Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gemajel

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Az ember elutazik egy hosszú, tévémentes miniszünidőre, és mire hazajön, kiderül, hogy államcsőd-közeli helyzetben van az ország, illetve, hogy nem is, de azért a tőzsde összeomlott, a forint meggyengült, az unió, Amerika és Oroszország megorrolt ránk. Bekapcsolja a tévét, hogy…..
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
w Ich bin ein Berliner 2010.05.18 01:01:00
Szolgalati kozlemeny: Ezen a heten Berlinben vagyok, sot mar egy ideje. Ez itt a Nemet Szovetsegi Kulugyminiszterium (pbuh) projektje, amelynek kereteben egy csomo bloggert trombitaltak ossze a vilag minden tajarol, nyilvan valamifele orszagimazs-jellegu torekves van a hatterben. Eloterben…..
Csodálatos a mai történelmi nap. Egy nemzet életében kellenek az ilyenek. Hisz ha minden a feje tetejére áll, akkor picsán rúg és visszabillenti az eszed. Vityát most hagyjuk bár , eltolt egy szokásos bullshitet. Volt ott benne nemzeti, család, forradalom, rendszerváltozás,…..
Gemajel 2010.05.15 22:26:34
@old_field:
Azt a kegyelmi állapotot kellene már elérni és belátni, ha valakinek enyves a keze és több is tapad(t) hozzá a közösből a kelleténél, akkor annak a rácsos pihenőben a helye, pártállástól függetlenül. Ha ez nincs, akkor ez az egész ország Csáky szalmája.
Szerdán egész délután Szijjártó Péter reakcióját vártam a reggeli GDP-adatra, és megpróbáltam kitalálni, a hős szóvivő hogyan fogja interpretálni a várakozásokat meghaladó gazdasági növekedésről szóló híreket. Annál is inkább, mert az inflációs adatnál épp amiatt…..
Gemajel 2010.05.15 22:14:09
Nem tetteti magát hülyének, mert ahhoz lennie kellene annyi eszének, hogy felismerje, és fel tudja mérni a csapdahelyzetet. Nem gondolom, hogy kis hazánk legfontosabb problémája a kettős állampolgárság biztosítása lenne, de az ilyen média/halandzsa- és látvány politizálással remekül lehet szimulálni a Potemkin falut. Csak épp ellenkező előjellel. Sic!
Ahogy a gondolkodó embernek nincs vallása úgy nincs pártállása se, és mint tudjuk a tények azok makacs dolgok.
Viszont az agyatlan csinovnyikoknak - legyenek balosok vagy jobbosok - sajnos mindig az a sorsa, hogy a mástól kapják a saját véleményüket.
Ha esetleg Fényestekintetű Fejenagy szóvivő venné a fáradtságot és nem csak a saját szövegeinek bűvöletében leledzene, akkor talán rájönne, hogy a magyar költségvetési hiány cca. harmada az angolokénak - ahol ugyancsak elengedték a költségvetési hiányt - és a magyar gazdaság, ha nem is egetverő módon de a stabilizálódás jeleit mutatja. Nem tartozik ide, a görök miatti régiós egybe-mosásunk. Csak, hát a mostani/leendő kurzusnak épp az a pillanatnyi érdeke, hogy addig kiáltozza a farkast, amíg az egyszerű programozású droidok, mind el nem hiszik, hogy itt romokban van minden.
Ennyire egyoldalú és egysíkú a média talán még az átkosban sem volt, pedig ott kétszer is meggondolták, hogy ki, mikor, mit merjen mondani.
Ideje lenne már felnőni és elfogadni, hogy a pohár, ha félig van, akkor félig van.
A futballban is dicsérni szokták az ellenfelet, mert ha legyőzik, akkor növeli az érdemet, ha meg mégis zakó a vége, akkor tényszerűen bebizonyosodott, hogy a másik volt a jobbik. Ezt a banalitást futballszakértő leendő táltosunk nem ismeri?!?
Nagyot fordult a világ az elmúlt napokban, a külföldi és hazai elemzők egyre inkább gyanakodva nézegetik a Fidesz gazdasági terveit. Nem véletlen, az elmúlt napok eseményeiből ugyanis egy nagyon átgondolatlan gazdaságpolitika képe rajzolódik ki. Ha a Fidesz így folytatja, egy…..
E derűs januári hétfőn állóhajóztunk egyet a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületével. A sajtóból sokakat érdekelt, merre tart a magyarországi gépjárműkerekedelem, erre gyorsan választ kaphat, ha megnyomja a ctrl-f kombinációt (alma-f macen) és rákeres: visszaesés.…..
Én HR-es voltam pár éve még a közigazgatásban. Az igazgató mellé kerestünk titkárnőt középvégzettséggel.   Sok diplomás is jelentkezett, de kimondottan jó adminisztrációs készséggel rendelkező, perfekt gépírói, iktatói tudással kérte a vezető a munkaerőt. Több…..
Elcsépelt közhely, hogy a mai világban elengedhetetlen a legalább középszintű angoltudás, azonban sokan nem szívesen szólalnak meg ezen a nyelven, mivel félnek, hogy rossz kiejtésük miatt nevetség tárgyává válnak embertársaik körében. Ez az aggodalom bizony egyáltalán nem…..
Gemajel 2009.11.07 10:56:35
@mr lebowski:
Na akkor néha ülj fel a budapesti metrora és hallgasd a magyar honfitársakat. Volt már olyan, hogy el kellett gondolkodnom azon, a beszélgetők milyen nyelvet használtak. Egyébként a "kultúrfölény" vagy éppenséggel akármilyen fölény éreztetésének kiváló eszköze a nyelv. Egy történet, felsőfokon beszélő, fehér, nem anyanyelvű nő, hölgytársaságban kérte a pincértől a számlát. A pasi szándékosan mindig "beer" -nek értette a "bill"-t.
Azonban a másik véglet, az USA-ban a spanyolajkú lakosság nem kis erőfeszítést tesz a kfle igeidők kigyalulására az angolból. :-)))
És akkor 1 magyar példa, Szegedi kolléga szegeden nagyon nyomta a szögedi tájnyelvet. Aztán Budapesten érdekes módon rögtön a "hivatalos" dialektusban beszélt.
Summa summarum, ha meg akarják érteni az embert, megértik. Ha nem akkor, lehet 100 papírod róla, akkor sem fogják.
Még soha nem volt ilyen rossz főműsoridős nézettsége a Tv2-nek, mint szombat este. Még akkor sem, amikor megbukott a Big Brother 2. Sőt akkor sem, amikor megbukott az XXL, vagy a Sztárral szemben. Még akkor sem, amikor elhasalt a Buzera. És még akkor sem, amikor le kellett venni a…..
Konzervatórium A vízműbalhéról 2009.10.22 18:33:00
Előrebocsátom, nem biztos, hogy száz százalékig minden információ a rendelkezésemre áll, hanem csak annyi, amennyit sikerült előguglizni, mindenesetre egyelőre a következőképpen néz ki a dolog szerintem: 1. A vízmű többségi tulajdonos az önkormányzat, kisebbségi a Suez. 2.…..
Gemajel 2009.10.23 08:21:36
Ez a víz-műbalhé kísértetiesen hasonlít a lopakodó kommunizmusra. Hiszen ugyanaz(?) a pó'gármester aki anno eladta, most visszaÁLLAMOSÍTJA?!? Hogy a francban van is ez?!? Ráadásul a 'zemberek még tapsikolnak is neki?!? Hát ez azért érdekes!
Nem maradt már konc? És egy kis állami és/ vagy p'ógári segítséggel kell vagyont gründolni a haveroknak? Ciki - mondhatnók pestiesen.
Párásszemű Orbánhívők ideje felébredni, hogy bilibe lóg a kezetek, amibe nem egymillió lapát kerül - mert technológiailag magasan fejlett munkahelyre ennyi ember baromira nem kell majd -, hanem nagyjából ugyanennyi munkanélküli segély kérelem. Ha akkor még jogosultak lesztek egyáltalán rá. Hoppácska!
És amikor a várva-várt fellendülés a KIRÁLY trónralépésekor nem következik be, akkor majd jönnek az ötvenes éveket idéző koncepciós, kabátlopási perek, mert a lényeg az ellenfél befeketítése és aki védekezni kényszerül az vert helyzetben van. A kirakatperek végeztével, amikor már nem maradt több csontváz a szekrényben és az összes 3/3-as már a hamut is mamunak mondja, akkor jön el kinek az igazság, kinek a nagy pofáraesés pillanata.

Nota bene sok illúzióm az ex-bolsikkal kapcsolatban sincs...

Tehát azt írom, hogy a valódi rendszerváltás és a valódi szembenézés azzal, hogy 10 millió - gyakorlatilag egy Londonnyi magyar - mi a francra veri itt magát a Kárpát-medencében - még nem történt meg. Legalább is a fejekben még nem...
  Csányi Sándor eddigi legcsókosabb filmjét tekinthetjük meg a mozikban 2009. december 10-e után. A színész a Poligamy című romantikus vígjátékban Andrást, a forgatókönyvírót alakítja. A férfi öt éve él együtt barátnőjével, Lillával (Tompos Kátya), kapcsolatuk épp…..
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..