Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leslie.hun

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Vasárnap. 2019.09.29 18:05:42
A japán azt mondja erre "karma". ( a Sógunt olvastam nemrég) Tegnapelőtt jön az 5 házzal arrébb lakó ismerős, hoz egy, a nevemre szóló postai értesítést, hogy tértivevényes küldeményt próbált meg a levélhordó kézbesíteni, de nem voltam "itthon". Feladó a dunai vizirendészet bűnügyi vizsgálati…..
Hajónapló Szombat. 2019.06.01 23:34:12
Kinőtték a WC papír gurigákat a dinnyepalánták. nagyon kell sietniük ha termést is akarnak hozni a tél beállta előtt, mert itt a nyár. Egészen pontosan ma van az első napja. Miután tegnap még tél volt (komolyan az esti zuhanyhoz be kellett kapcsoljam a hajón a hősugárzót), ma viszont már pólós,…..
Hajónapló Hétfő. 2016.08.15 23:01:06
Szóval ott tartottam, hogy vasárnap és Rácalmás és minden szép. Délután vendégeink voltak, leslie hun olvasóm és kedves családja nézték meg a hajót. Azt hiszem tetszett nekik, szóval nemcsak udvariaskodtak. Miután megvolt hozzá a létszám, gyorsan kihasználtam őket és segítségükkel meg a Mákvirággal…..
Hajónapló Péntek. 2016.07.01 22:22:26
Na. Nem akartam elkiabálni, mert nem szerettem volna hencegni a hülyeségemmel ha ez se válik be, de már egy napja működik. Ez még csak a prototípus, hevenyészett megoldás, de marad az idei túrára, majd jövőre lesz javított változat. Szóval a profi ide való szivattyú 60000 Ft, erre az idényjellegű…..
leslie.hun 2016.07.06 16:06:39
Szia Tengerész!

Ezt nézd meg esetleg:
www.banggood.com/DC-12V-Solar-Hot-Water-Circulation-Pump-Brushless-Motor-Water-Pump-p-972393.html?currency=USD&createTmp=1&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=Jason&utm_campaign=cmc-dm&gclid=CLSukNT93s0CFUlmGwodpMUN5w

Ez pont az amit keresel. Igaz, hogy kínai,de én innen már többször rendeltem és nem volt vele gond(igaz nem ilyet). Ha akarod, szívesen megrendelem én és eljutattom majd hozzád.
leslie.hun 2016.07.06 23:07:47
@A Tengerész: A banggood leírásában az van, hogy "max system pressure: 10 bar".
Szerintem 2 bar-t ki kell bírnia, ha csak fele igaz, amit írnak.
leslie.hun 2016.07.06 23:13:54
@leslie.hun: Amit adtál linket, azon 6 bar-t ír. Szerintem is ugyanaz a kettő, csak ha Kínából jön, akkor harmad annyiba sem kerül. Mondjuk legalább 3 hét míg ideér.
Hajónapló Szombat. 2013.08.10 07:54:27
Bevallom ugy gondoltam, hogy vegge lesz a blognak, illetve ritkulni fog, tehat aparti elet nem lesz blogtema, hanem majd csak arrol irok, ha megindulunk valahova a hajoval. De most a kommentek elbizonytalanitottak. Ugye az volt az eredeti ok, hogy sokakat erdekelt a hajoepites, annak nagyjabol vege.…..
Hajónapló Hétfő. 2013.07.22 14:11:56
Eléggé eltanácstalanodtam. A hiba ugye az volt, hogy véletlenül elzárva maradt egy csap a hűtővízkörben. Ettől amikor a termosztát kinyílt, azaz elérte az üzemi hőfokot a motor, akkor nem indult be a hűtővíz keringés a hajófenéken keresztül ( egykörös az un.…..
leslie.hun 2013.07.22 16:15:01
@G.Zs: Igen a termosztát is beállhat, ha felforrt a víz. Mondjuk ez lenne a szerencse a hengerfejjel összevetve.
Hajónapló Kedd. 2013.06.11 21:30:35
Ha nem mérgelődtem (és aggódtam) volna ki magamat eléggé tegnap, akkor ma folytathattam.  (Azért a technika az csodálatos, Skipeon folyamatosan tudom "látogatni" a lányomat.) Miután a laborleletből kiderült a diagnózis…..
leslie.hun 2013.06.12 17:59:59
@A Tengerész: Erre esetleg gondoltál: bolthely.hu/pokershop/id/00673_Szolar_futes_foldfeletti_medencehez_3m2_felulettel_
vagy valami hasonlóra? Ezzel be lehetne fedni a deck azon részét, amit akarsz. Lehet még járni is lehet rajta, persze nem mezítláb, bár biztos nem olyan a hatásfoka, mint egy rezesnek. Amikor meg nem kell(pl. télen), akkor csak feltekered és elteszed. Könnyű, kis helyet foglal.
leslie.hun 2013.06.12 21:10:51
@A Tengerész: Persze biztos jobb lesz a rézcsöves megoldás.
Magamból indultam ki, nekem ezekkel egyszerűbben megvalósítható lenne a rendszer. Nem vagyok egy ezermester :).
A fóliás megoldás szerintem is felejtős, de a másikakat lehet tetőre is telepíteni, ott azért csak bírnia kell az elemeket! A nyomást nem tudom, de szerintem a 1,5-2 bar-t ki kell bírniuk.
Mindegy, várjuk a képeket a "műalkotásról" :).
Hajónapló Hétfő 2013.04.29 18:48:43
Heuréka működik a wifi antenna! Szívesen dicsekednék vele, hogy én helyeztem üzembe, de miután egész nap ezzel kínlódtam segítséget kértem, Dávid a St John  ( a katamarán ami itt áll a parton) gazdája segített. Látszólag ugyanazt csinálta mint én, sőt mindent tőlem…..
Hajónapló Vasárnap. 2013.04.28 18:28:45
Pénteken elmentem Albertirsára, hogy beszerezzem a leslie.hun által javasolt eszközt. A neten rendelve pl a PCland-től kevésbé macerás  ( vonatozás + 2x2 km gyaloglás a tűző napon) és kétezerrel olcsóbb lett volna, de kellett a magyarázat amit csak ott kaptam meg. Valóban…..
leslie.hun 2013.04.29 12:14:02
Találtam egy youtube videót:
www.youtube.com/watch?v=XA7HSym6FBw

05:03-tól kezdődik a beállítás előtte mindenféle IP cím beállításokat csinál, neked ezt nem kell megtenned.
Láthatod, hogy Connectelt a hálózatra, de a Status oldalon nem volt signal. Beállította a titkosítást(jelen esetben WEP) majd SAVE. Visszadobta a Status oldalra és volt signal!!!
leslie.hun 2013.04.29 14:03:04
@A Tengerész: Otthon ebédeltem és kaptam az alkalmon kipróbáltam megint a Client módot.
Megint sikerült a kódolt és a kódolatlan jelforráshoz is csatlakozni. Úgy ahogy már korábban írtam:
1: Operation Mode -> AP
2: Wireless-Wireless Mode-Client MAC of AP
3: Survey -> Jelforrás(AP=Accesspoint) kiválasztása -> Connect
4: Wireless Mode - SAVE
4: Security Settings beállítása
4a: Kódolatlan jelnél -> Security Disable
4b: Kódolt jelnél -> A helyes jelszó beírása a helyes titkosítási módhoz(WEP vagy WPA-PSK)
5: Security Settings - SAVE
6: Status -> Signal: van jel(nekem 5-6Db-t is jelezte)

Utánna IP-címet automatikusra állítottam és okéztam.
Lekérte a számítógép az új IP-címét, majd megnyitottam a böngészőt és volt NET.

Kifogytam az ötletekből, remélem az albertirsai szakemberek tudnak még segíteni!
Hajónapló Kedd. 2013.04.23 00:49:55
Most látom, hogy éjfél elmúlt, szóval amiről azt írom, hogy ma az tegnap volt, mert már holnap van... világos nem? Szóval ma aprómunkák voltak, kihasználtam, hogy motorcsónakvezetésből vizsgázott egy csapat és kicipeltettem velük Mákvirágot a pontonra.  Meg is…..
Hajónapló Szerda. 2013.01.09 19:17:46
Folyik a munka, sok írnivaló nincs róla. Tegnap kellemes napunk volt, Pilisvörösváron látogattuk meg régi barátainkat és keresztkomáinkat, a Szilágyi Andris/Éva házaspárt. (Azért az fontos, hogy mind a négyen a Vegyterveben ismertük meg egymást és lettünk barátok, társak,…..
leslie.hun 2013.01.11 09:40:31
@A Tengerész: Megnéztem a műsor első részét Vili bá, hát....
Nem engedett senkit sem rendesen válaszolni a Fiala, ha az nem tudta a véleményét három szóba sűríteni. Aztán mikor megpróbálta ötöskét felvezetni, az valami katasztrófa volt. A végén már én is kezdtem kényelmetlenül érezni magam, hogy ennyire nem hagyott mély nyomot bennünk az ötöske munkássága. A végén, mikor megkérdezte tőled, hogy jó ember-e ötöske, hát azon felröhögtem. Komolyan, mintha Teréz anyu műsora lett volna!
Báyer Zsoltot nem ismerem, a cikkét elolvastam és TELJESEN EGYETÉRTEK vele! Annak ellenére, hogy a nagymamámnak és édesapámnak egy kétkezi cigány ember segít a házkörüli munkákban. Aki előtte volt, az szintén egy cigány ember volt, neki még kulcs is volt a házhoz. Tökéletesen megbíztunk benne és nem is élt vissza vele sosem. De a kertjükből rendszeresen lopnak a cigányok, amit érnek. A rendőrség képtelen tenni bármit is. Az nem normális, hogy az iskolába bejönnek a cigány szülők és megverik a tanárt, mert rossz jegyet kapott a gyerek és a tanár biztos antiszemita. Hogy ingyen tankönyvet és étkezést kap az a cigány gyerek is aki, nem eszi meg a rántott csirke combot, mert otthon ő mindig melle husát eszik. Hogy az óvodában és iskolában a legnagyobb szája és legagresszívabb viselkedése a cigány gyereknek van és az óvodás is kést fog az óvónénire mondván: most elvágom a torkod. Sajnos ezekről a dolgokról saját vagy közeli hozzátartozó tapasztalata van, és NEM EGYEDI esetekről van szó, hanem tucatjával.
Erre megoldást kell találni mihamarabb, mert csúnya vége lesz, és itt most nem a cigányokra gondoltam.
Hajónapló Kedd. 2011.12.06 18:09:00
 Hehe. Ha az ember egyszer "megszelidítette" az olvasóit, úgy tűnik nem lehet őket többé elengedni, szóval ahogy a róka mondja a Kishercegnek felelősséggel tartozom Nektek olvasóknak. Tehát beszámolok röviden, mert jönnek a telefonok, mailek, mindenki aggódik.…..
leslie.hun 2011.12.08 09:42:51
Alapvetően phaidrossal értek eggyet Kertésszel kapcsolatban. Attól, még hogy valaki valamiben nagyot alkott, rá is vonatkoznak a szabályok (Kivéve a politikusokat, természetesen rájuk nem vonatkoznak a szabályok :)).

Hadd szögezzem le az elején, hogy én mélyen tisztelem a Tengerészt és amit képvisel.
A fenti beszólásról (vagy inkább visszaszólásról?) ő is tehet egy kicsit. Ugyanis ott áll az utca közepén egy ember (vagy pár) akiket kerülgetnek az emberek, nyilván nem túl intelligensek. Na most ilyen embereket "megsérteni" (még ha az igazsággal tesszük is) értelmetlen, mert támadásnak veszik (és végül is az) és rögtön visszatámadnak a maguk stílusában.
Ellenben, ha esetleg azt mondta volna a Tengerész, hogy "Elnézést fiatal emberek egy pár lépéssel arrébb mennének, mert alig férünk el a járdán? Köszönöm szépen!"
Lehet más lett volna a reakció, de persze lehet, hogy nem.

Hadd mondjak egy példát az életemből:

Hatlakásos emeletesházban lakunk a feleségemmel. Megkértek, hogy vágjam le a füvet a ház körül, természetesen elvállaltam.
Vágtam is lengőkaszával, nem engedtem, hogy kifizessék az üa költséget.
Történt egyszer, hogy valamiért kicsit elmaradtam a fűvágással (talán lustaságból is). Egyszer csak arra megyek haza, hogy látom egy idegen vágja a fűvet. A lépcsőházban pedig az egyik nénike szemrehányóan megjegyzi, hogy nagy volt a fű le kellett vágatni. Természetesen kifizettem a részünket a kaszáló embernek.
Igaza volt, de előbb szólhatott volna nekem is, nem pedig utólag vádaskodni, mikor egyszer sem kellett fizetnie a fűvágásomért.

Elnézést, ha kicsit hosszú lett a kommentem.
Hajónapló Szombat. 2011.03.19 15:48:00
 Az ördög tudja hogy van ez! ( a vers valahogy úgy van tovább, hogy: "a jókedvünknek vége lesz. nem illik már a virág sem kabátod kopott gomblyukába, vagy elegánsan odaülni a kávéháznak ablakába..." nem vállalok felelősséget az idézet pontosságáért, úgy 40-50…..
Hajónapló Kedd. 2010.07.20 21:38:00
Tegnap mindenféléket intézni kellett, biciklivel jöttünk-mentünk egy keveset. Ma beraktam a tegnap szépen lefestett akukeretbe a két motorindító akkut. A nap nagyrésze a head vízfolyásának felderítésével telt. Általában nincs szerencsém a vizes dolgokkal mostanában. Ahhoz, hogy…..
Intro Valahogy úgy volt, hogy én az olvasók Grálját, a tökéletes olvasót kerestem, Professzore olvtárs pedig úgy vélte, már meg is találta. A Koobe Magyarországnak hála (akik épp mostanság nyitottak meg egy újabb bemutatóhelyet a IX. Balázs Béla 18. alatt), egy igen erős…..
leslie.hun 2010.02.26 08:29:19
@Dworkyll:
Igen, láttam. Sőt a videokat is végignéztem.
Remek készülék, már csak valami normális epub ill prc olvasóprogi kell rá, mert a fontok beágyazása egy kicsit magas nekem :(. Anélkül meg olvashatatlan az egész...
leslie.hun 2010.02.26 11:08:48
@Dworkyll:
Ez azt jelenti, hogy képes az összes speciális magyarkarakter megjelenítésére az epub olvasásakor?
Azt hittem, hogy ebbe is az Adobe olvasója van....
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
leslie.hun 2010.02.22 16:55:26
@Professzore:
Értem én a történetet, csak nem szeretem :(
A tesztet nagyon várom, mert minden mocskos árpolitika ellenére ez a készülék áll a legközelebb, ahhoz amit elképzeltem. Ha valamilyen frissítés/külső progi segítségével a prc-t is vinné maga lenne tökély(vagy legalábbis közel hozzá).
Ha a teszt is kedvező színben tünteti fel, akkor pedig akár a szürke import is szóba jöhet: azt hiszem van olyan cég, aki azzal foglalkozik, hogy egy USA címre kiküldött árut haza postázzák.
E-könyv olvasók ONYX BOOX 2010.02.14 14:34:00
Intro Egy kedves kis magyar kompánia, a Netkorzó is úgy érzi már, ideje belevágni az e-könyv bizniszbe, és felvették a kapocsolatot a CES postban is emlegetett Onyx Internationallel. A tesztkészüléket rám bízták egy hétvégére (köszönet érte), és én jól meg is…..
leslie.hun 2010.02.17 11:10:18
@Professzore:
Értem én, és tudom, de az egyszerű, laikus átlagvásárló fejében az interaktív ÉRINTŐképernyő és a hüvelykujj együtt említése után azt a következtetést vonhatja le (egyébként teljesen logikusan), hogy ujjal is vezérelhető a kijelző.
Egyébként, sokkal jobbnak tartom ezt a Wacom-os megoldást a többinél.
leslie.hun 2010.02.17 11:26:02
@Dworkyll:
Milyen plusz szolgáltatást tud adni a magyar disztributor?
Ha az Irex Shopon keresztül rendelem meg. akkor 517.85 EUR (ÁFA+száll.ktg együtt) ez kb 1 hét alatt biztos megjön.
Lesz magyar nyelvű lokalizáció esetleg magyar karaktertámogatás?
leslie.hun 2010.02.17 11:31:38
@Dworkyll:
Ha csináltok tesztet erről a készülékről, akkor jó lenne, ha kicsit több képet raknátok bele. A tartalommal eddig sem volt probléma :).
Plusz pirospont egy youtube-s videóért!
Olvtársak! A nemzetközi helyzet fokozódik! Úgy tűnik, újabb versenyző lép be a piac alsó szélén, a 6"-osok közé. DRM-e ePub alapú, és saját állítása szerint 750.000 cím érhető el rajta. A magrendszer nagyon hasonlít a Hanlinra, csak a prc-t, és a doc/rtf-et nem…..
leslie.hun 2009.06.05 18:04:27
@bpe: nem tudom a prc támogatás elég érdekesen van megfogalmazva a FAQ-ban:

"Which files formats can I use with my COOL-ER?

You can read formatted documents in PDF and EPUB as well as FB2, RTF, TXT and HTML. Additionally, you can listen to your favourite MP3 audio files and view JPG and PRC images. With such a wide choice of formats, you'll find you can use your COOL-ER for almost all documents!"

Remélem ez tényleg mobipocket támogatást jelent!