Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szigliget

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
”Ennyire boldog még soha senki mellett nem voltam: egyik hajnalban virágokkal díszítettem fel az autóját” – a családos úriember végre megtalálja a boldogságot, és újra élvezni kezdi az életet. Amikor összejön a lánnyal, akit régóta meg akart kapni, rájön,…..
Régóta megy a puncsolás, hogy legyen Fasszombat rovat a Subbán ha már Vasárnapina van. Borzasztóan szeretjük az olvasóinkat és jogosnak is érezzük a kérést, de nem hiába nem volt eddig. A neten található SZEXI férfi képek nyolcvan százaléka titkárnők által tovább küldött…..
Az előző részben mindenki hazudott, a férjem csak szívjóságomból lakik velem, a barátommal nem dugunk, én meg szeretlek Dániel, szívbűl, nem pinábúl - ehhez hasonló tragikus események kellett ahhoz, hogy a régen sejthető döntő kialakuljon, azaz Editnéni, a "tantra vagy…..
Nettó 122 ezer, kajajegy, BKV bérlet, üdülési csekk,kultúrautalvány... Mindez tényleg annyira kevés? Mellesleg várom a heti BB díj jelöltjeit a kommentekben! Sziasztok!A tegnapi ’ apehos sírós ’ poszt nálam is kicsapta a biztosítékot. Sajnos 1 barátnőm is állandóan…..
Szigliget 2009.07.19 11:04:00
Egy kis matek a posztírónak, a másramutogatás, abszurd irigykedés helyett:

Tegyük fel, hogy titkárnőnknek nincs lakása, lakni viszont kell, számok pesti viszonylatban értendőek:

Lakás bérlet: 40-100e /hó
Rezsi: 25-60e /hó
Étel/ital (3x-i): 1,5-3e /nap
BKV: 10e /hó
Egyéb szükséglet: 10e /hó (pl. mosó-, mosogatószer, szappan,sampon, wc papír stb)

Minimális ktgeket számolva: 130e (kis lakás (vagy közepes a külső kerületekben, esetleg panel, de akkor a rezsi több), nagyon alacsony rezsi, kevés kaja = létminimum)

Marad havi 35e, ebből nem vesz lakást az tuti, kocsija sem lesz, és megtakarításai sem nagyon. Viszont, ha esetleg elromlik valami a lakásban, az ki tudja fizetni, és szökőévente eltölthet 2 hetet a Balatonon (talán).

Ruhát alig vesz (amit igen, azt is a „kínain”), ami miatt pár év múlva majd szépen kiteszik a titkárnői állásából, mert jön a fiatalabb, csinosabb, jobban öltözött titkárnő (ez lennél te), aki persze ugyan ebbe a csapdába kerül majd, csak az elején ez nem csapdának, hanem egy álomnak látszik .

Szóval éhen halni túl sok, normálisan élni viszont borzasztóan kevés ez a pénz. Megértem, hogy elégedetlen.

Nem csoda, hogy tőlünk csak egy kicsit nyugatabbra 800 euro körül van a munkanélküli segély, és 1000-1200 a minimálbér, ami 275-330 ezer forint közötti összegnek felel meg, na ez enne a normális itthon is, mert az árak nálunk sem alacsonyabbak, talán a bérleti díjak igen, de a rezsi, kaja ugyan ott van..
Abba már bele sem megyek, hogy a juttatásokat egy huszárvágással megszüntethetik.
Szigliget 2009.07.19 11:17:34
@igaziatommaki: tudom, hogy sokan örülnének ennek a pénznek, nem is azt írtam, hogy nem ez lenne a helyzet, hanem azt, hogy jobban belegondolva azért erre nem kellene irigynek lenni, és posztot írogatni.
Van olyan ismerősöm, aki azt dörgöli az alkalmazottai arcába, hogy ennél jóval kevesebb pénzért sorba állnak a munkáért, tehát meg lehet szakadni havi 120-130ért. Én ilyenkor megkérem, hogy számolja össze, hogy havi mennyiből él ő... innen nem tudunk tovább beszélgetni.
Szigliget 2009.07.19 11:42:45
@Bambano: igaz (részben), mert azt szerintem te sem tudod pontosan, hogy egy bttó 300nak mennyi a kinti nettója. Lehet, hogy 220, de érzésem szerint nem 122. (ha valaki jártas az ügyben megírhatná)

Én csak annyit akartam mondani, hogy ez kevés pénz, bárhonnan nézzük.

Különben a boltban vagy az elmű-nél senkit nem érdekel, hogy egy orvos vagy egy titkárnő fizeti a számlát, és azt sem kérdezik, hogy hány nyelvvizsgája van (ami nem mindig fedi a beszélt nyelvek számát... de ez más téma. Sok nyelvvizsgás emberrel találkoztam, és kb. 15%nak volt valós (használható) nyelvtudása).

Persze össze lehet költözni 4en, akár 5en is, mondjuk 18-20 évesen "jó buli", de 30-40 körül már nem feltétlenül az áhított megoldás. És persze férjhez is lehet menni,... de ezek nem élési, hanem túlélési stratégiák.

Tehát feleslegesnek érzem a támadó kioktatást. A bttó - nettó viszonylatban igazad volt, és kíváncsi is vagyok, hogy pontosan mennyi is az annyi.
Alegjobb férj,a bűnbánó férj!-ezt mondta a barátnőm, mikor kiderült, megcsal a férjem, a gyerekem 3 hónapos volt, nem találtam bizonyítékot,de tudtam, nem költöztem el, hisztiztem,sírtam,lefogytam,kiborultam, elsárkényosodtam...Soha nem tudtam megbocsátani, ennek 7 éve és 3…..
Olvasónk hibás termékbe futott bele, ami már mással is megesett, az Elektro Worldöt kísértő anyagi nehézségek azonban a vevőszolgálat jó modorát is kikezdték. Levél sok kérdőjellel, elkeseredéssel, tanácstalansággal. Tényleg csak a fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzés…..
Szigliget 2009.06.23 16:20:44
@Kitalátor feljegyzete: van hűtője. drága, ezért az EW nem forgalmazza, de működik.
Szigliget 2009.06.23 16:26:19
@lackatheone: szeretem a szép formákat: ezért bejönnek az olasz dolgok.
Amennyiben lemondok a forma szépségéről, akkor a biztosabbat választom, tehát a BSH márkákkal nem próbálkozom, de azért köszönöm a kedves győzködést.
Szigliget 2009.06.23 16:30:27
@Mézesmackó: volt remek zanussi gépem elektronikák nélkül 15 évvel ezelőtt, akkor az olcsó és jó volt, sajnos ma már a drága is sokszor rossz. Azért remélem jól választottál.
Nem lehetett túl kellemes élmény, mikor TT meglepődve konstatálta, hogy békés autózgatása közben fegyverrel követik a közlekedőket. Nem tudom mennyire gyakori ez a jelenség, de levélírónk több kérdést is felvet a történet végén. Ti mit gondoltok? A héten kétszer volt…..
Megcsaltalak Nem vallottam be 2009.06.18 10:37:00
Én is léptem már félre. Komoly kapcsolatban.Úgy éreztem a régi már nem az igazi, szakítani nem akartam, anyagi okokból sem (nem volt fullgazdag a pasi, csak közös háztartásunk volt, amit én egyedül nem bírtam volna fenntartani!!).Jött egy helyes srác, randizgattunk, aztán hamar…..
Vasárnap óta gondolkodunk, hogy a fenében tudnánk feldobni szegény SZDSZ és MSZP-szavazók hangulatát. Egy szerető szülőt nem zavar, ha fogyatékos gyermeke születik. Azt viszont már nehéz feldolgozni, ha ez a fogyatékos gyerek utolsó lesz a fogyatékos gyerekek négyévente…..
Megcsaltalak Pocsék az ágyban 2009.06.06 09:45:00
El kell ítélni azt a nőt, aki azért keres magának "kalandokat", mert a férjétől nem kapja meg azt az ágyban, amire vágyik?Férjnél vagyok 7 éve, a párom a mai napig mondja, megcsókolná a lábam nyomát is. Nagyon szeret, mindegy hogy nézek ki, ha zsíros a hajam, vagy…..
Szigliget 2009.06.06 18:23:56
@redrick: neked szólt az előző:
Nem az értelmezéssel van gondom, hanem a szóhasználattal!
Jelezném, a faszkalappal is!
Szigliget 2009.06.06 18:33:19