Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghg

71 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy barátomnak ajánlom ezt a bejegyzést, aki ritkán érti, miért nyavalygok annyit a munkáimon. Ő több területen is igen tehetséges, és nagyon alaposan meggyőződik arról, hogy olyan feladatnak vágjon neki, amiben jó eséllyel a legjobb lesz. Keresi is a lehetőségeket, hogy…..
Egy újabb RynShop üzletet volt szerencsém a hétvégén meglátogatni. Ezúttal a RynShop Mammut I. épületében található üzletében tettem egy rövid látogatást. Mivel vonattal érkeztem Budapestre, és teendőim előtt volt némi időm, úgy döntöttem, hogy amíg tudok sétálok a…..
hallgatok Gyerek az egyetemen 2010.11.23 12:46:22
Beteg volt a lányom (köszönöm, már jól van), nem mehetett iskolába, egyetemre kellett jönnie szegénynek. Megkértem, hogy jöjjön be gyakorlatra, hogy lássam, nagyon nehéz-e, amit tanulnak az egyetemisták. Az eredmény felemás érzéseket keltett bennem. Egyrészt büszke voltam az…..
hallgatok Fekete emberek 2010.11.16 18:45:00
Hát, a külföldi hallgatók se jobbak. Most négy zambiai mezőgazdasági mérnöknek tanuló fiatalt kaptam, nézek nagyokat néha. De legalább angolul tudnak, nem úgy, mint a múltkor, amikor volt egy török meg egy arab hallgató, az arab tudott angolul, a török úgy-ahogy értette a…..
hallgatok Pókok 2010.09.14 15:00:46
Elleptek minket a pókok. Nem tudom, mi van velük, de teleszőtték a kertet. Többségükben nagyok, keresztesek, de láttunk már darázscsíkosat is. Az a levendulát szereti. És nagy. Mint egy elefánt, legalább.Van itt egy az ablak alatt (nagy, keresztes), az minden reggel újra megszövi a…..
Még mindig nem gasztroblog, de ezt is meg kell örökíteni, annyira egyszerű és finom. Úgy láttam, hogy a juhtúrós gomba is többeket érdekelt. A vörösboros aszalt szilva hús és krumplipüré mellé tehát úgy készül, hogy 25 dkg aszalt szilvát leöntünk borral, és…..
Na ezt szeretném megtalálni, mármint a démonűző csodafegyvert, de egyelőre hiába keresek, kutatok, nyúlok ehhez és ahhoz, nem lelem. Lehet, hogy nem is létezik?Hazahozol egy háromnapost a kórházból, és nem igazán tudod, hogy mire számíts. A bölcsek és tapasztaltak tudhatják…..
hallgatok Hrvatska 2. 2010.08.09 17:17:00
A híres autómentes szigetet Prvicnek hívják, a legnagyobb település rajta Sepurine. Itt töltöttünk még hat napot. Kicsit izgalmas volt a szállásfoglalás, mert a háziak nem beszélnek angolul, mi nem tudunk horvátul (egyelőre), de azért sikerült megértetnünk egymással, mit is…..
hallgatok Hrvatska 2010.08.06 12:27:00
Nem voltak még a gyerekek tengernél, mi is régen, az idén megnéztük, megvan-e még. Hát megvan. Legalábbis Horvátországban biztosan. Hallottunk egy aranyos kis szigetről, ahol nincsenek autók, csak motorcsónakkal lehet eljutni rá, kedvesek a háziak, nagy kedvet csináltak hozzá a…..
hallgatok Mindegy 2010.06.09 15:11:26
Tegnap minden vizsgázónk megbukott. Mind a harminchárom. Na jó, kettőt végül nagy nehezen átrugdostunk. De a dolgozatok harmadát már azelőtt kijavítottuk, mielőtt véget ért volna a vizsga. Olyan is volt, aki hamarabb beadta, mint hogy ki tudtuk volna osztani a feladatokat mindenkinek...
hallgatok A helység kalapácsa 2010.05.13 11:14:00
A Nagyidai cigányok után most vasárnap (16-án) A helység kalapácsa a Szkéné színházban.Update. Megnéztük. Jó volt. Zseniális ez a Gál Tamás...
hallgatok Zenebohócok 2010.04.26 10:05:43
Színházban voltunk tegnap. A Tháliában, az Irány Rió! c. előadáson. Nagyon-nagyon élveztük. A fiam egy pecig sorolta a jelzőket, amikor kérdeztem tőle, mit írjak, az "irtó jó", az "apám, de jó", az "anyám, de jó" biztos közte…..
hallgatok Ez meg mire jó? 2010.04.24 11:26:04
Szemmel kormányozható autót fejlesztettek ki Németországban. Vajon minek? Arra megy, amerre a vezető néz. Elképzelem, ahogy áll az autó a kereszteződésben, a vezető gondosan körülnéz, balra-jobbra. Vagy figyeli a házszámot. Vagy az oldalsó visszapillantó tükröt...
hallgatok Hivatalos ügyek 2010.04.14 18:18:00
Kellemesen csalódtam ma két hivatalban is. A lányomék mennek májusban Ausztriába, ezért szüksége lesz európai tb-kártyára és útlevélre vagy személyi igazolványra. Na, gondoltam, ma elintézzük. Rámegy a délután, de sebaj, legalább meglesz, csak 4-re végezzünk, mert karate…..
hallgatok Sárkány és fáraó 2010.04.10 16:42:00
Van a bkv-nak egy családos jegye, amivel két napig annyit utazunk a gyerekekkel, amennyit bírunk. 2200 Ft-ért adják, ami igazán jó vétel, tekintve, hogy egy jegy 320 Ft-ba kerül. Ezért aztán csütörtökre is szerveztem programot.Délelőtt moziba mentünk, Így neveld a sárkányodat,…..
Tavaszi szünet volt a héten az iskolában, az egyetemen meg projekthétnek nevezett tavaszi szünet. Így aztán ráértünk a gyerekekkel kultúrprogramokra. Régóta terveztem már megnézni együtt a koronát, próbáltuk is egyszer, egy augusztus 19-én, de az nem volt jó ötlet. Egy szerda…..
hallgatok Tűzoltók és politika 2010.04.05 16:41:00
Hallottam a minap a rádióban, hogy Karcagon tűzoltók rakták fel a villanyoszlopokra Varga Mihály választási plakátjait. A Fidesz kifizette, a tűzoltók kaptak egy kis pénzt, a plakátok a helyükön vannak. Mindenki jól járt, gondolhatnánk. De nem, mert amíg a tűzoltók a…..
hallgatok Ékezetek nélkül 2010.04.02 11:34:38
Kaptam egy emailt, amelyben szemeszeti szurovizsgalatra invitál az egyetem. Gondoltam, nem megyek...
hallgatok És ön hol? 2010.03.26 08:44:44
Ezt a kérdést szegezte ma az egyik rádió műsorvezetője a hallgatóknak. Előtte beszámolt róla, hogy ő egyszer a fiújával egy motoron az út mellett. Eztán tette fel a kérdést, hogy "És ön hol az ágyon kívül?" Persze nem tudom biztosan, mire vonatkozott a kérdés, én…..
hallgatok Juhtúrós gomba 2010.03.25 17:38:00
Ez ugyan nem gasztroblog, de a juhtúrós gombát muszáj megörökíteni, mert családunk egyszerű és finom ünnepi vacsorája. Karácsony nincs nálunk nélküle. És bár meglehetős rendszerességgel böngészem a gasztroblogokat, ilyen könnyen elkészíthető változatot nem…..
hallgatok Ókút 2010.03.16 10:35:00
Szabó Magda. Debrecen, Nagytemplom. Kislány, emlékek. Apa, anya. Emberek, állatok. Élet, halál. Mesevilág, félelmek. Zongora, tánc. Írás, olvasás. Ősök, helyek. Utcák, házak. Szegénység, gazdagság. Hó, fagy. Ajándék, Tihany.Szép könyv...
hallgatok Illemhely 2010.03.08 12:38:00
Egy ideje figyelem már az egyetemen a mellékhelyiségbe betérők viselkedését. Nem szokásom vécéajtónál hallgatózni, de nem is kell hegyezni a fülemet, hogy szemet szúrjanak bizonyos dolgok. (Igen, nekem is tetszik ez a szép képzavar, azért hagytam meg.) Például a…..
hallgatok Virágba borult a kert 2010.02.25 11:00:00
Na jó, ez túlzás, de kinyílt az elsõ hóvirág.           ..
hallgatok A média felelőssége 2010.02.13 20:26:31
Új sztárunk van, az a szerencsétlen S. Ábel, aki 22 ember megölését tervezte. Már tudjuk róla, hogy előzetes letartóztatásban van, a szakértő szerint nem elmebeteg, a Westendben vagy az ELTE jogi karán akart mészárolni, beteges vonzódást érzett a korábbi ámokfutások iránt,…..
ghg 2010.02.15 20:48:53
@blogolashoz: Nem várom a médiától, hogy helyettem nevelje a gyereket. Csak annyit, hogy ne ártson. Ez meg így egy ördögi kör, hogy azt kapják a népek a tv-ben, újságban, amit szeretnének. Akkor azt fogják szeretni, amit kapnak. Valahol meg kellene szakítani. Ideális esetben otthon, ha ez nem megy, a környezetben, az iskolában.
Ha az emberekben lennének megfelelő belső törvények, akkor nem lenne szükség külső törvényekre. Ez nem egyszerű probléma, de mennyivel szebb lenne az élet, ha például az emberek nem hordanák ki a szemetet az erdőszélre. Akkor nem kellene az illegális szemétlerakók ellen harcolni. Erről már írtam itt: hallgatok.blog.hu/2009/07/05/a_torveny_betujerol_ismet

Ha a szülők nem nevelik a gyereket, az iskola sem, a társadalom (már ha van egyáltalán ilyen, nemcsak emberek) meg becsukja a szemét, akkor ilyenek lesznek a fiatalok. Szegények. Aztán védheti magát tőlük a társadalom, ahogy tudja, mágneskapuval, motozással az iskolában.

Ötletem sajnos nekem sincs, hogyan tudná befolyásolni a társadalom a gyerekeket és felnőtteket. Különben meg nem is szeretném, hogy ez a társadalom nevelje az én gyerekemet. Amit tehetek, azt teszem. A családban, ha úgy esik, az egyetemen, meg itt. Nagy a társadalom tehetetlensége, kevés ember kicsit tud rajta változtatni. De az sem jó, ha kevés ember nagyon meg tudja változtatni. Azt hívják diktatúrának.

Egyébként a fő baj nem is ezekkel a szerencsétlenekkel van, buggyantak mindig voltak, és lesznek is. A baj az, hogy sem a családjuk, sem a környezetük, sem az iskola, senki nem törődik velük, rossz mintát kapnak a médiából, és most már fegyverhez is könnyen hozzá tudnak jutni. Meg festékszóróhoz meg kábítószerhez.