Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devizatrader devizatrader.hu/devizapiac.blog.hu

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Szeretném bemutatni Nektek, hogy én hogyan kezelem a kockázatot ha hosszabb távú pozit veszek fel... Biztos sokan hallottátok már, hogy a trend az úr, meg azt, hogy a trend a barátunk! Mindenki ismeri és tisztában van ezekkel, mégis sokan figyelmen kívül hagyják.…..
Az elmúlt napokban valami történt a devizapiacokon (és a részvénypiacokon is). Megnőtt a volatilitás és vele együtt a bizonytalanság is, a kockázatvállaló hajlandóság látszólag csökkent. Vajon itt a várva várt korrekció és az USD új erőre kap? Nem tudom, de egy dolog nagyon…..
Devizapiac Klasszikus stratégia I. 2009.10.11 20:01:00
A nyersanyag, a kötvény, a deviza és a részvénypiac rengeteg stratégiát látott már működésük hosszú évei alatt. A kipróbált stratégiák közül vannak, amelyek időszakosan jól működnek majd használhatatlanná vállnak, és vannak A Klasszikus stratégiák. A klasszikusok már…..
devizatrader devizatrader.hu/devizapiac.blog.hu 2009.10.18 15:30:45
@trader55:

Hello Trader55,

ahogy én látom a piacokat, és ezt Te nagyjából ismered :-), vannak olyan pontok a garfikonon ahol a bejöhetnek az eladók és vannak olyan pontok ahol piacra léphetnek a vevők. Arra alkalmas H4 és D1-n a Center of Gravity, hogy ezeket a pontokat jelezze, és ha ezen a ponton alacsony idősíkon trendváltás történik akkor jöhet egy ujabb mozgás. A következő a kritikus, hogy el is hiszed, hogy ujabb mozgás jön vagy sem!!!!

Jó példa erre, a keddi GU, ahol már délelőtt nagyon gyanúsan viselkedett a pár! Alacsonyabb CPI-re nem ment le, ellenben élesen V betűsen vissza jött. A Tradingroomban beszéltük, 5830 felett LONG momentum alakulhat ki. A long momo ki is alakult, de nem az a pláne, hanem az hogy a D1 C of G-n, long tartományba ment. De akkkor ki gondolat vagy merte elhinni, hogy 600 pontos korrekció alakul ki? Én a longot tartottam, vagy 45 pontig, amit következő nap vissza is adtam, mert még short irányban gondolkodtam h4 miatt. De sztory lényege, hogy d1-n extréme szintre ment az árfolyam, kisebb-nagyonn jelek is voltak, hogy már nem a short a jó oldal................de mikor hiszed el?, ez az igazi kérdés!
Devizapiac EURGBP position trade 2009.10.09 23:18:00
Sziasztok!Szeretném megosztani Veletek az egyik trademet.H4-D1-W1 chartokon kereskedem. A nagyobb trendeket próbálom lekereskedni. Ha elkezdődik egy trend,"felpattanok rá", és addig maradok benne amíg begyengül vagy véget nem ér. Közben ( ha a trend nem tiszavirág életű :) )…..
Sziasztok! És ismét csoda történt.... született egy video! :) Kb. 3 részes lesz szerintem. 1. Mozgóátlag alapok és összefüggések, 2. Trend kimerülés, fordulás, korrekció épülés és trend folytatás elemzése, 3. Kereskedési stratégia "ötletek" Ez az első rész…..
Az az igazság hogy mostanában a legjobb trade-jeim nem biztos hogy a legjobb kezdeti RR-eket adják. Azt vettem észre hogy az utobbi néhány hónapban a piacon nem lehet tankönyvszerűen kereskedni legalábbis 4 órán és alatta (H4 felett nincs tapasztalatom). Azt értem ez alatt, hogy ha…..
devizatrader devizatrader.hu/devizapiac.blog.hu 2009.10.04 23:09:19
Sokan a kockázat / hozam fogalmát tartják a kereskedés egyik alappillérének és azt tartják, hogy egységnyi kockázatra legalább két egységnyi hozam az elvárt. A kezdő trader első internetes olvasmányaiban azzal találkozik, hogy 20 pip kockázatra, legalább 40-60 pipet kell hoznia és egyéb ismeret hiányában ebben hisz. Ellenben sokan másként közelítik meg a piacot és a kockázat / hozam jelentőségét, és ezzel az írással ismereteid szeretném bővíteni.

A „másként” gondolkodás egyik prominens személyisége Frank Night, a chicagói egyetem közgazdaságtan professzora. Az 1921ben publikált, Risk, Uncertanty and Profit című könyvében bemutatja, hogy semmiféle elvárható kapcsolat nincs a kockázat és a hozam között. Érvelése nagyon egyszerű és logikus: a Kockázat ( Risk), például 20 pip, az olyan „valami” amit mérni tudunk, ami ellen védekezni képesek vagyunk például egy Stop Loss megbízással. Ellenben mi a helyzet a Profittal ( Profit) ? Profit csak akkor jelentkezik a trader számláján, miután legyőzte piac irányával kapcsolatos bizonytalanságot( Uncertanty). Egyik oldalon biztosan tudjuk, hogy 20 pipet veszthetünk, míg a másikon oldalon legfeljebb reméljük azt a 40-60 pipet, ha a piac is úgy gondolta.

Mr. Night arra szeretne rávilágítani az olvasót, hogy a kockázat / hozam között nincs összefüggés, és adott esetben jóval kevesebb az elért hozam mint a kezdeti kockázat volt. Véleménye szerint, azok fognak a legnagyobb hozamot realizálni akik a kockázat csökkentését favorizálják, a kockázat folytonos vállalása helyet

Egy agresszív counter-trend tardeben (is), jusson eszedbe Mr. Night gondolatai. Nincs csodavárás.

Sok sikert a piacokon!
Több hónapos trendvonalat tört a devizapár, LONG 1.0850nál a trendvonal visszatesztnél.Stop Loss:   napos zárás 1.0550 alattTake Profit: ahogy az árfolyam mozgás…..
devizatrader devizatrader.hu/devizapiac.blog.hu 2009.09.30 12:05:13
@StLui:

Szia Lali,

teljesen igazad van. Azért is agresszív, mert nagyon kevés a megerősítés. Az UC trend vonal törés mellett, még az Oil grafikonja ami gyengén támogatja/támogatta.

Ma CAD GDP, szóval jöhet a vola....

Time will tell, hogy jó-e az irány!