dolgoznak -, hanem magáé a Párté. Még a legegyszerűbb párttagtól is elvárják, hogy serény, tevékeny, sőt: szűk határokon belül értelmes legyen, ugyanakkor azonban hiszékeny és tudatlan fanatikusnak is kell lennie, akinek uralkodó érzelmei a félelem, a gyűlölet, a hízelgés és a győzelmi mámor. Más szavakkal: a háborús állapotnak megfelelő mentalitása kell hogy legyen. Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen. A tudathasadás, amelyet a Párt megkíván a tagjaitól, s amely háborús légkörben könnyebben elérhető, már majdnem általános, de minél magasabban van valaki a ranglétrán, annál szembeötlőbb. Éppen a Belső Pártban a legerősebb a háborús hisztéria és az ellenség gyűlölete. [...] Amikor azonban a háború szó szerint folytonossá válik, meg is szűnik veszélyesnek lenni. [...] A valóság kényszere csak a mindennapi élet szükségletein keresztül érvényesül - szükséges enni és inni, fedél alá húzódni és öltözködni, elkerülni azt, hogy mérget igyunk vagy kilépjünk egy ház legfelső emeletének ablakán és így tovább. Az élet és a halál, a testi gyönyör és a testi fájdalom között még van különbség, de ez minden. Elvágva a külvilággal való érintkezéstől s elvágva a múlttól, Óceánia polgára olyan, mint a csillagok közti űrben lebegő ember, akinek nincs módjában megtudni, merre van föl és merre van le. Egy ilyen állam vezetői akkora önkényurak, amekkorák még a fáraók vagy cézárok sem lehettek. Kénytelenek megakadályozni, hogy alattvalóik oly nagy számban haljanak éhen, ami már kényelmetlen tenne, kénytelenek a haditechnikának ugyanazt az alacsony színvonalát elérni, amit versenytársaik elértek; de ha egyszer ezt a minimumot teljesítették, a valóságot olyan alakba csavarhatják, amilyenbe akarják. [...]"
Itt az ezévi videó-összefoglaló a Google Lunar X-Prize csapatok fejlesztéseiről. A lényeg (Puli I2 rover mozgásban!) a legvégén, tessék csak végignézni. ..
A pásztói Fő utca szeptember első napjától más arcát mutatja a járókelőknek: a tanévkezdéssel egy időben négy óriási japánakác tűnt el a temető előtti fasorból. ilyen volt... ...ilyen lett Az elmúlt hetekben a rendkívüli forróság elől még…..
A jelentés a képre klikkelve letölthető A strukturális problémákat, a pazarlást és a felülárazott felújítási munkálatokat tartja a MÁV legfőbb problémáinak az LMP – derült ki a párt által készített Fehér Könyvből, amelyet Jávor Benedek mutatott be csütörtöki,…..
Salgótarjánban is megkezdtük az aláírások gyűjtését. Meggyőződhettünk róla, hogy a tarjáni lakosok nagy része már hallott a kezdeményezésről, ismeri a kérdéseket, és támogatna egy jövőbeni népszavazást. Hétfőtől ezért minden nap megtaláltok minket az Erzsébet…..
2012. március 8. csütörtök, 16:00Balassagyarmat, Rakóczi Fejedelem útja 58.(Az árkádoknál) (térkép)A Nógrád megyei kitelepülések sorát Mile Lajos, LMP-s országgyűlési képviselő nyitja meg.Április 2-ig 200 ezer aláírást kell összegyűjtenünk, hogy utána kiírják a…..
Az LMP hétvégi kongresszusa elsőként arról döntött, hogy megkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához. Hétfőtől így mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy csatlakozzon a párt kezdeményezéséhez, és kifejezhesse véleményét a munkavállalói jogokkal, az…..
Fel akartuk rázni az ország közvéleményét   Ma reggel demonstrációt szerveztünk a parlament bejárataihoz a köztársaság védelmében. Azért választottuk ezt az eszközt, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét azokra a törvényekre, amelyeket ma fogad el az országgyűlés…..
Szerencsére van egy könyv, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani: Bár Gyuri, a kis hamis, azt mondta, hogy nincs megírva az a könyv, amiből dolgoznak, ezek szerint mégis van ... igaz, ezt ő maga írta.   Ismertető: A szerző alapos szókimondással veszi számba a magyar…..
J.I. 2011.11.25 11:55:55
@Énbagoly: Vagy zéró tolerancia. De ez a jó.
Mindenkinek köszönjük, aki eljött és csatlakozott a petíciónkhoz!..
Az utóbbi idők legnagyobb tömegrendezvényét hozta össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" csoport és azok, akiknek "Nem tetszik a rendszer" ... Mivel még az LMP 18 résztvevővel dúsított megemlékezésről is szép…..
A kitelepülések pontos helyét hamarosan itt is közzétesszük!   ..
Egy még lehet véletlen.Kettő már egy picit gyanús.Na de 11?!Mindez a tegnapi Magyar Közlönyből.Nem más ez amúgy, mint Ausztrália és Óceánia apraja. Wiki-táblázat:A fenti adatok mellé egy kis plusz infó. Még március közepén olvastam Tuvaluról a Greenfo cikkét:"A…..
J.I. 2011.05.27 11:37:34
@Háló Őr: ezt a választ már múltkor is olvastam valahol (pedig csak pár percet szántam a témára), furcsálltam is, miért lett belőle újabb cikk.
Bár a hivatalos megnyitó, és a teljes beköltözés még hátra van, minden érdeklődőt szeretettel várunk az LMP első nógrádi irodájában:Pásztón, a Városi Könyvtár épületében (Nagymező út 3., a főbejárat után rögtön jobbra) [térkép]…..
Pásztón sétálgatva a Kishegyi szabadidőparkban egy faültetésbe csöppentünk, így alkalmunk nyílt a helyi civilekkel cseresznye- és körtefákat ültetnünk az utókor számára :)..
Fórumot tartott a Lehet Más a Politika a közelmúltban a megyeszékhelyen.A meghívott vendég Schiffer András, az LMP frakcióvezetője volt [...][Tovább a Nógrád Megyei Hírlap cikkéhez]..
LMP-s demonstráció a hazai kiskereskedők mellettA Ma reggel vendége Szabó Rebeka, országgyűlési képviselő, LMP[forrás: videotar.mtv.hu]..
A birtokviszonyok terén országszerte tapasztalható anomáliák a Nógrád megyei családi gazdálkodók helyzetét is rendkívüli módon megnehezítik - állapította meg Szabó Rebeka, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságnak tagja kistelepülési polgármesterekkel és gazdálkodókkal…..