Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puiz

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogadó A propaganda hatása 2018.09.07 18:57:24
Áprilisban, a Fidesz KDNP teljesen meglepő választási győzelme után, úgy döntöttem elvégzek egy kis kísérlet szerűséget, és megpróbálom leírni az eredményét, közérthető módon. A kísérlet lényege az volt, hogy beléptem Fideszes csoportokba, és próbáltam megfigyelni az ott tevékenykedő emberek…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
puiz 2017.03.03 05:04:24
Havast elképesztő küldetéstudat hajtja. Váratlan, korszakalkotó felfedezést tett, amit úgy érzett, hogy az egész országgal meg kell osztania, akár a karrierje árán is. Az első "heuréka-momentum" váratlanul érte az újságírót, amikor egy nap kezébe került egy fotó, amelyen munkaadója, Andy Vajna és annak felesége, Vajna Tímea szerepelt. Ilyen fotókat százszámra lehet találni a világhálón, ám Havas egy olyan részletet szúrt ki az egyik ilyen fotón, ami eddig mindenki figyelmét elkerülte: Andy öreg és nem túl szép, míg Tímea fiatal és kimondottan vonzó! A kitartó újságíró elhatározta, hogy utánajár a dolognak, és el is mélyedt a témában; hetekig kereste a lehetséges magyarázatokat. Elég sok elméletet kellett elvetnie: például sokáig fontolgatott egy ismert hipotézist, miszerint "a szerelem vak", ám érezte, hogy nem erről lesz itt szó. Ahogy az lenni szokott, a második áttörést is a vakszerencse hozta. A fáradt sajtótudós egyik este egy prostituáltat látott egy utcasarkon, mire villámcsapásként hasított belé a sejtés: rengeteg párhuzam lehet a kurva és Vajna Tímea között! Havas alig győzte kivárni, hogy a számítógépes elemzés eredményét kézhez kapja. Amint a gép kidobta a valóban szignifikáns egyezést mutató adatsort, az újságíró már tudta, hogy felfedezése igen jelentős, szinte korszakalkotó. A Vajna Tímea és a kurva közötti hasonlóságok száma valóban figyelemreméltó: a szoftver szerint mindketten nők, és mindketten kapnak pénzt olyan férfitól, aki nem feltétlenül tekinthető vonzónak! De a leghátborzongatóbb egyezés a szexualitás terén mutatkozott – bár elsőre ez nem volt nyilvánvaló: míg a prostituált számára a szex mintegy kenyérkereseti lehetőség, addig Havas munkaadójának a felesége esetében először sehogysem akart összeállni a kép. Ám komplex elemzések, számítások segítségével a kutató végül kimutatta, hogy a házasságban gyakran szerepet kap a nemi élet, amit pl. pár generációval ezelőtt gyakran hívtak házaséletnek is! Havas rögtön publikálta is merész, merőben újszerű elméletét, miszerint Vajna felesége kurva. Aztán Vajna kirúgta, Havas meg letagadta az egészet, de mindez semmit nem von le áldozatos munkája értékéből. E sorok írója reméli, hogy Havas Henrik előtt nem csak az utókor fogja leróni a kellő tiszteletet, hanem mi, kortársai és felismerjük, milyen mértékű hálával tartozunk neki.