Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steinkellner

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1960 előtt az emberi szenvedés egyik nagyon is általános formája volt, hogy egy nő élete során 10-20 alkalommal esett teherbe, abból megszült valahányat és túlélte a gyerekkort mondjuk öt. Akármilyen primitív is egy asszonyállat, az még neki is leesik, hogy elsődleges…..
Steinkellner 2011.06.11 09:27:30
Engem ez a téma mindig is érzékenyen érintett, és hálás vagyok Lobsternek az intelligens írásáért.
Nő vagyok, 1 gyerekem van és amióta megszületett, folyamatosan azt kapom, hogy "egy gyerek nem gyerek, a nagy család az igazi..." Az ismeretségi körünkben nagyon sok többgyerekes család van (jellemzően vallásosak), és meg kell, hogy mondjam, gyakran tapasztaltam azt, hogy nem képesek kezelni a helyzetet, a gyerekek gyakorlatilag egymást nevelik, a szülőknek egyszerűen nincs energiájuk foglalkozni velük. Amikor mi a családtervezésnél tartottunk, én is felmértem a mi (nem anyagi!!) teherbíró képességünket, és számot kellett vetnem azzal, hogy a férjem, aki tudományos kutató és napi 16 órát a matematikai problémáival tölt, soha nem fog érdemben besegíteni a gyereknevelésbe. Nagyszülői segítségre sem számíthatok, mert az ország másik végében vannak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenkinek a saját körülményeihez és a józan belátásához kell igazítania a vállalásait - nem kéne mások elvárásainak megfelelni. Hiszen egy gyerekre rengeteg időt kell szánni. Amikor kicsi, akkor is, és amikor kamasz, akkor is meg kell hallgatni, és sokat beszélgetni vele. Én nagyon boldog vagyok, hogy nem hallgattam a kórusra és nem ellettem még pár gyereket, mert tudtam, hogy ennyit bírok, és igazam lett: a kamasz lányom nyitott, toleráns, jó fej emberré lett, és kitűnő a kapcsolatunk. Vagyis, a legfontosabb, hogy legyen az embernek energiája odafigyelni rá. Az én jelszavam, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. És a civilizáció is a "minőségi" emberektől civilizáció, nem a mob-tól. Azt meg, hogy a sokgyerekest értjük "családcentrikus" alatt, nem vagyok hajlandó elfogadni. Én is családcentrikusnak tartom magam, és tudom, hogy több időt töltöttem a gyerekemmel, mint sokan mások, akik olyan büszkék arra, hogy teljesítették a család, az egyház, vagy mittudoménmi elvárásait.
Orbán kapitány jóárasította a svájci frankot. Tapsvihar és hozsannaözön következne ezen a ponton, ha a valóságban, és nem egy szemfényvesztő, alternatív elnapoló trash reality közepén lennénk.Orbán Viktor 5 pontos devizahiteleseket mentő csomagja nagyjából egy dologra…..
A húszas évek elején a budapesti Cukor utcai általános iskolába járt két kisfiú. Az egyik jómódú családból származott, a másik szegény édesanyjával élt. A gazdag kisfiú családja támogatta a szegény kisfiút, akkoriban az ilyesmi gyakori volt.  A gazdag kisfiú híres…..
Bárcsak volna egy kertes házam, ahol a teraszra kiülve az éjszakai borozgatásokkal zárhatnánk a napot. A zöldellő pázsitba rejtett ösvények mentén hangulatos kerti fények derengése nyugtatná a hangulatot, a belőlük áradó fény a sziklakertek sziluettjét rajzolná a különböző…..
Michael Knight Szívás a köbön 2010.11.27 08:27:00
Azt hiszem, legutóbb akkor éreztem ennyire szarul magam, amikor bő két évvel ezelőtt a táskámból lenyúlták a pénztárcámat a szentendrei héven. A havi albérleti díj volt benne, meg a pénz a csekkekre - gyakorlatilag egy komplett fizetés. És persze hiába tettem feljelentést,…..
A zsákfalu blog szerint érdemes volna megszólítani körzeti országgyűlési képviselőinket személyesen az új nyugdíjtörvény miatt. Ehhez feltételeznünk kell, hogy képviselőink rendelkeznek lelkiismerettel, ami az utóbbi idők törvényhozási gyakorlatát látva minimum…..
Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tudjuk jól. Na de hogy ilyen pofátlanul?!Lázár János országgyűlési képviselő, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője, az úgynevezett "jó erkölcsbe ütköző" jövedelmeket, végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó atyja…..
Magyaridióta Isten puskája 2010.10.22 22:49:00
Olvasom a Pálffy Istvánnal készült interjút a hvg-ben, mint ahogy korábban ugyanott elolvastam a Hoffmann Rózsával készültet is, egy más helyütt egy Schmitt Pállal készült gyöngyszemet, és azon gondolkozom, hogy amikor egy-egy ilyen csinovnyik seggnyaló karrierpolitikus nagy…..
Steinkellner 2010.10.25 08:59:09
Minden rendes hungarisztáni zsigerből utálja, aki külföldön él/élt, pláne ha az a bizonyos külföld egy olyan ország, ahol picit jobban mennek a dolgok, mint a Dicső Hungarisztáni Dumaköztársaságban. Az ilyen alakoknak alanyi jogon kijáró, irigységgel elegy utálatot igazából…..
Az eddigi értesülésekben nem bedobott vezetőt neveznek ki a héten a Magyar Rádió élére. Biztosan azt tudni, hogy újonc lesz, és gyorsan leszámol az MR2 eddigi koncepciójával.Ahogy jeleztük is pénteken, hogy ingatag az infónk, úgy az Antagonhoz azóta eljutottak is azt támasztják…..
Kísértetváros élő problémákkal Simontornya, egy hely, ami külföldi természetvédők szerint Európa legszennyezettebb területei között eddig magáénak dobogós helyet mondhatott. Tiszta horror, nyilván ezen nincs mit magyarázni.Az ember azt hiszi, hogy az élete…..
Ma reggel 7:10-kor indul a gépem Londonon át Dublinba, a korábbi állapotokból és az Indexen is olvasható cikkekből kiindulva úgy döntöttem, legalább két órával az indulás előtt kiérek annak ellenére, hogy csak kézipoggyászom van. Normál körülmények közt egy óra is elég…..