Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy másik senki

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint nem időrendi sorrendben következik egy beküldés. Köszönjük szépen pralin fényképét: Ezt múlt héten fotóztam Egerben - illett volna úgy, hogy ne látszódjon a név és a cím... [megoldottuk! - LJ] A kép (egyik) tanulsága: ha angolul érdeklődünk, lehet, hogy csak…..
- Ez a kobrakankó elleni küzdelem világnapja. - 40 éve ezen a napon hamisítottak először maceszt kínában. - Ma lenne 87 éves Sir Walter Chamberpot, a kutyahűség feltalálója.A nap bölcsessége: ".... .- | ...- .. ... --.. -.- .. --.. | ... ... . .-.. | --.. | .-. --- -.. | .- | -.…..
egy másik senki 2011.10.26 02:24:40
@Llew: Morse nem volt alkoholista, nem értem, hogy tulajdoníthat neki egy híroldal ilyen félrészeg idézetet.
 Ez a magyar dráma napja DE NEM KELL BELŐLE NAGY ÜGYET CSINÁLNI, JÓ??- 250 éve találták fel a halogatást. 240 éve.- 100 éve született Sir James Oktogon, nevét tér őrzi Budapesten. A nap idézete: "Miért mit csináltok, kirúgtok?" - Gubcsi Lajos..
Rég volt poszt, és időm az most se nagyon, úgyhogy egy villámposzt következik Tamás beküldésével.Az alábbi félrefordítást az Ozone Networkon sugárzott Millió dolláros katasztrófák első részében sikerült meghallanom:Beszélnek a nagy áradásról, hogy jön a folyón, de…..
- Ma van a Hangyainzultálás világnapja.- 1698. szeptember 5-én avatták szentté drachteni Szent Máriuszt, hisztizés és a tigrisbukfenc védelmezőjét.- 44 éve ezen a napon több repülőgép is majdnem lezuhant, de aztán persze nem.A nap tanácsa: "Ha jön az ősz, pajeszod…..
egy másik senki 2011.09.05 00:47:38
- Ma van az Irodai forgószékek világnapja.- Ma 203 éve láttak utoljára szekrényszagú lápi szarvast a kongói dzsungelekben. Az állat kihalását a testére erőltetett szöges gumiköpeny okozta.- 1994. szeptember 3-án gyújtottak rá először a Nemzetközi Űrállomáson.A nap…..
egy másik senki 2011.09.03 23:47:57
@Ottis van Doogom: Szerintem is kamu.
- Ma lett volna a Koraszülöttek világnapja, de már 10-én megtartották.- 1967-ben ezen a napon láttak utoljára bagzó macskát a Fehér Házban.- 400 éve avatták szentté güterslohi Ármint, a sípcsontvédők és szabadulós bulik védelmezőjét.A nap bölcsessége: "Kényes…..
Kínai műhold érkezett a Saturnba, valószínűleg amiatt, hogy rossz GPS adatokat adtak meg a fellövéskor. „Eléggé meglepődtünk, mivel porzsákot, energiatakarékos izzót és hajszárítókat vártunk hétfőre, ehelyett megjött egy műhold, ráadásul a szórakoztatóelektronikai…..
- Ma van az Ekletikus szabásminták világnapja.- 66 éve Truman, Sztálin, Churchill és Sinatra részvételével megkezdődött a berni konferencia.- 1924. július 17-én találkozott először a magyar és thai vízilabda-válogatott.A nap üzenete: "Még ha piros is az a Kalasnyikov, akkor…..
- Ma van az Egéralátét alá rohadt kávéfoltok világnapja.- 1025-ben ezen a napon vitték először Búvár Kundot bébiúszásra.- 1443. július 16-én hajtották végre az első reneszánsz kori kísérleti atomrobbantást Firenzében.- A nap mondása: „Bimbóudvarrról ne egyél…..
egy másik senki 2011.07.17 00:30:59
@ad3423324: Köszönöm. Jó látni, hogy nem csak agyhalott zombik írják a kommenteket, hanem van értve olvasó olvasók is, akik tudják értékelni, ha a nyilvánvaló cikkbeli pontatlanságokra javító kritika érkezik.
Levéltári kutatások szerint Széll Kálmánt Mikszáth Kálmán találta ki, majd átvették egyes hírlapi források. Széll Kálmán a polgármesterek Csáky grófja volt, aki a tipikus nagyvárosi bürgermájszter szimbólumaként számos városházi beszámolóba is bekerült. …..
egy másik senki 2011.07.15 23:56:30
@A szerelő: az a helyzet, hogy Leninből kettő is volt, mert volt egy ikertestvére (www.voligamsi.com/frame_307.html). Aki állítólag nem létezett. Na most ugye, ha a nemlétező ikertestvérrel tökéetesen megegyező génjei vannak, akkor nyilvánvaló, hogy Lenin sem létezett. Pedig ketten-hárman sokkal könnyebb az élt - él - élni fog kombót összehozni, csak arra kell nagyon vigyázni, hogy ne ugyanakkor neszülessenek meg - és ezt nagyon benézték a Lenin tesók.
egy másik senki 2011.07.16 00:02:44
@driopios: szerettem volna segíteni, de nem ismerem a viccet. Rákerestem a szövegre, erre a gugli kidobja a hozzászólásodat. Tehát a hivatkozott vicc magyarázata az, hogy ez egy önmagyarázó rekurzív vicc, és ha elsőre viccesnek tűnik, akkor önmagába harapó kígyóként többszörösen az, ellenben ha elsőre nem tűnik viccesnek, akkor.
Csiki gondoskodik róla, nehogy régi kedvencünk feledésbe merüljön a sok Mentalista-félrefordítás között.eredeti szövegmagyar szinkronsaját tipp 1.- How could I live if I knew I was depriving the world of your music?- Nem akarok azzal a tudattal élni, hogy elvontalak a zenei…..
  Nem kisdolog miatt kértek eltávot a bokorba, mint Cool Hand Luke. Nem gázoltak át egy trópusi dzsungelen, mint Pillangó. Nem szimuláltak mint a Profi. Nem bontották ki a falat Rita Hayworth mögött, mint Tim Robbins a Remény Rabjaiban. Nem párologtak a fűtőcsövön, mint…..
    Állandóan visszatérő kérdés, hogy hol vannak a nők a magyar közéletből? Bár lehet, hogy a kérdés csak számomra visszatérő, hiszen egy férfiak által meghatározott világban nem biztos, hogy hiányoznak a nők a vezető szerepekből, tehát az alapkérdés fel sem…..
egy másik senki 2010.07.22 09:05:13
@Budai Hella: Nem hülyébbek, csak más az érdeklődésük. Szerinted pl. a mandiner olvasói között egyenlő a nemek eloszlása?
Vagy miért ritka az informatikusok között a nő? Az is amolyan hatalmi macsó pozíció lenne tán? Nem lehet inkább, hogy egyszerűen vannak területek, amik jobban fekszenek a férfiasan drótozott agynak, s vannak olyanok, amik a nőiesen drótozotthoz illenek?
  Bokros Lajos kommunistázta le már néhányszor az LMP-t, elsősorban azért, mert a neoliberalizmussal szemben határozták meg magukat. Aztán a párt programját olvasgatva olyan részre bukkantunk, amitől összerándult az európai értelemben véve konzervatív gyomrunk: ha…..
egy másik senki 2010.03.28 01:21:04
@Alfőmérnök: valóban más súlyú az abortusz és a sterilizálás, csak épp a másik irányba, mint ahogy írja. Mert míg a sterilizálás esetében önmagáról hoz döntést az ember (és nem is élet-halálról), addig az abortusznál egy másik élet megszüntetéséről dönt.
  Régóta érezzük, hogy alapvető zavar van a lakossági kapcsolatrendszerben az MSZP háza táján. Busszal utaztatott közönség előtt nyomja Ferenc a jakobinus lendületű köztársasági haknit, amit teljes reflektálatlanság övez ugyan, de legalább a négy fal között…..
Olvasom a nagy elsőkről szóló összefoglalót a Tech Readersen. Az első emailt 1971-ben küldték, az első domaint (symbolics.com) '85-ben jegyezték be, az első mobil, amin netezni lehetett, a Nokia 9000 Communicator volt.Minden idők első webszájtja persze a CERN-é (info.cern.ch). Az…..
egy másik senki 2010.03.09 14:16:16
Félrefordítások Leiter Kvíz 7.2 2010.02.15 14:59:00
A délutáni kvíz sem lesz nehezebb a délelőttinél, azt hiszem...Pocak, felkészültél?Útközben hazafelé ismertem meg őt. Férfi mondja nőről, bár ez a megoldás szempontjából lényegtelen. UPDATE: Bár vitézül állta az ellent a feladvány, végül meg kellett adnia…..
A kommentezés engedélyezésén kábé egy éve töprengtem el, mikor olvastam a Képviselő Funky moderációs elveiről szóló postját. A lényeg:  A blog bármely bejegyzéséhez bármely regisztrált felhasználhó hozzászólhat. Ez a hozzászólás azonban nem jelenik meg egyből a…..
I. küldte nekünk az alábbi kis történetet, akit felesége csalt meg több ízben, de nem tudja megmagyarázni tettét.10 éve élünk együtt feleségemmel jó anyagi körülmények között, és van egy gyönyörű 6 éves kisfiunk, aki mindkettőnkhöz egyformán ragaszkodik. A házasságunk…..