Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barbone

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
barbone 2009.06.10 00:20:56
ááá, itt mindenki azt hiszi, hogy csak a cigányok miatt szavaznak a jobbikra?

Én például, mszp-s szavazó voltam, nem vagyok fasiszta, nincs bajom se a zsidókkal, vannak buzi barátaim és jó fejek, a cigányokkal még nem volt nagy bajom, de azt elismerem, amikor kinn voltam a májusi majálison 80%-ban csak cigányok voltak a városligetben. Meg pár külföldi, csak el tudom képzelni, mit gondolhattak a mai Magyarországról, amikor ezeket látták. De mind1, végül is azért nem volt nagy para.

Szóval, én azért szavazok a jobbikra, mert kurvára elegem van a pökhendi politikai elitből és egy kicsit meg akarom mozgatni ezt a politikai pocsolyát, amiben lassan mindenki belefullad az elit gyártotta szarba.

Inkább elviselem a jobbik fasiszta dumáját, amit majd úgy is kicsit visszavesz, hiszen csak így fognak tudni még nagyobb tömegeket magukhoz vonzani. Inkább ez, mint a többiek eurokonform mézes mázos dumája, aztán meg mennek a mutyis milliárdos lehuzások.

Igen, és ez igaz mindegyik mostani elit pártra, a fidesz csak egy mszp-szdsz, csak más csomagolásban. Kicsit magyarosabb, nem annyira a nyugati tőkét szolgálja ki, de a játék ugyanaz csak más játékosokkal. A játék pedig az, hogyan tudnak minél több lehúzásokat csinálni, minél kevesebb botránnyal.

Ugyanúgy tele van megélhetési politikusokkal és ráadásul az elmúlt 8 évben csak nézhettek, hogyan keresik szarrá magukat a másik oldalon a haverjaik. Gondolom az lesz az első húzásuk, amikor hatalomra kerülnek, hogy mindjárt az első hónapokban kivesznek egy pár milliárdot, aztán rákenik a szocikra, ez volt a postabankos húzásuk is annak idején.

Én akkoriban kezdtem el nézelődni, és kurvára idegesített a fidesz pökhendi magatartása, ment a happy end kft, az országimázs központ, Orbánka filmezései, millenáris park, magyar fejlesztési bank, tök mind1 mi csak jó magyarosan hangzon de le lehessen húzni rajta pár milliárd közpénzt. És mi volt akkor a fidesz válasza, a nagy elhallgatás, képmutatás, amikor meg merték kérdezni tőlük, hogy ugyan mi a búbánatra megy el évi több 10 milliárd ezekhez a haveri cégekhez, a nagy semmire.

Ebbe buktak bele, meg abba hogy mindenkit kicsináltak maguk mellett (kisgazda). Aztán amikor jöttek a szocik ment ugyanez, csak most eurokonform beruházásokkal.

Igenis szükség van a jobbikra, kell a fidesz nyakára egy ellenőr, akik jól meg fogják nehezíteni a mutyizást. Azt hiszem nekik talán van akkora erkölcsi tartásuk ebben az irányban, hogy nehéz lesz megvenni őket. A legjobb felosztás az lenne, ha a fidesznek nem lenne meg a kormányalakításhoz szükséges többsége, és az MDF-é nem lenne elég, akkor kénytelen lesz a jobbikkal összebútorozni. Bár lehet, hogy inkább egymásra találnak a szocikkal, hiszen szegről végről ugyanaz a forrás, és tisztában vannak a játékokkal is.

Viszont, ha ez megtörténne akkor lenne egy olyan 4 év, amikor nem az lesz a vége, hogy kell megint a megszorítás, mert eltapsoltuk az összes pénzt. Mivel mindkettő elemi érdeke lenne a másik bebuktatása, a fidesz figyelné a jobbikot, hátha rajtakapja valamin, mint a kisgazdákat a jobbik meg fordítva.

Sok lényeges dolgon mondjuk ők sem tudnának változtatni, az IMF hitel feltételei elég kőbe vésettek, ezt már Gyurcsány elintézte, de legalább a megszorítások közben benn is maradna a pénz az államkasszában.
barbone 2009.06.10 15:56:10
Folytatnám.

A politikai elittel az a baj, hogy a legtöbben üzleti befektetésként kezelik, ha megválasztják őket, azonnal beindul az, hogy ok én már pozícióban vagyok, akkor hogyan tudom ebből kihozni a legtöbbet, a magam javára, nem pedig az, hogyan tudnám legjobban kezelni a rám bízott vagyont döntéseket.

Az ilyen politikusok-üzletemberek azt hiszik magukról, hogy milyen kurva jó üzleti érzékkel rendelkeztek, ezért lett nekik x száz milliós vagyonuk és még ami kint van különféle láthatatlan számlákon. 80%-ban abban gazdagodtak meg, hogy fillérekért , megszereztek nagy értékeket vagy többszörösen túlértékelt állami beruházásokat. Így könnyű, nem kell csak kapcsolat meg hatalom és már dől a lé. Felszedik az amúgy sem kis összegű fizetéseket, támogatásokat és úgy képzelik, hogy ennél sokkal több jár nekik, azért mert ők ott vannak és megtehetik.

És a legnagyobb baj, hogy ezt már úgy kezelik, hogy frankó, hiszen mindenki ezt csinálja, akkor én miért nem tehetem meg.

Az meg a másik, hogy állami cégeket kádertemetőnek használják, pl MÁV, stb, van több leányvállalatuk mindegyikben igazgatótanács, ahol a tagoknak max annyi a kötelezettségük, hogy hetente vagy havonta benéznek és felvegyék az x milliós fizetéseket. Semmi üzleti megalapozott döntés, csak a pénz kiszórása olyan ismerősöknek, akik segítettek vagy tudnak dolgokról.

Ennek meg kell változnia, és ezt most egyedül a jobbik valamilyen szinten való hatalomra kerülésével látom, a többi párt csak folytatja ugyanezt. Mind1 hogy mszp, szdsz, fidesz. Csak a csomagolás más meg a játékosok.

Aztán itt vannak a multik kérdése, ugyan már mondja nekem meg valaki, hogy pl tesco meg ilyenek miért kapnak adókedvezményeket. Azt még értem, hogy egy audi kap, hiszen munkahelyet teremt, de egy tesco és társai miért. Nyugodtan vonatkozhatna rájuk ugyanazok a szabályok, mint a sarki kis boltosra.

Aztán, ha ezek már itt vannak és a fogyasztások jelentős része náluk csapódik le, akkor legalább miért nem lehetne rávenni őket, hogy amiben lehetőség van, ott lehetőleg magyar terméket árusítsanak.

Vicc, hogy kínai paprika, foghagyma, meg különféle kínai befőttek vannak náluk, amikor nálunk is termelik ezeket csak eladni nem tudják. (ez csak egy példa, de legutóbb pont körtebefőttet akartam venni és nem volt csak kínai :) )
Ilyeneket azért nem láttam nálunk nyugatabbi országokban sem, ott valahogy főleg az ottani termékek vannak hipermarketekben.

Egy kicsit kéne segíteni a magyar gazdaságot is, nem csak a külföldi szarokat eladni. Még azt is érteném, hogy eu-s termékek, de miért kell még Kínából hozni, olyan dolgokat, amikből nálunk is tömegtermelés van.

Mi van akkor, ha valami mást akarnál venni, pl elektronikai, háztartási berendezések, stb. Nincs is magyar márka, csak külföldi. Olyan cégeket kéne támogatni, akik magyar márkákat hoznának létre és lenne magyar alternatíva.

Ezt pl törökök csinálják jól, náluk amikor voltam, szinte mindenre volt török gyártású termékeik, és nem az ilyen multik cuccait árusították.

Most Nagyából úgy néz ki Magyarország, hogy ha elmész dolgozni, akkor nagy valószínűség szerint, egy külföldi multi céghez vagy olyan magyar céghez, akik bedolgoznak nekik fogsz landolni.

Ha meg vásárolsz, azt megteszed egy másik külföldi adókedvezményes multinál, ahol persze 80%-ban szintén valami másik külföldi multi termékeit fogod tudni csak megvenni, ja és a legszebb az, ha esetleg nincs rá pénzed, akkor felvehetsz hitelt valamelyik külföldi érdekeltségű banknál.

Szóval a lényeg az, hogy elértük azt hogy a fizetések nagy részét külföldi cégektől kapod, persze nem sokat, mert így vagy olcsó, aztán elköltheted ugyanezt a lóvét egy másik ilyen cégnél, persze itt meg jóval drágábban, mint ugyanez külföldön, ha meg kevés, akkor tartozhatsz egy külföldi kézben lévő banknak több 10 évig. Így leszel szépen gyarmatosítva.

A politikusainkat meg szépen teletömik, hogy olyan döntéseket hozzanak, amik megfelel nekik.

Ja ezek a külföldi multik részvénytársaságok, meglehet, hogy pár ember kezében van összes. A képlet az, hogy dolgozz az egyik cégében olcsón, majd költs el ugyanezt a pénzt a másikban jó drágán, majd vegyél fel hitelt a másik cégénél. Közben meg adó nincs, csak gyarmat van.

Ó, miért? Miért? Mikor a szerkesztőségben már így is BMW-buzinak vagyok kikiáltva? Mégis pont velem történik meg, hogy TéZé – micsoda merénylet – a könyöklőben turkált, míg álltunk a rakparti dugóban ma reggel. Egy 15 000 kilométert futott, sokmilliós autóban. Én…..
barbone 2009.06.07 07:24:34
@gabor.gabor: Alcantara borítás és logic7 16 hangszórós rendszer van benne, azt hiszem megállja az összehasonlítást. Sőt M multi kormány, váltó, futómű. A lényeg az, hogy nagyon ott van a minőség és pl az audi-ban hasonló a4-es felszereltséget is veri minőségben. (az nyikorgott, és nem volt annyira ott az érzés sem) Persze, ha egy nem prémium után ülsz át, akkor mindkettő fullos, de ha már használsz ilyet akkor a BMW-é jobb egy kicsit. Ez szubjektív, mert, ismétlem nem vagyok bmw hívő. 2 hónap használat után, nem találtam semmit, amibe beleköthetnék.

Az meg egy vicc, ha valaki régi autókat mondja jobbnak, mint a mostanikat. Azok között is vannak jók, de a mostaniak jobbak. Ezt nevezik fejlődésnek.