Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faberart

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műhelyünkben elkészült legutóbbi portréfestmény: Férfi portré (2014)..
Portréfestés Férfi portréja 2014.08.30 19:07:55
..
A képet évtizedeken át összehengerelve tárolták, a hengerelt festmény azonban megnyomódott, a festett oldalon  sérülések keletkeztek. Így került a műhelyünkbe Basch Andor alkotása feszítés nélkül, pergő festék -és alapozóréteggel.  A festmény konzerválása és…..
A vászonra készült festmények esetében gyakori sérülés, a hordozó szakadása, roncsolódása. Ezeket a jelenségeket nem csak a helytelen tárolási körülmények idézhetik elő, olykor előfordul, hogy a vakkeretre feszített  vászonban - a feszítés során - feszültségek…..
Ismét egy izgalmas feladatot kaptunk: egy sorozat elkészítésével bízták meg a Faberart Művészeti Műhelyt. Akvarell technikával készítettünk festménymásolatokat, amelyek mindegyike mozgalmas tengeri csatajelenetet mutat be. Külön kihívást jelentett a csodaszép faragott hajók…..
Gyakran előfordul, hogy egy festmény az évek alatt nagyon rossz állapotba kerül, aminek következtében a festő által megálmodott látvány élvezhetetlenné válik. Ilyenkor a restaurálás az egyetlen módja annak, hogy a festmény újra visszakapja régi esztétikai értékeit. A…..
A sárga szennyeződéstől megszabadulva, fellélegzett az orgonacsokor.                ..
Diószeghy László(Sepsiszentgyörgy, 1877. június 19. – Borosjenő, 1942. február 18.) magyar festő, lepkegyűjtő, rovartani szakíró.Középiskolai tanulmányait Sepsiszentgyörgyön végezte, majd a budapesti és a müncheni szépművészeti akadémiára került. Pályáját mint…..
Megkaptunk két fekete-fehér fotót:            Az elkészült portré:..
Restaurálás előtt:                                           A restaurált…..
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem dísztermébe kerül Balló Ede: Eötvös Loránd portréjának másolata. A teljes díszítmény várhatóan augusztus közepére készül el. ..
A műhelyünkben ezidáig restaurált festmények többsége, a XIX., illetve a XX. században keletkezett, ezért is volt különleges számunkra  a legutóbbi munkánk. Ez év elején a Faberart Művészeti Műhelybe egy, feltehetően a XVIII. század elején készült, Bogdány Jakab…..
A 2011-es évben megújult weboldllal vár minden érdeklődőt a Faberart Művészeti Műhely...
    Az év utolsó munkája, a Faberart Művészeti Műhelyben, egy papír hordozóra festett olajkép restaurálása volt. A papír rendkívül érzékeny festményhordozó, a legkisebb pára-, illetve hőmérsékletkülönbség hatására meghullámosodik.A fiatal fiú portréja…..
A pára és a rossz tárolási körülmények igen nagy mértékben károsítják a műtárgyakat. Szerencsére a restaurálás erre is megoldást jelent, még a felhólyagosodott festékréteget is visza lehet rögzíteni a vászonhordozóhoz...
  Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2010. június 29-én 18 órakor a Kincsem Park Panoráma Éttermébe...
Sokat lehet változtatni egy vendéglátó intézmény belső megjelenésén egy jól megválasztott dekorációval. A Faberart Művészeti Műhelyben ismét elkészült két festmény, melyeket hordozható alapra festettünk, ezáltal zavartalan volt a létesítmények működése. A…..
Időközben elkészült a festmény a képek az átvételi, illetve a restaurált állapotot mutatják...
Egy kép helyreállításának legizgalmasabb pillanatai közé tartozik, amikor egy megfejtésre váró kérdéssel találja szemben magát a kiváncsi restaurátor. A gitározó nőt ábrázoló festmény nemrégiben került a Faberart műhelyébe és rossz állapotán túl, tartogatott még egy…..