Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OffTopiC

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzennel elkapott a gépszíj engem is.Ha már mindenki blogot ír, írok egyet én is.Mi lesz a téma? Ami a szívemet nyomja éppen akkor, amikor.Közélet, filozófia, politika, számítástechnika, vagy mit tudom én. Néhány megabyte-nyi tárterülete csak van a világnak számomra is. ;)..
Az a helyzet, hogy az elmúlt héten még azt terveztem, ma az SZSZ választási eredményét fogom elemezni: sikereket és kudarcokat, tendenciákat és veszélyeket a számok tükrében. 62.391 szavazaton, 2,16%-on azonban nincs mit elemezni. Az SZDSZ a 2006-os „győzelemmel”…..
OffTopiC 2009.06.08 17:23:09
Ez a post egy nagy rizsa, nehany nagy kozhelyes lufival, es kesz.
Az SZDSZ is pont ilyen nagy rizsa volt az elmult 1x evben.

Valahonnan importalta a liberalis mainstreamet, de sem tehetseguk, sem kitartasuk nem volt megvalositani.
Az utobbi idok SZDSZ-enel nekem a kovetkezo parhuzam jon mindig elo:
Mindenki talalkozott mar olyan vezetovel pl. a cegenel aki elment valami egy hetes menedzser tanfolyamra, ahol megtanult mindenfele varazsszavakat, es amikor visszatert elkezdi "bevetni" oket. Baromi jol is hangzik mind, a tarsasag egy resze tatott szajjal nezi a "tudast". Egy kisebbseg viszont elkezd kerdezni... Olyanokat, hogy jo-jo, de ez az ize pontosan mi, hogy nez ki a mi modellunkben, ha igy lesz, akkor pontosan mitol lesz jobb?
Es ekkor kiborul a bili.
Lasd egeszsegugyi reform, adoreform, stb ...

Osszefoglalva az utobbi idoben ez jott le:
A marketing bullshit es semmi erdemi tartalom. Mint a post.

Most komolyan, hogy lehet komolyan venni egy partot, aki 2006 elott az "adocsokkentesrol" szonokol a szakmaisag neveben, majd csokkenti az SZJA-t(!!), aminek kovetkezmenyet kozepiskolai makrookonomia ismeretevel meg lehet tippelni. Ez maga a dilettantizmus.

Vagy itt van ez a kivallo Holocaust tagadasos temakor. Szerintetek van olyan ertelmes liberalis ember, aki 5 perc gondolkodas utan nem dob egy hatast ettol?

Hogy gondolja az SZDSZ, hogy egyszer a retorikaja a szakmaisag, majd kozvetlenul utana jon a tomegparti agysorvaszto hulyesegtomeg?

Az SZDSZ-t korulvevo korrupcios ugyekrol meg mar nem is ejetenek szot. Tul hosszu lenne.

Lehet szidni Fodort, de legfeljebb azt lehet a szemere vetni, hogy nem egy varazslo.
OffTopiC 2009.06.08 17:31:55
@Nádasi Balázs: Szerintem meg az a jellemzo, hogy egy-ket felszines elemzesen kivul senki nem kivancsi az igazi okokra. Illetve ha van ilyen akkor megsertodunk, es osszemossuk az itt is megtalalhato agyhalott megjegyzesekkel.
Amig meg nem ismertek az okok, vagy nem hajlando az erintett tudomasul venni, addig megoldast sem konnyu talalni. Persze van olyan megoldasi strategia is, hogy probalgatunk ...