Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baloo784

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet császára vagy? Beutaztad a fél világot? Tudod, hogyan kell cipővel kinyitni egy palack bort, kés helyett elég egy fél macska, amikor ketté akarsz vágni egy lepedőt? A családod felnéz rád, mert fejből tudod a bejgli receptjét? Ki kell, hogy ábrándítsunk, rohangál…..
Szabadrúgás Böde és CR 2015.12.13 11:45:10
Ez most egy nagyon gonosz poszt lesz. Böde Dani majd odavágja Cristiano Ronaldot, mondta a Fradi-Újpest előtt a vb-sorsolásról egy lila majmot szorongató fiatalember. Aztán a "lila majmok" legyőzték a zöld sasokat. Szegény Böde Dani szörnyű ronda sérüléssel már az 5. percben…..
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Meglett férfiak futnak kitárt karral – mint könnyező gyerekek anyjukhoz – egy szobor felé. Ez a 245 kilométeres, 36 órás szintidejű görög futóverseny, a Spartathlon záróakkordja. A verseny, ahol mindenki győztes, aki célbaér, és ahol senki sem mehet biztosra - mondják.…..
Futóblog Három. Harminc. 2013.10.21 10:24:19
Pár hete, amikor elképzeltem tíz évvel idősebb önmagamat, Ultrabalaton teljesítést, Spartathlont, UTMB-t, 6-12-24 órás versenyeket, és csak a Futókarma tudja mennyi mindent láttam lelki szemeim előtt. Úgy kellett volna magamat megerőszakolni, hogy ne öt, hanem tíz évet írjak.…..
Egyensúlyt! Harmadik maratonom 2013.10.15 10:54:13
Egy, kettő, három. Meglepetés még így is érhet. Az én szintemen ember tervez, Isten végez. Meleg végez. Pára végez. Fal végez. Így a harmadik fele lehet tervezgetni egy négy órán belüli maratont. Reális volt. Nagyon benne volt, hogy össze fog jönni, de az is, hogy nem. Nem…..
baloo784 2013.10.16 22:23:31
@rrroka: Szánj rá havonta egyszer időt, hogy legyen 2 óránál tovább tartó futásod, vagy mondj le az ilyesmiről. Esetleg próbálkozhatsz vele így is, de elég jó eséllyel kockáztatod a hasonló fejre állásokat. Persze, egyszer akár bele is találhatsz:)
baloo784 2013.10.16 22:30:45
@szancsurrr: Az idei nagyatádi versenyemnek a defekttel vége is lett, onnantól az teljesítménytúra volt a kitűzőért:) Nem mondtam, hogy négykézláb értél be, és természetesen amit futottál, az egy vállalható idő. Hajrá!
baloo784 2013.10.17 12:24:57
@szancsurrr: A párás, a korábbi napoknál melegebb időjárás rendesen föl tudja tolni a pulzust. Valamint az is, ha rögtön, az első perctől kezdve versenytempót futsz. Jobb taktika szerintem, ha egy kicsit lemarad az ember az irammenőktől (vagy eleve hátrébb áll, és akkor nincs meg a kísértés, hogy tapadjon rájuk), és az első fél órában összeszed némi hátrányt. Ha igazán jó állapotban vagy, ezt be tudod hozni később. Ha nem, akkor meg a végén mindenképpen jön a lassulás. Az időjárást soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Csak a legutóbbi eseményekből szemezgetve, látszik a rezsicsökkentési őrületből (most éppen önkormányzatokat büntetnek százmilliókra, mert nem az előírt betűtípussal vagy narancssárga mezőben tüntették fel a számlákon a Fidesz választási propagandáját), látszott…..
Hétvégén a Keviczky József kerékpáros teljesítménytúrájának 70 kilométeres távját teljesítettem Ancsurral. Zoli a 36 km-es, Baloo a 120 km-es szakaszt vállalta. A szombati rossz idő ellenére, vasárnapra csodálatos bringás idő lett.  Előre leszögezem nem tévedtem el. :)…..
Olcsó, ám kétségtelenül szórakoztató tevékenység az önjelölt, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő magyar Paulo Coelho-hasonmások álbölcsesség gyűjteményein, a propaganda- és a pénzcsináló gépezetet olajozó értéktelen celebkönyveken, ábrándos lelkű tinilányok…..
Azt hiszem, a jövőautók jelenléte egyre inkább a szalonokra korlátozódik, hogy demonstrálják: ilyet is tudnánk gyártani, ha akarnánk. De nem akarják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A NASA Suomi NPP nevű műholdja több mint 800 kilométerrel a Föld felszíne fölött kering orbitális pályán, nagyjából nyolc kilométer per másodperces sebességgel.  A Földet pásztázó műhold legnagyobb és legfontosabb műszere a Visible Infrared Imager Radiometer Suite…..
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Mint arról korábbi posztunkban beszámoltunk, a világ legnagyobb kerékpáros kiállításán a friedrichshafeni vásárcsarnokban augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő Eurobike-on debütál a bringások bibliája, a legszebb csajokat összegyűjtő Cyclepassion 2013-as…..
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
baloo784 2012.08.30 21:20:12
Pajtás, neked ott le kellett volna szállnod, de ha nem tetted, akkor sem lett volna szabad csengetned. Ugyanis a járdán semmilyen módon nem veszélyeztetheted a gyalogosokat. Az egy másik kérdés, hogy - fogalmazzunk finoman - a pizzéria személyzete nem a legelegánsabb módját választotta annak, hogy ezt a tudomásodra hozza. A bringásnak az úttesten azért kell rendkívül körültekintően közlekednie, mert puhatestűnek számít, a járdán meg azért, mert egyszerűen nem ott a helye. És ha nincs ott a helye, akkor ne kajabáljon, vagy ha igen, vállalja a következményt, legyen az bármi. Én a helyedben kerülnék egy háztömbnyit. Legfeljebb egy kicsit kicombosodsz ettől:)
Mi, kerósok a Galaxis e kicsiny időhorpadásában a kitaszítottak kasztját alkotjuk:))) Mondom ezt én, a biciklibuzi, aki a bringáján éli az életét. Itt jegyzem meg, hogy engem az idén már próbáltak megtámadni baseball ütővel. Szitu: pesti alsó rakparton hosszú kocsisor. Én megvárván, míg a közelben lévő lámpa megfogja a sort, szépen óvatosan letettem az úttestre a járdától kb. 5 centire a bringámat. Egy furgonból rettenetes anyázás előttem. Érdeklődve előreballagtam, majd tényleg halkan és tisztelettel megkérdeztem, mi a probléma. Még nagyobb anyázás, és baseball ütő rázása felém. Az újabb kérdésre, hogy ez most komoly, vagy vicc, a figura kiszállt és frankón elindult felém, hogy most megnevel. Megfordítottam a bringámat, és közöltem vele - már tényleg nem kulturált hangnemben, hogy nekem így sokkal nagyobb az ütőtávolságom, mint neki, valamint hogy a bringám hátsó kereke, plusz a váltó sokkal durvább nevelőeszköz, mint az ő ütője, úgyhogy ha gondolja, lejátszhatjuk, de ne legyenek illúziói. A végén szerencsére nem került sor ütésváltásra...
Az olimpiai aranyérmes tornász szerint brit riválisának lassan érik egy nemváltoztató műtét. „Egészen meglepődtünk az eredményen és nagyot csalódtunk, rengeteg munkák belement a sminkbe és a szett összerakásába" - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes Louis Smith, aki szerint…..
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
baloo784 2012.08.13 10:47:39
Kedves Tibor!

Az írás nagyjából fedi a valóságot. Respekt a bátorságért.
Ezzel együtt jegyzem meg, hogy Szilágyi Áron néhány milliméterrel odébb csapása a sport szerves része, ez már csak egy ilyen dolog. Éppen olyan, mint amikor a lemezvágóval dolgozó szaki néhány milliméterrel odébb tolja az ujját, és akkor mehet azt visszavarratni - jó esetben - a kórházba, vagy örök életére egy hibás mozdulat következményeit viseli magán. A sport, mint maga az élet arra tanít, hogy a megfelelő időben, a megfelelő helyen a legjobbat cselekedjük. Szilágyi Áronnak ez történetesen 2012. július 29-én, Londonban az olimpián sikerült.
Továbbá Gyurta esetében arról írni, hogy ha a norvég nem hal meg, akkor a magyar nem lesz olimpiai bajnok, minimum ordas csúsztatás. Egyrészt Alexander Dale Oen 100 méteres mellúszásban volt világbajnok tavaly, ami ugye nem az a szám, amelyben a mi fiunk bajnok lett. Másfelől Gyurta világcsúccsal győzött. Vagyis amióta a modern kori olimpiákon (és egyéb hivatalos versenyeken) stopperórával mérik a 200 méteres mellúszók időeredményét, még soha senki nem volt olyan gyors, mint Gyurta Dániel.
Berki vitán felül káprázatos gyakorlatot mutatott be, megérdemelten lett bajnok. A kérdés az volt, hogy az angol sráccal együtt áll-e föl a dobogó tetejére, vagy sem. Meglátásom szerint a bírók korrektségét mutatja, hogy a valóban elegánsabb gyakorlatot bemutató sportoló nyert, még a fergetegesen buzdító hazai közönség előtt versenyző brit előtt is.
Tisztelettel:
Marik Balázs
baloo784 2012.08.13 13:01:58
@szellemkor: Értettem:)
Leülök, újraolvasom Modor Tibi összest. Akkor én is tagja lehetek a vallási közösségnek? :)))
(Különben ezek után asszem Magyari Péter vagy maga Modor Tibi, vagy az akart lenni, vagy legalábbis annak látszani. De lehet, hogy fordítva.

Végül is - “Játszanak. Megjátsszák azt, hogy nem játszanak. Ha jelét adom, hogy tudom, hogy játszanak, megszegem a szabályokat, és büntetést kapok. El kell játszanom velük a játékukat, hogy nem tudom, hogy tudom, hogy játszunk.”

És akkor még nem is beszéltünk Gerlóczy Mártonról
baloo784 2012.08.13 19:41:23
@jjtiller: Kedves jjtiller!
Minekutána Magyari Péterrel e-mail is sikerült váltanom az inkriminált förmedvénye után, azt bátorkodta:) írni, hogy - idézem - A cikket a kicsinyesség és az irigység paródiájának szántam.
Az nekem nagyon nem jött át, mert szerintem csak egy végtelenül rossz írás kerekedett belőle.
Ezek után Modor Tibi - nyilván a kicsinyesség és irigység paródiájának paródiáját adta közre, csak én néhány elemét rosszul dekódoltam (lásd az első hozzászólásomat a témában). Mea culpa, mea maxima cupla:)))
Nemrég olvastam, hogy ha Peking volt a magyar sport Trianonja, akkor London lesz a Don-kanyarja .A héten többször néztem a Junior Atlétikai VB közvetítéseit Barcelonából.A riporterek elárulták, hogy a magyar csapat 22 versenyzővel képviselteti magát a VB-n. Az erősebb MASZ szinttel…..
Meccs előtt ez járt a fejünkben (a közvetítés a képek után indul) Drága orosz barátaink! Évszázadokon keresztül nyomorgattátok a lengyel nemzetet, ha rajtatok múlna, máig lenne közös orosz-német határ, a katyni mészárlást és a különös szmolenszki tragédiát soha nem…..
A Fradi női kézilabdacsapata 31-30-ra győzött Dániában a Viborg ellen a KEK-döntő visszavágóján, de a meccs után elszabadultak az indulatok a pályán. Az örömittas ferencvárosi drukkerek a pályán ünnepelték a címvédést, ám kissé elvetették a sulykot. Néhány magából…..
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
 Bejutottunk. Hurrá!-ezt kellett volna éreznem, de ehelyett elöntött az aggodalom, hiszen az óvónőket egyáltalán nem ismertem.Hát... addig volt jobb.Mostanra kiismertem a rendszert is meg őket is és egyre kevésbé akarom, hogy a gyerek oda járjon, miközben végig…..
baloo784 2010.10.13 11:43:20
@labi: @50-es anyuka:
Aztán majd oldd meg az iskolás korban is a tanárok, iskola és egyéb intézetek nélkül a gyerek társaságot.
Ha nem tudsz itt élni, akkor vegyél telket a Holdon, vagy menj el a Világvégéhez címzett fogadóba, amely a Galaxis egy időhorpadásában bújik meg:)
Az élet a szüntelen alkalmazkodásról szól.
rosiegirl ezt talán kissé finomabban mondta el, de az én hozzászólásom is az ő gondolatmenetére épít.
Szép napot!
B
Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának balesete.…..
Death Valley Észak-Amerika legforróbb és legszárazabb vidéke, mely számos természeti csodát rejt, de mind közül a legrejtélyesebbek a "vitorlázó kövek".   A völgy egyik leghíresebb látványossága a rejtélyesen mozgó kövek, melyek legnagyobb számban a Racetrack Playa…..