Regisztráció Blogot indítok
Adatok
'beruházó'

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztér Rehabirritáció 2009.06.04 07:00:00
Rehab-irritáció. A sporaarchitects építésziroda szállodaterve a zsidónegyedben. Építészek: Dékány Tibor, Finta Sándor, Hatvani Ádám, Vadász Orsolya. Az utóbbi években bontások és botrányok véget nem érő sorozata jellemezte a budapesti zsidónegyedet. Többször szerepelt…..
'beruházó' 2009.06.06 22:40:06
válaszok Mindenkinek:

1. Ha a Kazinczy u. 41. megmaradna, akkor a mellette lévő Kazinczy u. 37-39-et önállóan nem lehetne beépíteni, mert nincs meg a minimális 500 nm. A szabályozási terv szerint a minimális beépítési telekméret 500nm!! Szóval ott tátongana innentől egy üres telek, kérem ezt vegyék figyelembe!

2. A Kazinczy u. 41. tényleg életveszélyes állapotban van. Sokat rontott az állapotán az a két év, amikor az Önkormányzat hajléktalan szállást üzemeltetett benne.

3. Nem a beruházó kérésére ürítette ki a házat az Önkormányzat.. Csak mosolyogni lehet azon, hogy miket találnak ki emberek. Az ok ennél sokkal prózaibb: Ha nem lopott vízzel működtette volna a bérlő hűtőgépeit, -tetemes vízdíj kárt okozva ezzel- akkor valószínűleg még mindig ott dolgozna..


4. A bemutatott terv egy beépítést tisztázó, elvi építési engedélyt megelőző tervfázis. Ezért kérjük, se az utcai fehér foltot, se az udvari növénnyel befuttatott homlokzatot ne kritizálják, mert azokat a részeket a tervezés még nem is érintette.

5. Jelenlegi elképzelés szerint a látszóbeton minél élethűbben tükrözné a Kazinczy u. 41. jelenlegi házat.
De természetesen, csak akkor, amennyiben a további tervtanácsok, illetve a segítő-pozitív kritikák is abba az irányba mutatnak, hogy ezt az emléket kívánatos lenne megjeleníteni a leendő épületen.

6. A "fehér rész" sem dryvit sem fémlemez burkolás részünkről nem képzelhető el! A tervek szerint ízléses csempe vagy kőburkolat lesz, erre vonatkozóan több elképzelés is van, de még korai lenne erről nyilatkozni.

Remélem segítettem egy-két kérdés tisztázásában.

Tisztelettel!

Szijártó Ferenc
H.L.Projekt kft
'beruházó'