Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsé

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A szűk családi köröm ismeri, és az elejétől fogva úgy látták, hogy esetlen és nekem kell irányítani mindenben, ha azt mondom neki, állj be a sarokba, ő odaáll” - Sokan inkább maradnak egy meddő kapcsolatban, mintsem egyedül legyenek, vagy a szakítással megbántsák a másikat, ám Posztolónk nem ilyen.…..
Dzsé 2019.09.03 18:16:58
@Cs. Tibor: Tetszik a tudományos hozzáàllàsod! Viszont az erős kötődés elméletet kicsit árnyalnám. A felnőttkori párkapcsolati viselkedés, kötődési stílus nagyban múlik a gyermekkorban kialakított kötődési mintázathoz. A szüleikhez biztonságosan kötődő gyerekek felnőttként valóban erősen és biztonságosan kötődnek a párjukhoz, de mi a helyzet a szorongó-aggodalmaskodó kötődőkkel, akik folyton a párjukon csüngenek és soha nem érzik elégnek magukat, vagy az elkerülő típusú versenyzőkkel, akikhez képtelenség közel kerülni? Mind másként élik meg a szakìtást is.
Ha van kedved olvasni, Ainswort vagy Shaver munkáit ajánlom, de a Wikipedia "felnőttkori kötődés" szócikke is jó.
„Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten” - Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat? Posztolónk szerint igen, és ha két ember nem…..
Posztolónk beismeri, hogy sosem volt sárkány, és talán emiatt érzi a bátorságot a párja, hogy titkos találkákat szervezzen lányokkal. De amikor az ártatlannak mondott összejövetelek utólag derülnek ki, vagy a pasi egyenesen le is tagadja őket, a bizalom kissé meginog. Vajon honnan a beidegződés,…..
Dzsé 2019.08.27 15:51:59
@PPK™: igazad van. Könnyű belecsúszni abba, hogy öntudatlan kirakati életet élő fogyasztási cikkek legyünk, ami nem kiteljesedés, hanem elkorcsosulás. De azok a felületek (face, insta stb), amin ez zajlik megegyeznek azokkal a kommunikációs csatornákkal, amelyeken az ismerősökkel tartjuk a kapcsolatot (már aki, én pl pont nem vagyok fent egyiken sem). Szóval hol mutassa meg önmagát a kiteljesedett nő? Vagy ha annyira teljes, mi a francot keres még közösségi oldalon?
Dzsé 2019.08.27 15:54:21
Dzsé 2019.08.27 19:19:49
„ Lényegében ma egy nő mindent megtehet, és a férfiaknak kell alkalmazkodni, különben repülnek ” - Posztolónk még emlékszik azokra az időkre, amikor a nőkben még akadt egy kevés realitásérzék, lehetett velük hülyéskedni és szót érteni. Mára a barátságos Lányok eltűntek és megjelentek a Nők, akik a…..
Dzsé 2019.08.23 20:33:28
@enrikokaruszo: Vajon a macskáknak is ilyen sok követelménynek kell megfeleniük, hogy kiválasszák őket?
...az nem egészen normális. Nem tervezett, de hosszúra sikeredett szünet után egy rendkívül hosszú vonatozás élményét osztom meg a T. Olvasókkal. Állítólag eléggé elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki képes legyen hajnali 3-kor útra kelni, csak azért, hogy eljusson…..
Nézem ezt a sok kiokosított véznaujjú makit a kis szemüvegeikben, üvöltően megkomponált jelmezeikben s csak ámulok. Na, ez inkább a pattogó tűz és a megérkezés hangulatom miatt lehet. Sikerült elmenekülnöm a zsongódübörgőbongó metropoliszból kis jókais békeszigetemre; kis…..