Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vanabble (törölt)

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint azt korábban A modoros strandoló 1. részben nagyon találó módon nosferato felvázoltaM, strandolás közben megjegyezhetetlen mértékű tapasztalat szerezhető, ami jegyzetfüzet nélkül nem is adható át az utókornak. Strandolásban ismerszik meg a legjobb barát. A modoros…..
Vanabble (törölt) 2009.07.15 16:35:30
elég lokális jelenség de azért leírom.

Tiszai nagyinál nyaraló gyerek.

Délután a nagyi 28-as bringáján csapatostól egy db fürdőnadrágban érkező koromfeketére barnult gyerekcsapat.(8-13)
Se törülköző de napernyő csak vödrök.
A csapatostól érkező bringások megállása önmagában bravúr, az nyer aki a legtöbb homokot tudja farlolás közben a "boldog család" gondosan leterített kuckójára szórni.

Megérkezés után kötelező a versenyfutás maximum hangerővel üvöltve a Tisza partján lefelé a víznek, majd a rettegett szívinfarktus rémével dacolva egyből fejes a vízbe. Jellemzően a 8 éves gyereknek is jobb a vízbiztonsága, mint egy verseny katamaránnak, de az „anyafarkas” így is megvető , de aggódó pillantással figyeli hogy elviszi e sodrás vagy nem.

A szolid mártózás után a vödrök is szerepet kapnak és életre kel a part legmeredekebb részén eddig funkciótan a Tisza felé tartó vízmosásnak látszó árok. A rutintalan nézelődő meglepve tapasztalja, hogy amint a hozott vödrökből árokba került víz végigfolyik a Tisza felé hihetetlen agyagcsúzdává változik, és megtelik visító sáros gyerekekkel, akik az agyagcsúszda bukkanóin repülve, az eddig is bántó hangerőt képesek tovább emelni.
A 10. forduló után a strand összes gyereke, és azok apukája irigykedve nézi a csúszásokat.

Egy idő után megérkeznek a nagymamák otthonkában rikácsolva parancsolják ki az összes gyereket a vízből akik utána lehajtott fejjel tolják a bringákat fennhangon ígérve, hogy soha többet nem fognak ellógni, amit egészen másnap délutánig be is tartanak.

Miután távoztak, a bátrabb apukák, a gyerekeikkel kipróbálják a csúszdát, vödrök hiányában palackokkal próbálják nedvesen tartani az agyagot, de az amatőrség hamar horzsoláshoz vezet, és pár szánalmas kísérlet után inkább feladják.

Kicsit hosszú lett, és írni sem tudok, de feltörtek az emlékek:)
Vanabble a mogyoródi MOL kútnál autópálya matricát és benzint vásárolt, nem is először. Ahogy írja, azt már megszokta hogy a számlájukon sosem szerepel a benzinen kívül semmi egyéb, amiért fizettek, most mégis felkészületlenül érte őket, ahogy a kutas kezelte a…..
Vanabble (törölt) 2009.06.09 21:03:27
@nyu:
A bűvös gomb megnyomása után a pénztárgép kinyomtatott egy strornó bizonylatot, amit a páromnak alá kellett írni.
Ez nem tudom minek számít.
Vanabble (törölt) 2009.06.09 20:32:21
@jpmjpm:

Nem érzem azt hogy nekem vevőként meg kellene oldanom a kút adminisztratív problémáit.

A kutasok semmit sem tettek az együttműködésért ez azért számít, csak flegmán hajtogatták a leírtakat, ez nem az a helyzet amiben az ember segítőkésszé válik.
Vanabble (törölt) 2009.06.09 21:01:37
@alternat:

bár feleannyira lennél értelmes mint ő, akkor nem írkálnál látatlanban hülyeségeket.