Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerenyim1

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Breaking Bad egészen kiváló évadot produkált idén, mely jelző a harmadik szezont összességében nézve és egyes részleteit tekintve is igaznak mondható. Az év legemlékezetesebb jelenete is a sorozathoz fűződik, a One Minute (3x07) című epizód utolsó öt perce valószínűleg…..
„Boing boom tschak” – énekelte a Kraftwerk valamikor a nyolcvanas évek közepén, megmutatva, mennyire minimalista lehet az elektronikus zene, és hogy ez a minimalizmus is lehet élvezhető. „Point click space” – jelentette ki Bart Bonte jó 25 évvel később,…..
patakvér Ördög bújt beléd 2010.06.10 10:00:00
 Dokumentarista vonalon készítette el Daniel Stamm első nagyjátékfilmjét, mely a nyári végén érkezik meg a tengerentúli mozikba. A cím – The Last Exorcism – szinte mindent elárul a sztoriról, a trailer ezt némi vidéki, vadromantikus beszaratással, pici puskazajjal,…..
kerenyim1 2010.06.10 15:41:51
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
kerenyim1 2010.06.06 10:45:54
kerenyim1 2010.06.06 10:46:25
kerenyim1 2010.06.06 10:47:02
  Filmes adaptáció készül a Crossedból. Egy csapat túlélő kalandjait követhetjük benne végig Garth Ennis poszt-apokaliptikus világában, ahol egy kór vérengző őrültekké változtatja az embereket.. Igazi vérgőzös, rengeteg gore elemet tartalmazó képregény. Több…..
patakvér A láncfűrészes pingvin 2010.04.23 14:29:00
 Egy magyarázatot egyáltalán nem igénylő Gróf Balázs remekmű.  ..
patakvér Csak egy gyors... 2010.04.21 12:54:00
 híradás a Budapest Film játék győzteseiről.A két horror DVD-t nyerte: mesinaneth és cokooo!!!!Jelentkezzetek, hogy az átadás részleteit tisztázni tudjuk és grat!..
  Az MGMT első, 2008-as albuma, az Oracular Spectacular óriási sikert aratott, és a Vampire Weekend mellett indie bandaként nekik is összejött az igazi mainstream siker. A Time To Pretend és a Kids gigaslágerek lettek, mindenfelé rongyosra játszották, sorozatokhoz, filmekhez…..
kerenyim1 2010.04.14 22:31:54
patakvér Csak a Patakvér! 2010.04.13 18:42:00
 Választásoknak vége, vissza a vérkeringésbe! Azonnal Ajándékokkal indítunk a Patakvér 100 napos programjának keretében most két DVD-t sorsolunk ki a Budapest Film jóvoltából. Az első a Mezsgye (Pulse):     A második a Barlang (The Descent):     A…..
patakvér Olasz kannibálfilm 2010.04.07 16:04:00
  A nazisploitation mellett a hetvenes évek exploitation-aranykorának talán legbrutálisabb műfaja az elsősorban olasz alkotók által prefererált kannibálfilm. A rövid életű ciklus, mely a nyolcvanas évek közepére lényegében ugyanúgy eltűnt a mozik repertoárjából, mint a…..
A poszt egy hatrészes sorozat ötödik darabja, a befejező rész pénteken jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről, a negyedik pedig az MDF-ről szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és…..
patakvér Hírcsokor 2010.04.04 14:00:00
 A brit Empire magazin idén is megtartotta szokásos évi díjátadóját. A díjakat mindig az olvasótábor szavazatai alapján ítélik oda, idén a közönség a legjobb horror kategória győztesének az Engedj be! (Let The Right One In) című svéd filmet választotta. (Tavaly az Eden…..
  2. The Torture Never Stops – böjti örömök  Egyházhorrorisztikai sorozatunk első részének publikálása után a Patakvér címére többtucatnyi gyűlölködő e-mail érkezett. Hitetlenek, sátánisták, sima kereszténygyűlölők, sőt a szó Thomas Henry Huxley-i…..
kerenyim1 2010.03.19 19:13:48
Olyanok, mint az első filmfelvételek. Mikor fölvették a vonat érkezését egy beállításban, és a hatás is erős volt. Ültükben elhajoltak a nézők. Most ezt élik át az olcsó technika jóvoltából a tömegek. Egyszerre filmkészítők és annak a tárgyai is. Fölállítják a…..
Itt a szilveszter, így adódik a kérdés. Melyik a jobb? A sör vagy a bor? Melyik volt előbb? Rögtönzött házi magánvélemény-kutatásunkban ezeket a kérdéseket boncolgatjuk. Persze nem csak szakmai szempontok szerint..Történet. Itt egyértelműen a sör…..
London Town Egyszerűen 2009.12.06 20:19:00
nem tudok most írni. Képtelen vagyok.Parental control: Azert, mert egy hete nem alszom es asse tudom, hol all a fejem. De elek es meg vannak vegtagjaim is...
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..
kerenyim1 2009.10.29 18:43:02
@Leiter Jakab: Az "Ennyi" szónak tőmondat formájában szlengnyelvi jelentése is van. Valamilyen pozitív esemény értékelése képpen lehet használni. Ennek következtében a cím több jelentést is kap, egyrészt a végre utal, másrészt pedig pontosan azt sugallja amit a készítők szántak neki.
A fordítás ugyan nem tökéletes, de szükség van egy fordítói kreativitásra, hogy az adott nyelven megfelelően hasson a cím. Hál istennek nem ilyen mondvacsinált nyelvészek fordították.
Elérkezett a halloween, kigyulladnak a töklámpások, a gyerekek pedig mindenféle ijesztő jelmezekben járnak házról háza abban a reményben, hogy minél több cukorkával zárják majd az estét. Idilli, nem? Azonban nem mindenki örül ennek ennyire. A Halloween Sugar Rush főhőse is ezen…..
London már nem bírja nagyobb beruházások nélkül tartani a kerékpárforgalom növekedését. A legújabb statisztikák alapján egyetlen év alatt majdnem 10 százalékot ugrott, és ezzel 545 ezerre emelkedett a naponta lebonyolított kerékpáros utak száma. A London Transport…..
kerenyim1 2009.06.04 16:16:20
@antibringa: "ott szerencsére vannak objektív vélemények is"
Nem is tudtam hogy vannak "objektív vélemények".
Nálad is üt az ész. Sok szerencsét a blogodhoz, commentelés előtt csapj fel legközelebb egy Idegen szavak és kifejezések szótárát.