Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizigot

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk hiába volt lojális, hiába dolgozott napi 16 órákat, mégsem hosszabtották meg szerződését.Kedves Erinnys és Despota,Szeretném elmesélni a sztorimat. Választ, jogi tanácsot már nem várok rá, mert ez egy pár éve lezárt ügy, de hátha okul belőle a…..
vizigot 2009.08.07 22:23:24
@Bellagio: Továbbra sem hibáztam. A poszt szerint a helyettese végzi most a munkát. Gondolom, nem aznap vették fel. Amúgy Sámuelzon az elmélet. A számok a lényeg. 3 havi szerződést kötöttek vele az ügyek átadására, nevezzük betanításnak. És az is valószínű, hogy a helyettensek már jóval korábban szóltak, hogy nézze át a folyó ügyeket.

Ha jól sejtem, tehát ezt a 3 havi plusz külsős szerződést a multi további 4-5 hónap múlva behozta azon amit a helyettes jóval kisebb bérén megspórolt.

Ezek bizony nem összetett számítások, hanem nagyon is egyszerűek.
vizigot 2009.08.07 22:55:52
@Bellagio: Sámuelzon lett volna a nagy kék President & CEO-ja?

Amúgy mint helyettes nyilván volt rálátása a munkára, nagyrészt ismerős volt neki, nem volt szó betanításról, inkább csak a folyamatban lévő ügyek átadásáról. Pl. elmenni az új emberrel a key accountokhoz bemutatni és pofavizitelni, hogy mostantól ő lesz az ügyfél istápolója. Gondolom, az ügyfelek már korábban is hallottak a helyettesről, mert valakit akkor is kellette macerálniuk amikor a nagyértékű főnököt éppen nem lehetett elérni. Szóval,
jól megnézve még ez a 3 havi szerződés jó kis pénz lehetett minimális munkáért.

Aki betanította volna azt meg pont 3 hónapig, _nem_ fél évig kellett fizetni.
A posztolónak nem is volt már más feladata amivel foglalkoznia kellett volna.

A már meglévő helyettesnek miért kellett volna beilleszkednie a szervezetbe?
Már jól be volt illesztve.

Nem absztrak tankönyvi példán kellene a valódi költségeket becsülni.
Pilu BKV-komédia, újabb epizód 2009.07.25 09:15:00
 Végkielégítést az kap(hat), akit munkáltatója rendes felmondással elbocsát, vagy közös megegyezéssel bontják fel munkaszerződését. A végkielégítés kifizetés utáni (tovább) újrafoglalkoztatás miért ütközne jogi akadályba? Ha én, mint munkaadó vagyok olyan hülye,…..
vizigot 2009.07.25 10:54:48
@balfék: Visszaállamosítani? Miért is?
A BKV egy tőzsdén jegyzet magancég???
Lemarardtam valamiről?

Ha visszaakar államosítani valamit azt csak azért teszi, hogy majd ott is havonta lehessen végkielégítést fizetni az odapottyantott ejtőernyősöknek.

Szerintem a BKV teljes magánosítása lenne a megoldás. Olyan pénzek mennek ott a szemétbe amiből bőven lehetne üzemeltetni
és még profit is maradna.
Elviselhetetlenek azok az erőszakos jelenségek, amik az utóbbi időben a futballpályák lelátóin és a stadionok környékén elharapóztak – ezekkel a kemény szavakkal kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Urbányi István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Urbányi elismerte…..
w Demográfiaexport 2009.07.17 09:00:00
Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni. A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és…..
Végre, mi eshet jobban egy magyar (=frusztrált) fogyasztónak, mint azt hallani, hogy az Eurogalaktikus Birodalom szívében, Belgiumban a legrosszabb fajta kommunista portásmentalitás uralkodik? No, remélem nem egész Belgiumban, de a mecheleni tónál mindenképp. Andreiéket komplex…..
Vanabble a mogyoródi MOL kútnál autópálya matricát és benzint vásárolt, nem is először. Ahogy írja, azt már megszokta hogy a számlájukon sosem szerepel a benzinen kívül semmi egyéb, amiért fizettek, most mégis felkészületlenül érte őket, ahogy a kutas kezelte a…..
vizigot 2009.06.09 17:50:00
@MogmondomZazOszintet: Mint külföldön élő magyar írod: "Sajnos ismerem a magyar virtschaftot (főleg külföldön)". Ez valami önkritika?
vizigot 2009.06.09 17:59:23
@MogmondomZazOszintet: Látom van mit tanulni tőled is, nem csak a posztbeli kutastól.
vizigot 2009.06.09 18:03:55
@É2I: Igazad van, ez az ősi tapasztalat. És ahogy meg mondta az őszintét: "Egyébként ez is olyan tipikus kispálya magyar". De legyünk pozitívak, legalább van neki önkritikája.
Olvasónk a Budapest – Zalaegerszeg utat megtette már busszal, autóval és vonattal is. Legjobban akkor járt, amikor autóval ment, mert rövid idő alatt leért, és ezreket takarított meg a tömegközlekedéshez képest. Második helyen a busz végzett, ami bár nem olcsóbb (ugyan…..