Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richey

44 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magasból a látvány döbbenetes, a mélység félelmetes. Nézzünk 8 igazán pazar panorámát kínáló kilátóhelyet, ahol mindössze csak a tériszonyunkat kell legyőzni! Linzhou csigalépcső, Taihang- hegység, Kína A kínai Linzhou település közelében fekvő Taihang-hegység egyik…..
Ricsi Elesett Ricsi Elesett II. 2012.04.10 20:26:00
Most nem estem el újra, viszont a legutolsó műtétkor bennem felejtettek - szándékosan - egy majdnem 10cm hosszú króm-nikkel/króm-vanádium ötvözetet. Nem egész 2 hónap híján, 3 év telt el a törés óta és holnap jön el a pillanat, amikor megfosztanak keménységemtől, azaz…..
Kedves Nép!San Francisco-ba vagyunk, és csak most töltöm fel a képeket, az Angyalok Városából. Nem sokára, pedig jön a Frisco-i válogatás is...KÉPEK: https://picasaweb.google.com/richardhradszky/USA11?authkey=Gv1sRgCJWTupvJirqaYQ#slideshow/5645192022864739154Külön képek a Walk…..
Itt vannak a Las Vegas-i képek. Egy fejezetnek vége, irány Los Angeles...KÉPEK: https://picasaweb.google.com/richardhradszky/USA10?authkey=Gv1sRgCJLv8Zb_lLfNxgE#slideshow/5643059353219812850..
Ricsi Elutazott Sitrep #8 2011.08.19 18:04:00
Egy ideje megint nem írtam, ennek oka, hogy kis postokat mindennap írogatni, fárasztónak és fölöslegesnek tartottam, a nagyobb volumenű írásokra meg az időmből és kedvemből nem futotta. Ehhez képest sok minden történt, de nyílván ezeknek csak egy kis esszenciáját tudom átadni.…..
Ricsi Elutazott Sitrep #7 2011.08.03 07:41:01
Az van, hogy meglehetősen jóra fordultak a dolgok. Ebben a pillanatban, arról számolhatok be, hogy minden másnap nekem szegezi a kérdést Magic, hogy visszajövök-e. Ma például, megmondta, hogy vissza kell jönnöm, különben megtalál Magyarországon. Erre megköszöntem a szavait, majd…..
Ricsi Elutazott Sitrep #6 2011.08.01 08:44:29
Kedves közönségem! Közkívánatra – az égvilágon senki nem panaszkodott –, újra egy helyzetjelentés formájában adok hírt magamról. Ha minden igaz, már két hete nem jelentkeztem. Sajnos az utolsó szekrény készítése után több fülem maradt, mint ujjam, így diktálnom…..
Ricsi Elutazott Sitrep #5 2011.07.16 06:22:00
Először is arra gondoltam, hogy lehetnek olyanok, akik nem tudják mit jelent a „sitrep” szó. Az amerikai katonaságnál honos kifejezés ez, ami „situation report”-ot jelent, azaz „helyzetjelentést”. A kommunikáció meggyorsítására hivatott military…..
Ahogy ígértem, itt a harmadik szabadnapunk történéseit feldolgozó írás. Philly-ben jártunk - legalábbis itt így hívják -, és újra nagyon pozitív hatások értek. Mint rendkívül sokat látott és tapasztalt világutazó, kijelenthetem, hogy egy nap alatt nem lehet megnézni egy…..
Ricsi Elutazott Sitrep #4 2011.07.11 09:20:03
Hétfő hajnal van, és az ágyamon írom ezt a bejegyzést, amit 1 órával később tervezek közzétenni. Holnap korán kelünk, mert Philadelphia-ba utazunk, ismét öten, de most Zsófi helyett, Detti jön majd velünk. Kimmel, a cirkuszigazgatóval tényleg jó a viszony, ismét megkaptuk az…..
Reggelre kiderült, hogy Kim, a cirkuszigazgató odaadja a kocsiját nekünk így valóra válhat a terv, hogy megnézzünk egy valódi július 4-ei ünnepséget valamelyik közeli városban, mely az eredeti elképzelés szerint Binghamton lett volna, de Zsófi ötletére, a már napokkal ezelőtt…..
Ricsi Elutazott Sitrep #3 2011.07.04 05:28:00
Újra itt. A legutolsó bejegyzésben ígértem egy beszámolót, de a kocsmázásból egy meglehetősen unalmas este kerekedett, nem igazán éreztem jól magam. Nem azért, mert valami rossz történt, egyszerűen csak nem működött a dolog. Egyetlen kép sem készült, szóval nem volt egy nagy…..
Ricsi Elutazott Day 8 - Binghamton 2011.06.25 14:14:00
A mai napon nem volt munka. 10-kor kellett reggelizni, majd délben érkeztek a buszok (5 darab nagyon cool sárga iskolabusz), és majdnem másfél óra alatt elvittek minket a Binghamton nevezetű helyre, ami New York államban található. A story lényege annyi, hogy Matt Stoltz tulajdonos…..
Richey 2011.06.28 03:05:47
@Grafi: Kössz a pozitív kritikát. Ami pedig a kéepeket illeti én is úgy terveztem, de közbeszólt a sors és se időm nem volt, se pedig a technika nem akarta, hogy így legyen. Bár mondhatnám azt is, hogy nem értek hozzá, de az nem lenne igaz.

A tábor pedig tényleg nagyon cool, amerika top5-jébe van, és máshonnan rosszabbakat hallok, minda munkát, mind a többi dolgot illetően. Tényleg hálaimát ér...
Vasárnap, a 13. napon folytattam az edzést, miután egész nap a fűnyírón ültem, ami a hatodik óra után kezdett unalmas lenni. Annyira, hogy néha azon kaptam magam, hogy éppen felébredtem és a párhuzamosok találkoztak a fűben - nem a végtelenben, ahogy azt a projektív geometriában…..
Ha nem voltatok amerikai gyerektáborban, akkor még nem láttatok nagy táskát. Képzeljétek el, hogy egy 30kg-os gyerek körülbelül a saját súlyának kétszeresét hozza magával és mindezt akkora méretű valamiben, hogy egy Samsonite gyár kényelmesen elférne benne, de az biztos, hogy…..
 Reggel a szokásos találkozó a buddytenance shopban (ez a matenance -> maintenance szavakból ered). Kiosztották a munkákat, amit igyekeznek kellemesre tervezni egyébként. Folyamatosan rotation-be vagyunk, tehát nem csak nekem jut a weedwhacker, hanem mindenkinek. Ez pozitív,…..
Ismét egy reggel, melyen a reggeli után kis késéssel megérkeztem a maintenance shop-ba, mely a munkahelyük lesz a következő 8 hétben. A pár perc késésre szigorú válasz érkezett, de hát végül is jogos, majd javítunk. Mielőtt felértünk, viszont sikerült egyszerre…..
Richey 2011.06.23 02:20:37
@Lejmi: STFU! Ennél sokkal prózaibb a dolog: kikapcsolták a wifi-t. LAN-t meg csak most tudtunk venni...
És eyébként igen, a technikai probléma sokkal jobban hangzik, mint, hogy nem tudtam, hogy kell ezt vagy azt :)
Ricsi Elutazott Sitrep #2 2011.06.22 08:30:00
Hello! Sikerült beérnem magam és ebben a postban a képeket is elérhetővé teszem. A technikai gondok megoldódtak, van net és minden a terv szerint mehet ezentúl. Így a blog kényelemsebb szebb és jobb lesz. Képekkel szeretném színesíteni a bejegyzéseket stb.A mai nap kivittek minket…..
Ricsi Elutazott Day 6 - Hangover 2011.06.22 08:06:00
A cím hanzatos, annyira nem volt durva a helyzet, inkább csak fáradtak voltunk, mert egy átbulizott este után, nyolcra elmenni reggelizni, utána dolgozni, elég megterhelő. És egy kisbalta is volt a fejemben, de szerencsére hamar elmúlt. A munka a weedwhacker nevezetű szegélyvágó…..
Ricsi Elutazott Day 5 - Orson's Inn 2011.06.22 07:56:48
Ezen a napon az előző postban leírtak szerint, befejeztük a saját lépcsőnket. A másik nagyon fontos és "first" dolog, hogy sikerült - ismét Z-nek a hatalmas köszönet - kijutnunk a "közeli" faluba, Orsonba. $4,5 volt a Coors Light Pitchers azaz a másfél…..
Ricsi Elutazott Sitrep 2011.06.21 02:52:33
Hello Hungary!Sorry, technikai problémák miatt csak most tudtam feltölteni a postokat, nemsokára jön a többi és nagyon remélem, hogy hamarosan a képeket is fel tudom tölteni.Puszi mindenkinek! ;) ..
A tábor rendje szerint a nap a reggelivel kezdődik 8 órakor. Elég gyorsan lezavarják ezt a napirendi pontot, fél órával későbbre teljesen kiürül a 400 fős dining room. Az első napon semmi érdekes nem történt, csodálkoztam is, hogy miért nincs valamilyen orientáció.…..
 Bármilyen meglepő, de reggel felkeltünk és mivel a Campleaders által szervezett és ígért reggelinkről New Yorkban senki sem hallott, kénytelenek voltunk elmenni egy klasszikus és nagyon hangulatos kis amerikai „diner”-be, ahol fantasztikus reggelit rittyentettek elénk…..
 Az elmúlt két napban, amióta a New York-i JFK repülőtéren, Russel Williams bevándorlási tisztviselő végleges engedélyt adott az országba lépésre, megváltozott az életem. És bár ez utóbbi csak jól hangzik, de nem igaz, mégis rengeteg dolog történt…Június 14-én…..
Ricsi Elutazott Final Countdown 2011.06.01 00:22:00
dateFuture1 = new Date(2011,5,14,7,15,0); function GetCount(ddate,iid){ dateNow = new Date(); //grab current date amount = ddate.getTime() - dateNow.getTime(); //calc milliseconds between dates delete dateNow; // if time is already past if(amount <…..