Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heliopolis

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új LifeT!lten hamarosan beindul a gépezet, de addig is amolyan felvezető jelleggel egy új sorozat indul, melyben felkeresem a LifeT!lten eddig nyilvánosan lefogyott embereket, és arról kérdezem őket, mi történt velük azóta, hogy véget ért a programjuk. Elsőként a Slim3 első…..
Heliopolis 2012.11.23 14:26:19
@bátortamás: Én szerintem nem a kommentírók eszével vannak gondok, ugyanis nem látom bizonyítékát annak, hogy bárki is elvárásokon alul teljesített volna.

Ha pedig mégis, akkor csak az elvárásokkal lehetnek problémák és talán egy kicsit humánusabban kellene hozzáállni. Vagy nem volt előre látható ez a reakció? Valaki valami mást várt?

Itt inkább arról van szó, hogy az irigység az emberi természet része és (többek között) azzal, hogy erkölcstelennek van beállítva a szociális szférában sikerült az emberek önbecsülését aláásni.
De az irigység lehet felhajtóerő is, csak akkor pusztító hatású, ha alacsony önbecsüléssel párosul.

Mert az önbecsülés, azaz a büszkeség az, ami meggátolja az embert a pitiáner önpusztító viselkedésben, ami állandóan jobb eredmény elérésére sarkall. Emiatt fogja az ember érezni, hogy többet ér annál, hogy idáig vagy odáig süllyedjen.

Szerintem nem Bence fogyasztotta le a lányokat, ők saját magukat fogyasztották le, a saját erejükből. Mivel ez a saját céljuk volt kialakítottak valamicske önbecsülést és ez akadályozza meg őket a visszahízásban.

Bence a fáklyát tartotta a sötétben, hogy megmutassa, hogy meg lehet csinálni, és például így meg lehet csinálni. Az a rengeteg információ amit felrakott a blogra meggyőző erejű, nem?

Ha pedig meg lehet csinálni, akkor mégis mi más számítana? Az életed végső soron csak a Te felelősséged és itt most csak erről van szó: az emberek nem szeretik saját magukat.

Még annyira sem, hogy megtiszteljék magukat azzal, hogy *nem* menekülnek ezen felelősség elől.

Persze ez is érthető - aki azt tanulta meg, hogy állandóan nyomja el a saját vágyait, tagadja meg érzéseit, mert azok természetellenesek valamilyen értelemben, az előbb-utóbb elveszíti a kapcsolatát saját magával.

Hamar eljut oda, hogy szarba se fogja venni magát és egy belső védelmi reakció eredményeként hamis énképet alakít majd ki, nagyképű lesz - és ezt az énképet állandóan meg kell majd erősítenie, mert hazugság. Minden ami arra utal, hogy valahol hazudott magának csak egy még durvább védelmi reakciót vált majd ki.

De vannak egyéb tünetek is a kövérségen és a "kemény" beszólogatásokon kívül is.
Az álmok könnyen fontosakká válhatnak, mert egy ponton túl ezek jelentik majd az illető kapcsolatát az igazi önmagával, azzal a résszel, amit próbál elnyomni, amit nem fogad el.

Hasonlóan, a szociális kapcsolatok fontosakká válhatnak - szintén egy védelmi reakció eredményeképpen, a sorozatos bukások miatt. Ezért kell majd megmutatni mindenkinek, hogy itt bizony milyen nagy barátság dúl.

Szóval világos, hogy miért szólogatnak be, nem? És ez is világos, hogy ha egy vergődő, csapdába esett állatot találsz, megpróbálod kiszabadítani, nem?
De most komolyan! Mi az amitől leesik az állad? Mitől gyökerezel a földbe ott és azonnal? Hogy azta!   Nanemár! Hát edddig hol járt ez az álom nő?Szóval milyen az a Nő aki ennyire felkeltené az érdeklődésedet?  Itt most nem konkrét neveket, hanem szintén mint a…..