Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sasmas

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd is hallott már furcsán gyorsan beszerzett étterem engedélyekről, de az alábbi ügy ezek közt is extrém kicsit.Tisztelt Zugügyvéd,Egy barátom nevében írok önöknek, akivel a következő eset történt meg:Ő és családja egy relative új építésű sorházban laknak…..
sasmas 2009.06.20 19:41:02
Sziasztok!

- Az Államigazgatási Hivatallal (régi nevén Közigazgatási Hivatal) az a helyzet, hogy ebben az ügyben teljesen mindegy a jogkör változása.
Az önkormányzatok tekintetében változott meg az ellenőrzési jogköre.
Eddig az önkormányzati ülésekről el kellet küldeni a hiteles jegyzőkönyvet a Közigazgatási Hivatalnak.
Jelenleg nem kell megküldeni a jegyzőkönyvet, mivel az Államigazgatási Hivatalnak(régi nevén a Közigazgatási Hivatalnak) nincs ellenőrzési jogköre az önkormányzatok működésével kapcsolatban.
Lényegében az Államigazgatási Hivatal ugyan az, mint a Közigazgatási Hivatal.
Csak az az egy különbség a jogkörükben, hogy az Á. H.-nak jelenleg nincs ellenőrzési jogköre, de ez csak az önkormányzatokat érinti.

- Azt javaslom, hogy semmiképpen ne helyben lévő ÁNTSZ-nél próbálkozzanak, hanem egyenesen országos szintre küldjék a panaszlevelüket.
(ebben az országban helyben mindent elintéznek az ismerősök, rokonok. ezt tapasztalatból mondom)

- Az ügyészséget sem lenne hátrány megkeresni egy feljelentés formájában, természetesen kapásból országos szinten kell próbálkozni. (majd küldik a levelet, hogy átadták az ügyet a megyének, de ettől függetlenül figyelemmel kísérik az ügy lefolyását).

- A szomszédokkal össze kell fogni és az összes szomszéd által aláírt panaszlevelet kell küldeni a fenti szerveknek.

- Természetesen a média sosem árt. Szólni kell valamelyik tv csatornának szerintem kapni fognak az ügyön. pl. HírTv Panaszkönyv, Célpont.
TV 2, RTL.

Azt javaslom, hogy semmi esetre sem adják fel a dolgot.
Én nem tudom pontosan megmondani milyen törvénysértések történtek, de az ügy feltűnően bűzlik.

Kitartást, ne hagyják magukat.

Sas
A Zugügyvéd is találkozott olyan esettel, amikor a banknak valamilyen formai hiba miatt nem jegyezték be a jelzálogjogát és a terhelési-elidegenítési tilalmat, a későbbiekben elég sok jogi galibát okozva ezzel.Szia  Zugügyvéd,Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket,…..