Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekrike

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ma este minden bizonnyal óriási élmény lesz sok ezer érettségizett fiatal számára: ma derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok. A közösség és az állam szempontjából azonban lényegesen fontosabb, hogy idén hány olyan diákot vesznek fel az állami képzésekre, akik pár év…..
kekrike 2009.07.23 21:38:19
@synthesizer: de ez a definíció nem ad választ az alapvető kérdésere: a magyar nyelvben az informatikus miért nem mérnök? :)
kekrike 2009.07.23 21:48:48
@synthesizer: tehát akkor mérnök az infomratikus, a közgazdász és a pedagógus is? Mert ebbe ez is belefér :) No mindegy, ezt még gyúrhatnánk egy darabig, de szerintem mindekettő megközelítésben van logika, ugyanakkor ha ez csak nyelvhasználati kérdés, akkor meg nem kell benne logikát kerseni :)
kekrike 2009.07.23 21:59:39
@synthesizer: az általad idézett definíció "Engineering is the creative application of scientific principles used to plan, build, direct, guide, manage, or work on systems to maintain and improve our daily lives." nem tartalmazza azokat a kitételeket, amik miatt kizárod a közgazdászokat és a pedagógusokat. Tudományos tételek alapján dolgoznak az életünk jobbátételén :)
Viszonat az idézet Donald Knuth-tól nagyon találó.
(Új írásunk a témában: Hogyan képezzünk jó orvosokat és hogyan tartsuk itthon őket? )Hogyan nyírjuk ki a magyar egészségügyet? Hát úgy, hogy üldözzük el a fiatal orvosokat! Nem szokásunk sajtóközleményeket kiposztolni, ám most az egyszer kivételt teszünk, mert egy…..