Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szondy

7 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      2007 – től kilenc manchesteri iskolában „Boldogságórákkal” egészítették ki a 11–13 éves tanulók hagyományos órarendjét. A 18 órás kurzus az ún. „pozitív pszichológia” eredményeit felhasználva szerepjátékok,…..
Július elsejével 5 százalékkal emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, írta meg többek között  a Dohányzom blog. Ennek kapcsán talán érdemes végiggondolni, hogy mit tudunk a dohányzók és nemdohányzók hangulata közti…..
szondy 2009.06.24 16:20:20
@hanah: az ok - okozati viszonyok tisztázására jók a longitudinális vizsgálatok: megnézzük serdülőkorban, hogy dohányzik-e, aztán felnőttként hogy mennyire szorong - ebből ki lehet mutatni az ok-okozati hatásokat. Egyébként abban teljesen igazad van, hogy nem csak a dohányzás hat a hangulatra, hanem megvan a fordított irányú kapcsolat is.
A férfiakat boldogabbá teszi az egyéjszakás kaland, mint a nőket           Anna Campbell pszichológus kutatása szerint a férfiak közül sokkal többen érzik magukat  boldognak egy egyéjszakás kaland után, mint a nők közül. Internetes…..
A boldogtalanság mítosza (?)   “A magyar pesszimista nép”, “a magyar önsorsrontó és boldogtalan nép”, “a magyar depressziós nép” – olyan vélemények, melyekkel nap, mint nap találkozhatunk a közbeszédben. És persze sírva vígad a…..
szondy 2009.06.09 08:17:59
@kaktusztea:
- valóban, a boldogság nem minden vagy semmi jelenség, a legtöbb - pszichológiai - kutatás skálaként írja le
- a "MIÉRT?" kérdés tényleg fontos és számos válasz született már rá (erről majd későbbi bejegyzésekben)
- igaz, a társas kapcsolatok minősége az egyik legfontosabb tényező, ami meghatározza, hogy hogy érezzük magunkat (erről is majd később)
szondy 2009.06.18 09:52:58
@ilmarinen: Köszi, én sem ismertem.
      Ahogy azt előző bejegyzésemben (Boldogtalan - e a magyar?) kifejtettem, Magyarországon minden második ember elégedetlen az életével és ezzel országunk Európa harmadik legboldogtalanabb országa. Mi ennek az oka? Tekintsünk most el azoktól az…..
szondy 2009.06.16 18:00:31
@Saman: Igen. Mire gondolsz?
2006 – ban Kevin Chan, egy kanadai orvos kísérletet tervezett, hogy tudományosan igazolja a csokoládéfogyasztás boldogságra kifejtett hatását. A kísérleti személyeket három csoportba sorolta: az első csoport tagjainak minden nap egy tábla tejcsokoládét kellett elfogyasztaniuk…..
A legpesszimistábbak A Gallup világfelmérése szerint Európa országai közül messze mi  látjuk a legsötétebben a jövőt. Sőt, a 120 ország közül mi vagyunk a negyedik legpesszimistábbak! Gyerekek, nem durva azért ez egy kicsit? Olyan országok lakói bizonyulnak nálunk…..
szondy 2009.06.09 17:05:10
@br: Igaz. Hiányzik a bizalom és a szolidaritás. Nem bízunk egymásban, nem bízunk az intézményekben és nem bízunk a vezetőinkben. Amíg marad az általános bizalmatlanság, nem leszünk boldogabbak.
    Több, mint 2000 évvel ezelőtt Arisztotelész ezt írta: "Abban, hogy a boldogságot a legfőbb jónak kell tartani, talán mindenki egyet is ért; kívánatos azonban, hogy arról szóljunk világosabban: mi a boldogság lényege."     Arisztotelész…..