Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kanca

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Proszektúra Zárt kapuk 2013.01.09 14:49:41
Az az igazság, hogy ezekben a mozgalmas fülkeforradalmi, békementes, regisztrációs időkben nem is nagyon emlékszünk már erre a majd félévvel ezelőtti picinyke zsidózásra, zsidózgatásra. Már kezdtük azt hinni, hogy ezt is szépen megússzuk, mint a korábbi vonatozásokat és…..
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
kanca 2012.05.07 14:18:15
Magyarország olyan hely, ahol mai napig a volt diktatúra emberei vannak magas politikai és gazdasági pozícióban és ők döntenek a múlt feltárásáról.

Magyarország olyan hely, ahol a diktatúrában (tehát nem az emberek akarata által választott) rendszerben felvett hiteleket, az áldozatok vagyis magyar állampolgárok fizetik meg

Magyarország olyan hely, ahol pártpolitikus lehet köztársasági elnök.

Magyarország olyan hely, ahol egy ember bevallja, hogy hazudott éjjel nappal és még a parlamentben ül és kritizál (jogosan) plágium vád miatt, aztán kiderül, hogy a hasonló című diplomamunkára teljesen ráhúzható az ő diploma bírálata.

Magyarország olyan hely, ahol a felelősségre vonás és következmények bizonyos emberekre nem vonatkoznak és a nyilvánosság visszatartó ereje arra elég, hogy az érintettek a kamerába vigyorogjanak.

Magyarország olyan hely ahol az emberek tájékozatlansága olyan magas, hogy nem tudnak megalapozott véleményt formálni a napjaink eseményeiből valamint ahhoz, hogy valaki hiteles személy legyen elég a kommunikációs képesség.

Magyarország olyan hely ahol nincsen szakpolitika, nincsenek átfogó hosszú távú strukturális tervek, csak dilettánsok.

És még végtelenségig lehetne sorolni

Amúgy meg: Horty Miklós a némettekel valós szövetség fenntartását, ahhoz kötötte, hogy a deportálások azonnal fejeződjenek amint a tudomására jutottak. Sőt Szálasi egyik legnagyobb ellenlábasa volt. Olvassatok néha Rubicont (idei kiadás, nem tudom fejből melyik). Rubicon talán nem nevezhető elfogultnak.
kanca 2012.05.07 14:44:39
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem vagyok történész, de amit olvastam az alapján nekem úgy tűnik, hogy Horthy követett el hibákat és tény, hogy a háború vége felé volt olyan időszaka, hogy úgy kezelte a problémákat, hogy kivonta magát alóla. Viszont a nácikkal való szövetség fenntartását, ahhoz kötötte, hogy a deportálásokat leállítsák. Ez egy olyan tény, ami mellett nem lehet elmenni. Horthy előtt a deportálások tényét próbálták leplezni. Trianon után sikeres országot csinált Magyarországból, rettentűen fontos volt neki az adott szó viszont menthetlenül naiv is volt.
Zokogó politikusok, könnyeikkel küszködő, rohanó vállalkozók: végre rendet vág a trükközők sorában az új jogszabály? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
kanca 2012.04.12 10:37:40
@protézisesh:

Szia, csak egy példa hirtelen: Csanak felé a Bricostornál
Belsőség Kínában csak nézek 2012.04.10 09:00:00
Kína a kifogyhatatlan élmények tárháza. Mindegy hányszor, mindegy ki van ott, mindig képes újat mutatni az autós embernek. Ezúttal Svéd olvasónk küldött egy érdekes, képes beszámolót. Úgy alakult, hogy két hetet Kínában  - vidéken - töltöttem anyóséknál.  A…..
kanca 2012.04.11 10:42:57
Sziasztok!

Volt szerencsém idén 3 –szor Kínába utazni. Mérnökként kellett kiutaznom mert ott gyártunk.

A közlekedést én még rosszabbnak éltem meg mint ahogy le lett írva. Van hogy a több sávos úton szembe jön a robogó. A zebra semmit nem jelent, gyalogosként sávonként kell átmenni/átfutni. Az autósok össze vissza dudálnak, és mindig a két pont között a legrövidebb út elve mentén közlekednek, és sokszor az sem zavarja őket, hogy éppen arra megyünk mi is. Körforgalomban össze vissza mennek a belső sávból hirtelen kikanyarodnak. A motorokon van, hogy az egész család rajta van, persze sokan bukósisak nélkül mennek. A rendőrök nem büntetik általában a saját tartományban közlekedőket, csak a szomszédosakat. (a rendszámból látható). Ha karamboloznak képesek az út közepén állni a legforgalmasabb úton míg a kérdést nem rendezik egymással. Szóval azért van még fejlődniük, bár ez köszönhető annak, hogy nincs akkora hagyománya és múltja a vezetésnek mint nálunk.

Kína helyzetbehozása a legjobb példa az EU és USA szűk- és rövidlátóságának. Azzal, hogy a nagyobb profit érdekében kivitték sok esetben a gyártást azzal elérték azt, hogy a saját ipar leépült a fizető képes kereslet is ezáltal csökkent. Kisebb a fizetőképes piac is. Kína viszont hiába gyárt, és termel rá van szorulva a nyugatra, hogy el tudja adni a termékeit mert a kínaiak többsége nagyon szegény és egyelőre nem fizetőképes fogyasztókból áll. Ezért is vált a legnagyobb hitelezővé Kína, mert neki nem érdeke USA és EU csődje (még). Ha már képes lesz saját piacaiból megélni akkor már nem fogja érdekelni. De erre még rengeteg idő és pénz kell. Kína amúgy velejéig korrupt a politikusok korruptabbak mint nálunk. Kína gazdaságilag tény, hogy nem kikerülhető viszont a hadsereg felszereltsége még 20 évvel le van maradva az USA-tól. Egyelőre USA-nak olyan adu ászai vannak mint pl: anyahajók, műholdas célzóval rendelkező rakéták, bombák, legjobb lopakodók, robot pilóták amikkel egyből megszerzik a légi fölényt bárki ellen és ha kell a föld bármelyik pontján 24 órán belül. És ezt jelenleg 2 helyen tudják megcsinálni akár a Föld két különböző pontján,ha a szükség úgy kívánja.

Az is igaz mint írták, hogy pl nincs nyugdíj. A fogyatékosokkal nem foglalkoznak állami szinten max a család támogatja. Van, hogy lehet látni az autópálya mentén témfergő meztelen fogyatékost, bár ezt én nem láttam de a kint élő ismerősöm mondta. Én úgy tudom, hogy van szabadságuk, különösen a kínai újévkor van hosszabb szünet. Ahol mi dolgoztatunk ott az, hogy nincs hétvége részben igaz. Szombaton van munka de vasárnap nincs. Szóval a szociális ellátás nagyon fejletelen, ami persze kis kiadást jelent ezen a téren.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy amikor azt halljuk, hogy Kína így úgy fejlődik az igaz is, bár az életszínvonal (átlag) nagyon messze van. Nem európainak való az életvitel és az emberek viselkedése. Náluk teljesen természetes, hogy köpködnek, böfögnek, finganak. Többségük udvariatlan, bár ez azért is van mert nagyon meg kell küzdeniük a megélhetésért. Az ételek is elég szokatlanok közük nincsen az itthoni kínaihoz, bár vannak európai gyomornak is ízlő ételek.

Ennek ellenére nagyon nagy élmény megnézni, hogy mi folyik itt, viszont pár hozzászóló írásaiból regényes romantikát éreztem Kína iránt ami viszont eléggé messze áll a valóságtól. Persze ez csak az én szubjektív véleményem.
kanca 2012.04.11 13:47:27
@Fomics: Én csak azt írtam, hogy nem európai embernek való, nem azt mondtam, hogy elítélem. Sőt, különösen nagy élmény volt látni az életformát, ahogy élnek ennek ellenére én nem szívesen élnék ott hosszabb ideig.

Biztos az elszigeteltség miatt ennyire sajátosak akár az ételeik, de mondjuk nekem a tojás elfogyasztása a benne lévő csibével, a lélegző ponty tálalása, bárány pénisz, vagy a paradicsom csokiszökőkútba mártása stb kicsit több mint elszigeteltség. Amúgy Kínában termelt növények köszönhetően a nem megfelelő környezeti előírásoknak (szerintem ott ha van is egyáltalán senki nem foglalkozik vele) a talaj elég szennyezett. Ez szoros összefüggésben van a Kínába egyre növekvő fogyatékosok számával. Ennek ellenére azért meg lehet találni az a számunkra ehető ételeket, én leginkább a Kanton (egymásra rakott szitákon való gőzölt étel) gasztronómiát szerettem. A kínaik (főleg a fiatalok) egyre jobban kezdenek amerikazinálódni amire egy idősebb kínai panaszkodott is, mármint gasztronómiailag. Mcdonalds meg Kentucky mindig tele van.

Volt szerencsém Hong Kongban és Tajvanon is járni munka ügyben. Ott is kínai származású emberek élnek, de ott sokkal „európaiabbak” az emberek, persze nem véletlenül köszönhetően a nagy behatásnak. Érdekes, hogy mindkét területen élők utálják a kínaikat pedig egy nép. És rájuk nem mondhatjuk, hogy teljesen más a kultúrájuk.

Összeségében nekem Kína egy olyan ország amit nem tudok nagyon leírni, mert nem lehet elképzelni. Kína nekem egy érzés, amit nem kell megérteni el kell fogadni.
Annak az embernek a neve, akivel kapcsolatban ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt időszakban gyakran csak „az ember, akinek nem szabad kimondani a nevét” megfogalmazás hangzott el, egyre többet szerepel a hírekben. Simicska Lajos és a sajátos "szerzőpárosává"…..
kanca 2012.03.13 11:22:25
@dr.dbeata: Egyetértek. Azzal, hogy az ügynöklistát nem hozzák nyilvánosságra az egész FIDESZ saját magát és a választóit köpi arcon. Itt van az a pont ahol meg kell állni. Itt nem lehet tovább menni. Egy magát rendszerváltónak nevező párt védi a rendszer előtti párt embereket, ügynököket. Erről szól a FIDESZ, érdemi döntéseket jogi okokra hivatkozva (személyiségi jogok védelme) nem hoznak meg. Vegyük már észre emberek, lépjünk már kettőt hátra. A történelmet miért csak a múltjában tudják az emberekek megítélni a jelenében nem?
kanca 2012.03.13 15:17:56
@Balt: lehet ez neked vihar a biliben nekem nem. Szerintem ez sokkal fontosabb kérdés mint a közterek átnevezése Széll Kálmánra, vagy Elvis Presleyre, vagy akár az egyháztörvénynél is fontosabb (bár hit gyülekezete is megérne egy misét), de sorolhatnám. Ez az elmúlt 22 év adóssága, és most csak a FIDESZen múlik. Az más kérdés, hogy az MSZP tudva, hogy a FIDESZ nem fogja megszavazni igennel szavaztak az LMP-s javaslatra. De ez is csak azt erősítí, hogy az MSZP is tisztában van a FIDESZ ellenérdekeltségében. Az meg elég gusztustalan, hogy azzal védekezik a FIDESZ, hogy bárki megnézheti, hogy róla mit jelentettek. De nem lehet nyilvánosságra hozni. Az, hogy ma itt tartunk ahol tartunk, az nagyban annak köszönhető, hogy a régi káderek átmentették a hatalmukat. Arról nem is beszélve, ha 90 éves náci bűnüsöket alaptalanul bíróság elé lehet állítani akkor miért nem lehet egy másik diktatúrát kiszolgáló emberek listáját a mai napig megtekinteni. Ezt NEM LEHET MEGMAGYARÁZNI
Egy éve még viszonylag könnyedén adta el baloldali és liberális támadásnak a Brüsszelből jövő kritikákat az Orbán-kormány. Az idei év újítása viszont - úgy látszik - az, hogy saját pártcsaládja is elengedheti a kezét. Könnyen lehet ezért,…..
kanca 2012.01.18 16:30:05
@Kotkodus: [JAVITVA, EGYBEFUZVE]Részben igaz amit írsz, de azokból levont következtetés nem az amire én gondolok.

EU/USA: én arra utaltam, hogy aki elhiszi, hogy amikor az EU/USA értünk és a demokráciáért aggódik az nagyon nincsen tisztában világgal. Nem tudom, hogy a nyugat a világtörténelem folyamán az atlanti szövetség mit tett értünk. Azt tudom, hogy mit tett ellenünk és mit nem tett értünk. EU-t miért nem zavarja a Benes dekrétum, szlovák nyelvtörvény, szlovák állampolgárság megvonása, a Temerini fiúk esete stb. Aki meg elhitte, hogy majd Bécsben cukrászdát nyit annak annyi esze van. Nekik az olcsó munkaerő, és piac kellett, ráadásul az adóinkból még államadósságot is törlesztünk. Ki a fa.. akarná ezt feladni a helyükben?

IMF: egyáltalán nem inkompetens, nagyon jól csinálják azt ami az ő érdekük. Nem válaszoltál arra, hogy az IMF a magyar kommunista országnak adott hitelt de most zavarja, hogy demokratikus érdekek csorbulnak. Ez nem ellentmondás?

Bankok: a világválság okozói akik a kapzsiságuk miatt mentek tönkre. Mit történt? az országok (emberek adóin keresztül) megsegítették a bankokat. A hitelminősítők a hitelüket 2008-ban eljátszották. A hitelminsőítők a bankok érdekeit képviselik közvetve, mert úgy kapnak megbízást. Bevezették nálunk a Bankadót, Végtörlesztést, Jegybank törvényt le lettünk minősítve, holott még van tartalék az országnak és a gazdasági mutatók sem indokolták a bóvli kategóriát.

PISZTOLY hasonlat:

Orbán azt hitte, és most nem tudom, hogy hiszi-e még, hogy az IMF majd engedi, hogy az IMF szabályait betartva (hiány 3% körüli legyen) visszafizetjük a hitelt és mindenki happy. nekik az nem win-win szituáció, ezért nem érdekeltek benne, főleg ha gloáblis tőkét megadóztatjuk és az extra profitot elvesszük a bankoktól. Ha csődbe menne az ország, annak köszönhetően, hogy nálunk a posztkommunista vezetők mai napig véleményformálóak a holdudvarukkal a társadalom nem tudna egységesen összefogni úgy mint Izland hiába nyert Orbán 2/3-al és ezt ő is tudja. Igy sajnos amíg az emberek nem látják, hogy mi miért történik addig ez a forgatókönyv öngyilkosság és ezt szerintem Orbán is tudja. Ennek ellenére egyáltalán nem vagyok Orbán fan.

Izland/Argentina:
Igen ők nekimentek az IMF-nek megtagadták a törlesztést. Izland arra hivatkozott, hogy a pénzeket nem arra költötték (embereik érdekei) mint amire felvették, ezért ők nem fizetik vissza. Argentina gazdasága szárnyal, Izland is növekedik, pedig a földrajzi helyzete rosszabb mint a mienk. Ennyit arról, hogy mit történik ha valaki szembemegy. Ehhet persze kell egy erő társadalmi egyetértés, ami nálunk jelenleg még nincsen meg.

Bajnai:
Most nem akarok a Liba ügyre utalni, de azt lehet nem tudják sokan, hogy a Bajnait támogató csoport mögött Soros György van. Az a Soros György aki akkora hazafi, hogy a magyar forintra spekulálva shortolt és okozott kárt a gazdaságnak.

Remélem mindenre válaszoltam
kanca 2012.01.18 17:58:37
@nanehogymár: Izland mivel volt jobb helyzetben? Argentina nagy árat fizetett. Írek is kilátásba helyezték az elengedés kérvényezését. De mond el mit olvassak el.
kanca 2012.01.18 20:08:16
@Kotkodus: az hogy mennyit fizetünk be az EU-ba és mennyit kapunk az egy dolog. De ha hozzávesszük, hogy mennyi vámtól esünk el, hogy le korlátozzák hogy miből mennyit termelhetünk, hogy kiket mennyire adóztathatunk meg akkor biztos vagyok benne, hogy rosszabbul állunk. Arról nem is beszélve, hogy mivel nincsenek vámok nem tudjuk megvédeni a hazai piacainkat lenyomják az árakat, így térdre kényszerítve a még meglévő termelésünket. Arról nem is beszélve, hogy meg van szabva mire költhetjük az EU-s pénzeket. Attól, hogy Mucsaröcsögén felútják a közteret, attól még nem lesz munkahely. Ez kb annyi mint kutyának a csont rajta egy kis hússal de azért közben ráteszik a pórázt. Dolgoztam egy ideig EU pályázatokkal ami ott megy a közröhely, persze vannak kivételek.

imf: nem értem teljesen, hogy ne keressek összefüggést. Egy kommunista diktatórikus országnak adtak IMF hitelt, amit még most is fizetünk. Szerintem ez no comment.

A különadó negatívan diszkriminálja a multikat azt mondtad. Igaz. És az hogy kedvezményesen, vagy ingyen kaptak területet és adómentességet vagy adókedvezményt az mi ha nem diszkrimináció a magyar kis és közép vállalatokkal szemben? És persze a nyereséget kiviszik az országból, arról nem is beszélve.

A bajnai vezette haza és haladást nemrég biztosította anyagi támogatásáról Soros. Én nem örülnék, ha egy olyan ember kerülne hatalomra akit egy olyan ember támogat anyagilag az alapítványon keresztül aki annak ellenére, hogy felfoghatalan vagyonnal rendelkezik a saját szülőhazája ellen tesz. És ezen nem változtat még az sem, hogy ő azt mondja, hogy visszavonul. Az ilyen embert minimum kitiltanám az országból. Ha te ezzel együtt tudnál élni, azt nagyon sajnálom, és tényleg nem tudom hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy megváltozzon a véleményed.

Gyurcsányt nem is értem minek hoztad szóba. Gyurcsány öszödi beszédét azt nem kellett felfújni. Normális nyugati országban elkergették volna, de inkább magától lemond. Az, hogy a sok kisnyugdíjas oda van érte az ad egy képet az értelmi szintjükről. Ha Orbán hatalommániás akkor Gyurcsány aztán nem tudom mi. Arról nem tehet a jobboldal, hogy nem tud egy olyan szocialista oldal létrejönni ami nem posztkommunista. Nálunk szerencsésebb országok rendszerváltáskor az ilyeneknek amnesztiát adtak és eltiltották a közügyektől.

Az, hogy nálunk nem volt bankkonszolidáció az egy dolog.Nálunk szinte csak leányvállalatok vannak. Az anyabankok kaptak elég támogatást. A jegybankunk nem gyakorolja a bankok bankja státuszt, vagyis a bankok felügyeletét. Arról nem is beszélve, hogy a magyar pénzeket Bulgáriában nyomtatják ha jól tudom, de hogy nem nálunk az biztos. A jegybank független, csak az a baj, hogy a magyar érdekektől.Az, hogy megadóztatjuk a bankokat az a minimum, ha már a világválságot a profitéhségük miatt még 3 évvel is érezzük és még fogjuk is.
DopeManTV Látod, látod TV2? 2011.10.13 13:19:00
 Anno a TV2 azért nem akart foglalkozni a DopeManTéVével, mert az állítólag nem fért bele a családi csatorna koncepciójába. Most ezzel az igazán családias, gyermeki lelket építő HP produkcióval, az Összeesküvőkkel folyamatosan alul maradnak a nagy nézettségi háborúban.…..
A szemét elhelyezése, - szellektív hulladékgyűjtés ide- vagy oda... - hosszútávra nincs megoldva. Az ezzel foglalkozó kutatók elsődleges feladata, hogy egyre több olyan szerkezetet építsenek, ami valóban újra tudja hasznosítani a hulladékot. A fő probléma az, hogy nagyon sok…..
A választások óta a Jobbik azzal kerül a hírekbe, hogy politikusai alapvető társas normáknak sem képesek megfelelni, a közéletiekről nem is beszélve. Ami egy utcai tüntetésen még elmegy, a "nemzet templomában" már nem. Amikor Szegedi Csanád, egyetemista,…..
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
Gyula az NFH-hoz küldte el a következő levelet, miután a kistarcsai Auchanban a biztonsági őr nem hagyta, hogy túrórudit vegyen. Az ipari kémkedéssel is megvádolt, kishíján megfojtott, igencsak tudatos vásároló beszámolója következik. A konfliktus egyébként azon robbant ki, hogy…..
Lerántotta a leplet Belgiumról milk4, úgy tűnik, Brüsszelben sem fenékig tejfel a közlekedés, hiába van nagyon nyugaton, idióták ott is vannak. Erre persze valószínűleg nagyban rásegít az is, hogy nagyon vegyes az ott élők összetétele. Ha pedig leesik a hó, megbénul az…..
Igen, jól látjátok: bárhogyan is próbáltam, akármennyire is igyekeztem, ezt sem tudtam elkerülni. Úgy jártam, mint a JFK-gyilkossággal: a téma szerepeltetése nélkül folyamatos hiányérzetünk lenne, hiszen konteóblog szabadkőművesek nélkül olyan, mint disznóvágás pálinka,…..
Csütörtök óta játsszák az Avatart, egyszerre volt a premier nálunk és az USA-ban, a kritikák egyöntetűen dicsérik a filmet (Index, Origo), és vastagon kihangsúlyozzák, hogy ezt mindenkinek látni kell -> 3D-ben! Ugyanis James Cameron az egész filmet a direkt erre a filmre…..
kanca 2009.12.20 13:38:45
@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: HA elvből sem nézed meg minek írogatsz ide. Ha zsigerből téged nem érdekel és nem okoz örömet. De látom a a nemtetszésed és panaszkodás örömet okoz.
Emlékszem mekkora tortúra volt gyerekként, mikor szortíroznom kellett egy-egy új építés előtt, mert ugye ki az aki szép rendben tette el a dolgait játék után?A Box4Blox kitalálta minden lusta gyermek legjobb barátját. Igazából halál egyszerű az ötlet, de nyilván: ki kellett…..
Révész Máriusz véresre verésénél is ott volt a Rebisz elitosztaga, derült ki a bíróságon. Törött csontok, kilőtt szemek szegélyezték V. őrnagy alegységének útját 2006. október 23-án...
kanca 2009.11.10 00:10:47
@Whitedog:

Ha azon múlna üsse kő dobják az én ablakomra a molotov koktélt...

De tudod ez nagyon demagóg érvelés. És ugye demagógiával nem lehet vitatkozni.
kanca 2009.11.10 00:13:44
@medium84:

"Elég csak felmenni a youtube-ra, ezernyi bulifelvételt találhatsz, és pozitív kommenteket."

Haha ezzel el is mondtál magadról mindent.
Tudtátok mi vicces még az iWiW-en? Az a sok őszinte (béna) vélemény amit az egyszerű felhasználó nagy fellángolásában hátrahagy! Vélemények általa! Ez egészen új fejezetet nyit a válogatás életében is.    - Hát nem?  - Zooza - Malackám - Strandon, meg…..