Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Killyourself

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi cikkemben megmutattam a malátázás alapjait. Most a sör másik alapanyaga kerül sorra a komló. Hagyományosan a komlót gyöktörzsről (rizómáról) szokták szaporítani. Körülbelül most van itt az időszaka. Talán azért terjedt el ez a módszer, mert a rizómákat elég…..
Tegnap volt az aradi vértanú tábornokok és Batthyány Lajos miniszterelnök kivégzésének évfordulója. Tanulságos volt látni a Híradóban az összeállítást, ahogy a megszólítottak hetet-havat összehordtak, de egy név sem sok, annyit sem tudtak fölsorolni. Volt aki őszintén…..
Killyourself 2014.10.06 15:56:30
magyar ízesített világos sör A Békésszentandrási Serfőzde immáron minden KK-olvasó közeli ismerőse kell legyen, hiszen immáron ötödik sörükről írunk; ők főznek a Ratebeer szerint az ország öt legjobb söre közül hármat; továbbá az egyetlen magyar kisüzem, amelyik…..
Killyourself 2011.11.19 13:43:06
Sziasztok!

A Békésszentandrási Serfőzde most kijött egy új sörrel, az almás-fahéjassal:
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/392139_182642111823614_100002334799798_376194_56635399_n.jpg

Épp az előbb volt szerencsém megkóstolni, illatára kölyökpezsgőnek tűnt először, ízében már pont kellően jelen van a fahéj, nagyon finom, bár hiányolom a sörös utóízt.
Nem működik a MÁV-Start internetes jegyvásárlása. A vasúttársaság közleményt adott ki, az interneten korábban jegyet váltóknak a vonaton utasleadási lapot állítanak ki a büntetés elkerülése miatt. A jegyvásárlás oldalán jelenleg ez a szöveg fogad:Internal Server ErrorThe…..
Killyourself 2011.08.25 23:42:12
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Azért egyszerűbb mint hagyományos jegy esetén.

Viszont nagyon remélem, hogy holnapra rendbejön a dolog, ugyanis utolsó vonattal haza kell jutnom, de a munkám miatt így is csak 10 perccel a vonat indulása előtt érek ki, nincs időm sorban állni..
Új MÁV blog Jegykiadás panasz 2010.11.22 08:00:00
Tisztelt Ügyfélszolgálat!A 2010. november 20-án a meneterend szerint Dunavarsányból 04:46-kor induló 3729-es számú járatukon történt esettel kapcsolatban szeretnék panaszt tenni.A vonatra Dunavarsány megállóhelyen szálltam fel. Mivel ekkor az állomáson nincsen jegykiadás, a…..
Killyourself 2010.11.29 14:12:20
@vanek ur: Tehát akkor pótjegy sem kell, csak a menetjegy? Helybiztosítás nem kötelező, Pozsonyig még bőven kibírom állva is.
Nagyon köszönöm, és bocsánat az offolásért.
Olvasónknak nem válaszoltak, így hát hozzánk is eljutott végül a levél.Tisztelt Címzett!Tegnap (2010. 06. 01.) Vonattal érkeztem Budapestről Szolnokra, 21:45-re ért be a szerelvény. Szolnok állomáshoz  közeledve egy középkorú szemüveges, átlagosnál vékonyabb…..
Killyourself 2010.06.14 23:38:53
@martinasz: sehány...a jövedéki adó bevétele elenyésző a többihez képest.
Amit elöljáróban tanácsolok mindenkinek, ahogy a válaszlevélben is írtam a posztolónak: igyekezzünk megóvni menetjegyünket, bérletünket. A MÁV-Startnak vannak (ha még vannak) erre kifejezetten jó, bérlet- és jegyméretű tokjai.Kedves Blogger!Hadd osszak meg veled egy történetet…..
Tisztelt Blogger!Első sorban egy kellemes meglepetésről szeretnék beszámolni egy két mondatban, majd sajnos viszont jön a kritika ezzel kapcsolatban hosszabban kifejtve.A Vác-Budapest szakaszt járom majdnem napi rendszerességgel. Már egy jó ideje átálltam a Volánhoz, mert sokkal…..
Killyourself 2010.06.04 15:29:59
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:
Pontosan, a lényeg, hogy megértsük. Én nagyon örülök, hogy van ilyen, ha lassacskán is, de csak haladunk. A Romániába tartó IC-ken németül és románul is bemondják!
És ez a linkelt videó is teljesen elfogadható: érteni, és ez a lényeg.
Szia!Remélem megérkezik ez a levél az illetékesnek!Most ebben a pillanatban ülünk a Bp.-Szeged járaton, vagyis inkább állunk. Hely az lenne az intercity kocsiban, de nem adtak ki rá jegyet. Ugyanis a pénztárnál nem tudtak róla, hogy két ilyen kocsi közlekedik. Még nem is lett…..
Killyourself 2010.06.03 14:25:22
@vanek ur: Apropó szerintetek mennyi az esély arra, hogy a közeljövőben megoldják ezt a hibáját a rendszernek? (mindenki tudja mire gondolok szerintem.)
Killyourself 2010.06.03 14:36:42
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:
Arra - hogy ha jól tudom - hogy a rendszer nem képes kezelni azt, hogy ki meddig megy. Hanem hogy ha valaki csak egy megállót megy IC-vel, akkor is úgy kezeli a rendszer, mintha végig ment volna, így le van foglalva az a hely végig. Tehát aki későbbi állomáson akar jegyet venni - hiába van valójában hely - a rendszer szerint foglalt.
De javítsatok ki, ha tévedek:)
Killyourself 2010.06.03 15:25:25
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Akkor jó!:)
Pedig ezt már több jegyvizsgáló és pénztáros is mondta nekem.
Vagy várjunk csak....a pótjegyekkel is így van, ugye?
Gondolom, de azért megkérdezem.
Olvasónk panaszában nem arról ír, hogy valaki valamilyen feladatot nem szabályszerűen végzett volna el, csupán arról, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket újra kellene gondolni. Ilyene a menetjegyek árának visszatérítésére vonatkozó szabály is, ha az utas lemond az…..
Killyourself 2010.06.02 23:32:57
@pbence: ha tudnál olvasni....ez egy mondás, biztosan hallottad már. Tudom - és írtam is - hogy csak visszaváltáskor nem vonnak le kezelési költséget. Csak annyit akartam kifejezni, hogy ezen a vonalon minden vasárnap teljesíteni lehet legalább egy feltételt, hogy ne vonják le ezt a költséget. És ezzel a szerintem jól ismert mondással próbáltam hangsúlyozni.
Killyourself 2010.06.03 00:31:30
@pbence: Ja:)
Nekem a kedvencem az volt, amikor már a Keletiből kb 30 perces késéssel indult egy IC. (kalauz szerint a vezér késése miatt) És ezt a késést tartották, sőt kicsit rá is raktak, aztán próbáltam visszakérni a pótjegy árát, és nem sikerült, mert már előre meg volt hirdetve a késés, és én ennek tudatában lemondhattam volna az utazásról. Na, én ezen a szabályon változtatnék....attól mert 5 perccel indulás előtt (de szerintem már rég indulás után) bemondták, hogy késve indul, nem igazán vagyok kisegítve, hogy lemondjak az utazásról, főleg, hogy utolsó vonatról volt szó. Nem azon a 300 forinton múlik, de ilyen szabályt...
Persze, ha valaki hozzáértő értelmesen megindokolja, akkor örömmel elfogadom, hiszen nem értek hozzá.
T. lekéste a tárgyfelvételt a Zsigmond Király Főiskolán, ami Tiborcot lepipáló panaszáradatot váltott ki belőle. T. hiányolja, hogy nem kapott értesítést, és az iskoláját egyáltalán nem tartja hallgatóbarátnak. T. méltányosnak tartaná, ha a tárgyfelvételről lekésőknek…..
Mikor még hetente jártam én is Budapestre Mezőberényből hasonló dolgokat éltem át. Igaz az kb 2-3 éve lehetett. Azt gondolná az ember, hogy azóta ha kicsit is, de változott valami. De semmi. Ha vasánap kiesik egy-két kocsi, az komoly gondokat okoz. Azt nem hiszem el, hogy nincs még x…..
Szarvasról Budapestre csak gyorshoz van a csatlakozás ellenbe visszafelé csak IC-re. Így finoman rákényszerítik a szarvasiakra a helyjegyet. A hétvégi közlekedés továbbra is káosz. Olvasónk hangulatára rá is tett a kalauz, aki hencegve különböző hasonlatokkal fűszerezve…..
Killyourself 2009.11.23 00:40:47
@BonFire:
direkt odairtam, hogy en ezt tapasztalom, ami nem jelenti azt, hogy ez igy is van, de en mar szamtalanszor tapasztaltam ezt, az ellenkezojet pedig egyszersem.
Vagy eleg elolvasni barmilyen postot valamilyen verekedesrol, amikor mindenki csak nezi.
Ugyhogy van alapja. Annak viszont nincs, hogy azt irod ram, hogy liberalis vagyok.
Egy kerdoivvel meg egy blogos alairasgyujtessel nem fogok semmit sem elerni.
Olvasónk vasárnap Szeged és Budapest között közlekedett IC-vel. A kocsiban ahol ült, nem működött a klíma, az utasok izzadtak, mint a ló. Egy kalauz hölgy sietett a segítségükre, aki először ablakot nyitott, majd minden –a kocsiban ülő- utasnak keresett helyet az első…..
Ismét az új menetrend. Borisz megszívta, hogy délután Kiskőrösről a Keletibe csak nemzetközi vonatokkal lehet eljutni átszállás nélkül. Ezek persze késnek, és ha a későbbi vonat esetleg korábban is jönne, az sem megoldás, mert az sínpár miatt az úgyis bevárja a késett…..
Nincs mozdony, rossz a kocsi, nincs áram, nem jó a légkondi, nincs mozdonyvezető. Valami hiba mindig van, így a vonat átlagosan 30-50 perceket szokott késni. Olvasónk már átszokott a buszra: Kedves MÁV-figyelő!   Június eleje óta minden pénteken próbálok hazajutni a Balatonra.…..
Killyourself 2009.07.16 12:51:07
@rickyramirez:
igy is pofatlanul draga az utazas szerintem.
Es miert csak a koltsegek harmadat fedezik? azert, mert irracionalisan sok a koltseg.
Kb. fel eve hallottam egy riportot a radioban, hogy osszehasonlitottak a MAV-ot az osztrak vasuttal, es megallapitottak, hogy ugyanazt a munkat itt ketszer annyi ember vegzi el, mint ott....igy persze, hogy sok a koltseg, ha a MAV nem munkahely, hanem szocialis foglalkoztato...es igy nyilvan a tulelesert kell kuzdenie, mert senki sem fog vonatozni, ha mar ketten autozni olcsobb. Holott pont ez lenne a tomegkozlekedes lenyege, hogy elvonja az autotol az embereket...
Killyourself 2009.07.16 17:24:42
@Ákibard!:
ok, igaz!
mindenesetre jelentosen csokkenteni kell a koltsegeket.
Balázs a Pannónia IC-n ül jelenleg. Potom 83 perc késéssel indult. Hőségriadó van. Reméljük a MÁV is tudja ezt, és legalább ásványvizet osztogat a vonaton. Azt nem értem, hogy ha nem lehet az ajtókat csak manuálisan becsukni a kocsikon, akkor azokat miért indítják el???? Nem…..
Killyourself 2009.07.15 14:05:59
@petya.bacsi:
Mezoturon mar egy honapja is tilitoli volt!
Új MÁV blog Keleten a helyzet 2009.06.05 07:48:14
Még régen mondta sokszor Édesanyám, hogy felénk (keleti országrész), mindig azok a vonatok jönnek, amiket a "fejlettebb" régiókból kisorolnak. Nem nagyon akartam elhinni, de sajnos lassan beigazolódik. Nyilván máshol is vannak lepukkant vonatok, de felénk, illetve még…..
Mint láthatjátok Kedves Olvasóim a blog megújult. Ideje volt már. Az előző átmeneti designra egyre több panaszt kaptam. Ezeket a panaszokat, észrevételeket nem hagyhattam figyelmen kívül így megszületett az új dizájn. Mivel a blog már mondhatni nagykorú, így…..