Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jake - ass, aki fittyet hány.

8 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Megvolt a Meth koncert, és mondanom sem kell, hogy retekjól szórakoztunk a hosszú utazás ellenére. A nagyon hosszú warm up lista kicsit elrettentőnek tűnt, ennek ellenére többnyire pozitívan csalódtam. Az előzenekarok közt tudhattuk az "NKS"-t,  az "Akkezted…..
Jake - ass, aki fittyet hány. 2010.04.06 19:08:40
Belóty!

Én, mint a zene gyökereit kutató (talán sokszor unalmas, de akkor ne olvasd el!:) )jake-ass, erről a /végre színvonalas produkciót kibeszélő/cikkről eszembe jutott maga az, ahogyan a rap kialakult. Jet-Son barátom a hip-hop atyja sokkal többet tudna mesélni a stílus esszenciájáról, eszmeiségéról, de engem a gyökerek érdekelnek és nem a magyar gyökerek:), hanem az ahogyan egy új stílus napvilágot lát. "Miért és hogyan?"
A nehéz körülmények jó táptalaja egy új kultúrának a születéséhez. A blues a rabszolgasors miatt fejlődött ki, a jazz a faji elnyomás miatt és a hip hop is ezen a táptalajnak köszönheti megszületését. A hip-hop: A rap egy a 20. században létrejött könnyűzenei irányzat. Jellemzője az elektronikus, monoton zene, és a jellegzetes, prózára hasonlító ének-, és beszédstílus. Ellenzői szerint a rap monoton beszéd, rajongói szerint pedig a ritmika, a rímek, és a szövegek mondanivalója sokat számítanak.
A hip hop sok műfajból merít, de elsődlegesen a jazz és a funky elemeket használja fel sajátságos módon.
. Amikor a hip-hop születéséről beszélünk, három embert szokás a „keresztapákként” emlegetni: Afrika Bambaataát, Kool Hercet és Grandmaster Flasht. Ezek után jöttek a 80-as években az ismertebb együttesek, mint a Run DMC, Beasty Boys, Public Enemy (ezeket még én is ismerem:)), majd a '90-es évek "terméke" a ma legismertebb hip hop előadók, mint pl: Snoopy, Dr. Dre, NAS, 2PAC és persze a Wu - Tang.

Várom a hozzászólásokat !
   Megjött Lola. Igen. Végre itt van. Hiányzott, mint szar a zsebbe, de itt van. Ha valaki emlékszik még a kis tinilányra, amint énekli: "ünnepelj ma velünk", na azoknak üzenem hogy Lola felnőtt. A klip első 10 másodpercének üzenete: "Hahó! Itt vagyok,…..
Jake - ass, aki fittyet hány. 2010.03.31 21:10:11
popgenny Hamarosan ... 2010.03.29 14:06:00
 A mi európai, diatonikus, funkciós zenénk sok úgynevezett patternnel, harmóniai fordulattal rendelkezik, sok hasonló dallamot is hordozhat. A függőleges, vertikális sík, ami a harmóniákat jelenti, és a horizontális sík, ami a dallamot jelenti , nos, ennek a kettőnek az…..
popgenny BOC, azaz Boards of Canada 2009.07.20 11:00:00
Everything You Do is a Balloon és a kölcsönös szimpátiaÜdv mindenki!Felkavaró? Elgondolkodtató? Egszerűen gnomizált és groteszk? (lehet hogy nincs is ilyen szó, hogy gnomizált, de nekem tetszik...) Egyetemes? Vagy csak egyszerűen más?Ezek a kérdések vetőttek fel bennem, amikor…..
popgenny Michel Petrucciani 2009.06.27 21:48:00
Tisztelt olvasók!Itt az ideje egy újabb gyöngyszem bemutatására. A legutóbbi bejegyzés óta, sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a következő csoda, amit szeretnék mindenkivel megosztani, hiszen rengeteg olyan remekmű létezik a jazz műfajában, amit nem lehet kihagyni.Most egy nagyon…..
popgenny Napi Jó - third etition 2009.06.09 10:38:00
Egy klasszikust szeretnék bemutatni, s mivel ezen az oldalon az eredetiség-nem eredetiség a fő irányvonal amit taglalunk, ezért hallgassátok meg ezt a (köztudatban Bob Marley) számot.Címe: I Shot the SheriffEric Clapton, Steve Gadd(dob), néger vokálos babák...Többet nem is kell…..
Jake - ass, aki fittyet hány. 2009.06.10 13:51:46
@DeluksZ: Az én véleményem az, hogy a Nirvana még el sem kezdte gránndzs rockos 80-as éveit, amikor Bowie már igencsak benne volt a zenélésben.

Bowie, pedig még meg sem született, amikor Dylan már kb 10 éves lehetett. Persze ez ebből a szempontból nem jelent semmit, de a Nirvana-t alapból kizárnám.

Személy szerint én először ezt Bowie-tól hallottam, akit kevésbé ismerek és szeretek, mint Dylant. Hangzásvilágában szerintem ez tipikus Dylan, a like a rolling stones-szos időszakból...ennyi. nemtom
popgenny Napi jó - second 2009.06.08 15:34:00
Trötyötyöö työtty työtty tu tá tutru Dave Weckl Band- The Chicken..
popgenny Napi jó 2009.06.07 14:23:00
Hallgassuk meg ezt a blues remeket együtt, hogy érezzük hol kezdődik és végződik a zene maga. Peter Green, akit többek között John Mayall oldalán ismerhettünk meg, mint a blues zene egyik ikon gitárosát. Peter Green..
Egy szokásos pénteki napon, munka után elkezdtük a szokásos módon tervezni a szokásos hétvégét, amely egyébként az utóbbi időben kimerült a Dzsétklább és Szot szórakozóhelyekre való ittas ellátogatásokban. Most valami újat és formabontót akartunk. Ezért:Jómagam és…..
Belóty!Egy szokásos pénteki napon, munka után elkezdtük a szokásos módon tervezni a hétvégét, amely egyébként az utóbbi időben kimerült a JATE és SZOTE szórakozóhelyekre való ittas ellátogatásokban. Most valami újat és formabontót akartunk. Ezért:Klaus und Én beültünk a…..