Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillesz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
csillesz küldte a fenti képet. Este állítólag még katarktikusabb a helyzet, de ez is postot érdemlő. Már csak a lerakás tényét rögzítő fotókat hiányolom!Mi az francért érzi magát feljogosítva arra bárki is, hogy a teli szelektív gyűjtő mellé pakoljon (csak hogy…..
csillesz 2008.03.16 21:38:04
A fenti általam küldött képen látható gyűjtőt ma reggel ürítették, délutánra így nézett ki, azóta, már dupla ennyi van ott.. Mivel meg lettünk szólítva, h nem blogolni kellene a szemétről hanem az illetékesekhez fordulni, láthattátok megtettük, fenn az ántsz válasza és íme az önkormányzaté:

"A Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályának eljuttatott elektronikus levelében foglaltakra válaszolva, tájékoztatom Önt, hogy a Repülőtéri úton elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigetek, alkalmanként másodrendű hulladéklerakóvá válása nem egyedülálló és az állampolgárok mentalitása miatt folyamatos probléma. Az Önök esetét súlyosbítja az a tény, hogy az Alagliget Lakópark lakosainak nagy része, a Dunakeszi Közüzemi és Komplex Vállalkozási Kft. tájékoztatása szerint, nem rendelkezik közszolgáltatási szerződéssel és a kommunális hulladékuk "kezelésére" a szelektív hulladékgyűjtő szigetet találják legalkalmasabbnak. Aminek következtében a hulladékmennyiség, mind egyesített, mind válogatott formában, meghaladja a konténerek befogadóképességét, valamint a heti 3-4 alkalmas szelektív hulladékgyűjtés kapacitását. Nagy problémát jelent ezenfelül az útszakasz forgalmassága és kevésbé ellenőrizhető volta.
A levelében említett 218/1999. (XII.28.) Korm. rendeletben foglalt intézkedéseket csak azon személyekkel szemben foganatosíthatjuk, akiket éppen ezen engedély nélküli cselekmény végrehajtása közben érnek tetten a Közterület Felügyelők, vagy a Dunakeszi Rendőrkapitányság beosztottai. Ezen alkalmak létrejöttében nagy segítséget nyújthatna a lakosság részéről pontos bejelentés, ami a nagymennyiségű hulladékot elhelyező egyének valamely ismertetőjéről szólna pl.: gépjármű rendszám, így a szabálysértő lakosok akkor is felelősségre vonhatóak lennének, ha nem konkrétan az engedély nélküli cselekmény végrehajtása közben érték tetten őket.
A hulladékgyűjtő sziget folyamatos ellenőrzése a Közterület Felügyelet szűkös létszáma miatt, sajnos nem megoldható. Jelen esetben gyors megoldást csak a szelektív hulladékgyűjtő áthelyezése nyújtana, Egy kevésbé forgalmasabb utcába és egy lakóház közvetlen szomszédságába történő telepítés lenne az ideális, az ellenőrizhetőség végett, de ez, azon a környéken nem megoldható.
A szelektív hulladékgyűjtési program kialakításában és a hulladékgyűjtő szigetek létesítésében és elhelyezésében a Dunakeszi Közüzemi és Komplex Vállalkozási Kft. bevonásával, a Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testülete rendelkezik döntési joggal.
Tudomásunk szerint már elkezdődtek a tárgyalások a szelektív hulladékgyűjtés megreformálásával kapcsolatosan, mert ezen szigetek számának bővítése és kialakítása rendkívül magas költségekkel jár, amely összeget az ez évi költségvetés terhére a képviselőtestület nem tud biztosítani, ezért más költségtakarékosabb megoldást kell találni a problémák megoldására.
Bízunk benne, hogy a 2008. évi költségvetés szűkössége a szelektív hulladékgyűjtés bővítését és általánossá válását nem fogja akadályozni, hiszen a környezettudatos életmód kialakításának egyik alapköve, a szelektív hulladékgazdálkodás.

Dunakeszi, 2008. január 16.

Németh Lászlóné
aljegyző"


Azért kiemelném: sokan a háztartási szemetüket is iderakják; szinte minden nap elviszik, de újra gyártódik....
csillesz 2008.03.16 22:05:32
Sokan, sokat gondolkoztunk a címben szereplő mondaton, de nem jöttünk rá a miértre.Miért viszi ki valaki a rothadó gyümölcsöt, amikor van saját kuka?Miért teszi a kartont, ha lehet bele is?Pazar:21. század? Nesze neked!Hasonlót láttál? Küldd el mailben! szemetvadasz@index.hu..
csillesz 2008.03.16 16:40:21
Az emberek hozzáállásán be kell látnunk, hogy nem tudunk változtatni. Épp egy hete történt: megérkeztünk haza délután és két egymás mellé parkoló kombi autót vettünk észre, a házunk előtt, a szelektív hulladékgyűjtővel szemben. Jómódú, igényesen öltözött fiatalasszony és egy idősebb úr voltak a két autóval; a csaj kipakolta az óriási összeragasztott kartonpapírokat a szelektív gyűjtők mellé; az idősebb úr, pedig ekkor nyitotta ki a csomagtartót, ami teljesen tele volt mindenféle szeméttel. Megkértem a férjem, h szóljon nekik, ne pakolják a szelektív mellé, mert így is hatalmas a szemétdomb. Első körben az autóból szólt ki a férjem, de ordenáré választ kapott reagálásként, amire nem tett mást, mint kiszállt az auótóból és szócsatába keveredett az öreggel, aki már a második mondatra elkezdett ugrálni, mint egy barátságos bokszmeccsen; a férjem 15 évig NB1 - ben sportolt, nem kis darab férfi, nehezen lehet kiborítani, most mégis nagyon ideges lett; leginkább azért, mert még a SZEMETELŐ K voltak felháborodva, hogy hogy merjük lefényképezni őket, ill. mit képzelünk mi és hasonlók. Foglalkozzunk inkább a gyerekünkkel, milyen felnőtt lesz így belőle, ha ezt látja?

(Most ezt szerintem nekem lett volna jogom mondani , hiszen én törvénytisztelő és rendszerető ember vagyok, erre tanítom a gyereket is.) Nehezen tudtam távoltartani a férjem az öregtől, de végül is elment, hátrahagyva a fiatal csajszit, aki visszaszedte az általuk kirakott dzsuva egy részét, közben a következőket ecsetelte:

-Miért fáj az nekünk, hogy iderakják, hiszen mások is iderakják!!!?!!!

-Őket is felháborítja, ahogy a bekötő út kinéz és teljesen tele van az oldala szeméttel, de innen úgyis el fogják vinni.

- Nem az a baj, hogy ők idehozzák a dzsuvát, hanem az, hogy az önkormányzat nem viteti el időben.

-Ő leszarja, hogy ez törvényellenes, mivel a törvény rajta még életében nem segített semmit...

- Ill. ha fel merjük jelenteni (amire az aljegyző levelében felhatalmazott minket ittlakókat) akkor ránkgyújta a házat.

-Nekik még nincs kukájuk, mit csináljanak a szeméttel??


Hát kéremszépen........ Bocsásson már meg a világ, itt Alagligeten csupa ilyen parasztjelölt költözködik? Senkinek nincs pénze egy rohadt konténert hozatni amíg nem vesznek kukát??

JA, a lakossági hulladékelszállításhoz csatlakozni TÖRVÉNYILEG SZABÁLYOZOTTAN KÖTELEZŐ!!! Az önkormányzat tájékoztatása szerint Alagligeten a házak nagy része nem kötött szerződést a kommunális céggel; így a szelektívekhez hordják a dzsuvájukat. Lehet, hogy hibás az önkormányzat, de a legnagyobb bűnös a sok pitiáner, igénytelen ember!!

A szelektív gyűjtés a szívügyem, azokkal semmi gondom, akik a szemetüket szétválogatva a gyűjtőbe teszik.
csillesz 2008.03.16 16:43:40