Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quantum

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
quantum 2010.10.27 14:26:24
Vicces cikk. Egy dolog biztos: a kedves kolléga vagy nem látott még HÖKöst vagy valami rejtett okból kifolyólag kifejezetten rosszindulatúan viszonyul hozzájuk. Nem mintha én mentegetni szeretném őket, legalábbis nem mindegyiket, ugyanis vannak olyan HÖKösök akik dolgoznak a szó legszorosabb értelmében. Nos nekem ilyennel sikerült találkoznom. Az élet egy nehéz dolog, vagyis mondhatni nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy a szülői támogatás kényelmes melegéből végezzen el egy felsőoktatási intézményt, így sajnos nekem sem. A munka mellett csak lassan haladtam az egyetemmel és kicsúsztam minden időből. Volt egy HÖKösl, akit a tanulmányai vége felé ismertem meg. Ő volt az aki segített eligazodni a tanulmányi osztály bürokráciájában, ami valljuk be nem éppen egyszerű feladat. Ő volt az aki nem csak nekem, hanem sok hasonló helyzetben lévő szaktársamnak is segített, hogy megszerezhessük diplománkat miután a kedves felsőoktatási intézmény volt olyan kedves, hogy megszüntette a mi képzésünket, gyakorlatilag lehetetlenné téve ezzel ahogy le tudjunk diplomázni. Ha ő nem lett volna sokunknak nem lenne diplomája. És jelzem nem azért, mert gyermekéveinket toltuk ki és tanulás helyett buliztunk, hanem azért mert munka mellett végeztük az egyetemet. Én legalábbis a mai napig hálás vagyok neki.

Nem mellesleg igazán botor cselekedet összemosni összemosni az összes HÖKöt. Hisz eleve több intézmény van, miáltal több HÖK is van. Nem olyan biztos az, hogy mindegyik bulizik, mutyizik és a saját karrierjét egyengeti, csak sajnos ők azok akik háttérbe szorulnak.

Nem tudom a cikk íróját milyen intenciók vezették, de egyértelműen érezhető az áradó gyűlölet az egész írásból. A HÖKök szidása helyett inkább azon kellene elgondolkoznia, hogy neki magának miért van ilyen személyes jellegű ellentéte az egész hallgatói mozgalommal szemben.