Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xTToth

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korántsem volt felhőtlen a hangulat az Orbán-Putyin sajtótájékoztatón, és ebben talán az is szerepet játszhatott, hogy a magyar fél a zárt ajtós tárgyalások mögött megpróbált jobb alkuk kicsikarni a Paks II. hitelszerződéssel kapcsolatban, figyelembe véve a jelenlegi piaci…..
xTToth 2017.02.10 10:18:21
@EU zászlót mindenhova!: " és marad 4500 MW" Még a kivonás se megy: 6500-2400=4100"

Gondoltam a becslésbe beleszámolom a MAVIR tanulmányban szereplő villamosenergia igény növekedését meg az elektromos autóidat is.

De ha lemondasz róla, akkor legyen csak 4100 MW.

Viszont arra nem válaszoltál, hogy ezt hogyan fogja megoldani az ország. Te szuperokos.
xTToth 2017.02.13 11:15:52
@EU zászlót mindenhova!: Te nagyon okos!
Először is, nem válaszoltál arra, hogy a Rotshild tanulmány milyen feltételezések esetén valószinűsíti, hogy Paks II-t érdemes megvalósítani. Arra pedi nem vetted a fáradságot, hogy a Romhányi elemzést, vagy a Corvinus modeljét is tanulmányozd. Aszódi nevét nem is hallottad, amíg szóba nem hoztam. Az elemzéséről nem is beszélek, mert az a többihez képest komolytalan.
A tényeket, pl. hogy 17,6 mrd EUR-t kell visszafizetnünk az oroszoknak, légből kapott hülyeségnek minősíted, pedig az egyszerűen matematika.
Ha értenél egy kicsit is az energetikához, akkor felmerülne benned, hogy Magyarország sokkal jobban járna kisebb gázerőművekkel.
De te biztos energiaügyi miniszter vagy. Otthon.
xTToth 2017.02.15 13:09:47
@EU zászlót mindenhova!: Egy nagyszájú demagóg atom-hívő vagy. Ennyi.
Az érdemi vitáról meg annyit, hogy a Rotsild tanulmány szélsőségesen optimista. A Corvinus egyetemen készült modell is kihozza a megtérülést szélsőségesen optimista áramár emelkedés mellett, de csak akkor, ha egy csomó járulékos beruházási költséget nem veszel figyelembe.
A gáz-atom ellentétről meg annyit, hogy Paks II-vel a Dunát fogod fűteni és csak alap erőműként funkcionál, míg a gázosoknál a hőt is lehet hasznosítani.
Mondod a magadét, mert azt hiszed, attól igazad lesz.